[暗瘡] 我真係唔想再生暗瘡

556 回覆
247 Like 7 Dislike
我都係暗瘡底好明白,近呢幾年查左隻藥膏就好返哂,遲下分享比大家 共勉之

好似叫skinoren

醫生推薦cetaphil/physiogel/QV
我就用第一個既洗面同lotion
我都係暗瘡底好明白,近呢幾年查左隻藥膏就好返哂,遲下分享比大家 共勉之

好似叫skinoren

有用過 但嚴重時用都係唔得
最後都要睇西醫
呢支野台灣藥房買好平 叫思麗安

醫生推薦cetaphil/physiogel/QV
我就用第一個既洗面同lotion

過來人
暗瘡總會好返
但過程中千期唔好吱佢
好易一世都有印同洞

我有開過 無人講野
老老實實個個都話副作用
如果可以令到冇暗瘡嘅話
我相信嗰啲副作用對生暗瘡嘅人嚟講
根本一啲都唔介意
所以你都係快啲去睇醫生食a酸啦
如果好紅嘅話 你可能係玫瑰瘡 你搵皮膚科睇睇好啲
早訓
唔信就算
唔好諗太多
諗得多就會大壓力 結果不停爆
Loop
試下開始唔好照鏡 唔好咁在意塊面 咁個心會輕鬆好多
戒戒戒 戒你老母臭西咩 暗瘡大撚把成因 淨係識話乜撚野戒口早d訓果d弱智西就好似人地生cancer你叫人去玩乜柒自然療法會自己好番一樣咁撚on9
同埋睇西醫唔撚係一定食a酸 所以去搵個好既皮膚科睇撚左乜事等佢判斷左你係咩原因生同埋要點解決先好過
成日係度諗諗諗 諗多一個禮拜又生多幾粒又多幾個印咪仲撚煩 早d課金比西醫好撚過
仲有果d乜撚野中醫 我真係屌你老母 講到口臭唔想再講 想仆街就睇中醫啦

生左咁撚多年仲叫人戒戒戒早d訓

好似新年d傻柒c9三姑六婆圍埋黎叫你食少d m記一樣咁撚on9 笑撚到我仆街

你食a酸唔戒口都係治標唔治本

晚晚炸雞撚毛都冇條 點樣唔治本法

睇吓幾時番發

幫你老母執埋骨先
我之前都係咁
試下咩護膚品都唔用 淨係用清水洗面
過1-2個月就好好多
去驗食物敏感
唔好睇少呢個情況 我全靠介口 好咗好多
唔好以為毒既食物先去介 例如牛 海鮮
我敏感既好多都係菜類
反而牛 海鮮可以食

驗過 二千幾蚊 驗咗接近二百樣食物
自己以前都爛哂臉
一開始睇西醫停緊啲先,冇食A酸
然後睇中醫調養好身子
而家keep住兩星期做一次facial
唔好搵連鎖個啲facial,搵啲小型嘅唔hard sell有用嘅
No worries
I know a female friend worse than you
Now she looks stunning!
PM me and I'll introduce her to you

dennis1999@gmail.com
有無食緊a酸既巴絲
食左2個月多無晒

但啲印點搞

印會褪 除非好深 比多少少時間 凹凸洞我就唔知

有無諗過激光 但唔知邊度好同平

冇 睇多一兩年褪左d印先 反正唔急

你啲皮膚有無滑左 食完滑左好多

又滑毛孔又細左
同大家講真係唔洗介口
想食咩就食
夜訓都得

唔好害佢地啦

食完a酸為所欲為 過番普通人既日子

食緊a酸真係 食咩都唔驚

朋友食豪大大雞排爆幾粒瘡 我一粒都無

食緊A酸個時
通宵,食熱氣野乜撚都得

仲要無爆發期
去驗食物敏感
唔好睇少呢個情況 我全靠介口 好咗好多
唔好以為毒既食物先去介 例如牛 海鮮
我敏感既好多都係菜類
反而牛 海鮮可以食

驗過 二千幾蚊 驗咗接近二百樣食物

諗返起
我由13歲岀到20歲
直到15係眼兩邊岀得嚴重
一直用頭髮遮住

之後到19歲肯去睇中醫
飲左成年幾中藥 一直都反反覆覆
個中醫都話身體好左好多
直到的我淨用清水洗面
唔用爽膚 乜都唔用
反而冇乜點岀

呢家21 得返啲印同洞

巴打你記唔記得醫師話你有咩問題?
上個禮拜開始睇話我虛火易生暗瘡
嘴唇週圍生暗瘡好撚慘

我就係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞