[暗瘡] 我真係唔想再生暗瘡

556 回覆
247 Like 7 Dislike

靠害?
有無醫生介紹 mk陳要到到月中先可能有位 要月頭先比bk 荃灣葉醫生新症得朝早有得睇 星期六又唔收新症。

打親去旺角陳醫生度都無人聽電話
有無醫生介紹 mk陳要到到月中先可能有位 要月頭先比bk 荃灣葉醫生新症得朝早有得睇 星期六又唔收新症。

打親去旺角陳醫生度都無人聽電話

黃錫明啦
搽天然蘆薈唔得咩?
一搽就好快好
如果想食四環素or 抗生素有邊個醫生介紹 因為我係好撚多白頭,之後搞到好似地圖咁一達達印+新瘡 但又未去到你地果d紅晒咁,應該無得食a酸 價錢千幾內都可以接受 只想快d好番,比人問你搞咩呀塊面真係難聽過粗口

普通診都有
我睇睇果間係有普通皮膚科睇

邊到 求介紹

上網 google 屋企附加+皮膚科
如果想食四環素or 抗生素有邊個醫生介紹 因為我係好撚多白頭,之後搞到好似地圖咁一達達印+新瘡 但又未去到你地果d紅晒咁,應該無得食a酸 價錢千幾內都可以接受 只想快d好番,比人問你搞咩呀塊面真係難聽過粗口

普通診都有
我睇睇果間係有普通皮膚科睇

邊到 求介紹

上網 google 屋企附近+皮膚科
我23歲都仲生緊

你濕疹係手背?可以買馬油搽

係啊 已經好返好多啦
想問下你食緊a酸個時係咪塊面都有keep住有護膚保濕 因為醫生叫我乜都唔好用 但呢幾日真係乾到龜裂
之前我都有食a酸,食緊嗰陣係冇再爆瘡,但係完左之後雖然冇已前咁瘋狂爆瘡,但都keep住唔停咁生一兩粒,塊面長期有一兩粒瘡,不過就唔係以前嗰啲石頭瘡只係普通瘡,都叫好左好多,a酸唔係個個人都可以治本,好似樓主咁講到係勁爆嘅唔一定可以完全根治,俾定個心理準備你先
介口依樣野真係好戇鳩
明明你食幾油既野都唔會導致你塊面好油 乜撚野好毒真係得淡笑
大撚把人日日食M記又夜訓又大壓力,但一粒都唔生
根本就係基因既問題,直接睇西醫食A酸好過晒時間係到「調理」身體啦
介口依樣野真係好戇鳩
根本就係基因既問題,直接睇西醫食A酸好過晒時間係到「調理」身體啦

好認同啊
岩岩都食完m記
睇緊獸醫
食抗生素 100蚊1個月藥 作用不大
不過應該下個月都轉a酸了
介口依樣野真係好戇鳩

好認同啊
岩岩都食完m記

agger
食唔食熱氣野都會生
食a酸個期係未會有高血壓/高血脂?小弟我想食a酸,但擔心考紀律部隊會過唔到body check
由13歲生到而架24歲,但唔算好嚴重 ,但好想斷尾,食唔食好
食a酸個期係未會有高血壓/高血脂?小弟我想食a酸,但擔心考紀律部隊會過唔到body check

唔會啦,但你會唔會驚影響心情
我自己覺得食a酸好負面
好易發脾氣⋯
睇緊獸醫
食抗生素 100蚊1個月藥 作用不大
不過應該下個月都轉a酸了

點解係獸醫
公司醫療卡?😨
食左兩三個星期a酸 效果俾我想像中明顯同快 可能因為開頭連埋抗生素一齊食 同埋連藥膏果酸一齊用

宜家無再生新既暗瘡 舊底既頑固暗瘡都開始謝緊 但皮膚真係超乾

我諗食多兩三個月 點都要完曬成個療程先穩陣 之後就要煩下點樣褪印

btw 睇緊個間好貴 1個月要預2500蚊左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞