特區護照終於有白俄羅斯免簽?

536 回覆
181 Like 13 Dislike
唔得。白俄政府唔承認香港特區護照可以14日免簽

睇link個頁面最下面:http://www.belarus.by/en/press-center/news/belarus-introduces-visa-free-travel-for-80-countries_i_0000052902.html
你呢個係明斯克機場5日免簽
聽日朝早就飛去明斯克 試下係咪真係14日免簽
問題就係張圖話香港特區護照5日免簽,同個press statement話14日免簽contradict左
ching是不是明天去
屌 BC原來要落地簽
公平咩

莫斯科飛明斯克 依家7 舊
今朝九點班機上到成4百蚊美金~~
邊度飛過去?
政府最新版本

(2018年2月13日)

已包括白俄羅斯 14日免簽,無附加條件。

http://www.immd.gov.hk/pdf/Full_List_of_Visa-free_Access_or_Visa-on-arrival_for_HKSAR_Passport_tc.pdf
立陶宛
係呀,而家出發去機場
點解唔坐火車?

橫掂都係......
飛過去明思克 MSQ 試唔到架喎。

VNO 機場咪當你係用5天免簽飛過去,唔會CHECK 你 VISA

要試梗係玩火車啦

機票買左啦 陣間睇佢cup 5日定14日比我啦
如果時間許可又遇到得閒既官員 巴打可唔可以係明斯克機場問下 香港護照可唔可以由莫斯科飛過黎而唔洗visa
話俄同白俄都係各14日免簽
等你 Report

同埋睇埋免簽 14日係咪都要規定買保險。

你不如香港機場問俄航地勤好過啦

我驚你連登機證都出唔到呀。
地勤係咪有database check visa要求

準備出發
100%肯定係
咁當然有啦

地勤不嬲最穩陣,你俾人打回頭,佢哋好麻煩架。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞