[暗瘡] 我真係唔想再生暗瘡

556 回覆
247 Like 7 Dislike
睇沈祖明啦 睇一次連藥600 啲藥大概兩個月用曬即係一個月300 我就是成功的例子
有冇新界撚介紹下醫生
每個月定期生,想死
但見好多人爛面先睇,怕醫生唔肯開a酸

同巴打情況差唔多 係咪應該食a酸

幾歲 生左幾耐 有冇錢

巴打我keep 住生冇停過 如熬夜生更多。。。 廿幾 睇下有冇平出黎做野冇耐

你應該要 睇睇醫生點講再決定 依d錢唔慳得 我諗你都明
其實a酸係好撚嚴重先食

基本上唔到最後一步都唔會食

但呢到個個都好想去食咁

過來人表示一開始食慘過想死

個嘴脣不停重複爆裂埋口爆裂埋口 痛到仆街 同埋關節會痛 不過真係生得勁既我諗都廢撚事理依d垃圾副作用
戒口係最基本 牛肉牛奶香蕉要戒
戒用手摸臉既習慣

同埋唔建議再用非醫生處方既護膚或藥
唔係個個皮膚都岩用
有機會渣左重爆得勁

洗面用清水或中性既去洗 果時我用施巴7.0的

最後唔得就睇皮膚科食A酸吧

點解要戒蕉

果時個醫生講 我無問佢點解 反正自己都唔食

但佢反而話炸野辣野可以食

炸野不嬲都唔撚關事 係d三姑六婆以為關 但係辣野會刺激皮膚 盡量都唔好食
戒用手摸臉既習慣

唔係個個皮膚都岩用
有機會渣左重爆得勁

點解要戒蕉

炸野不嬲都唔撚關事 係d三姑六婆以為關 但係辣野會刺激皮膚 盡量都唔好食

基本我呼吸都生架啦.
戒過一排冇用
食a 酸好番左
好多副作用但我覺得值
你話唔斷尾?怕復發?試都未試驚乜春?
依家都係間唔中生小粒,唔多手搞好快退
比著以前日日都生粒新既大粒石頭瘡
依家開心好多
之前有個a酸post有人貼左條link可以買藥
不過隻藥就好似印度廠整
有冇人試過呢隻藥,藥效如何
有無巴絲教下點去印 完左A酸爆少左好多 但紅印維持左半年 雖然都淡左唔少 但都幾大範圍 躁熱個排仲會更加明顯 試過喜療疤 效果唔大 反而搽天然蘆薈效果仲好少少 莫非真係要做laser?
有冇新界撚介紹下醫生
每個月定期生,想死
但見好多人爛面先睇,怕醫生唔肯開a酸

同巴打情況差唔多 係咪應該食a酸

幾歲 生左幾耐 有冇錢

巴打我keep 住生冇停過 如熬夜生更多。。。 廿幾 睇下有冇平出黎做野冇耐

係咪玩野,咁都要a酸?
食過a酸 有野問pm..
之前敏感成臉都係粉刺暗瘡又痕 去睇左醫生之後而家食緊a酸 40mg一日
就嚟食滿兩個月 暫時冇乜副作用同爆發期 最辛苦係會流鼻血同之前乾到有濕疹
第一個月塊臉會粗糙過以前 d黑頭粉刺浮曬上嚟 不過而家已經冇曬
醫生有叫我戒牛同牛奶 希望食夠半年可以斷尾
之前敏感成臉都係粉刺暗瘡又痕 去睇左醫生之後而家食緊a酸 40mg一日
就嚟食滿兩個月 暫時冇乜副作用同爆發期 最辛苦係會流鼻血同之前乾到有濕疹
第一個月塊臉會粗糙過以前 d黑頭粉刺浮曬上嚟 不過而家已經冇曬
醫生有叫我戒牛同牛奶 希望食夠半年可以斷尾

你濕疹係手背?可以買馬油搽
中六果時食過a酸,但year3開始復發,啲瘡又黎料,覺得好氣餒
有無巴絲食過兩次先斷到尾
戒用手摸臉既習慣

唔係個個皮膚都岩用
有機會渣左重爆得勁

點解要戒蕉

基本我呼吸都生架啦.
戒過一排冇用

戒乜鳩 唔關事 快手book睇醫生 辣野係你食緊a酸先要戒 不過我本身都唔食
中六果時食過a酸,但year3開始復發,啲瘡又黎料,覺得好氣餒

食夠量?
我year 3 都生好多 生到前幾年 先開始停。而家 皮膚唔差。都係個幾句,介口早瞓,所謂介口係唔多食味精,鹽呀蔥蒜呀等等。早睡早起係要12 點前瞓。另外都有睇中醫,不過都幾貴呀,每日飲一包藥 專醫暗瘡,飲成個幾月。個人覺得中醫真係比西醫好,效果見得到。另外你多用清水洗面,或者用溫和性洗面膏。仲有,唔係賣廣告,我覺得lush 呢個牌子既產品係天然氣可靠,用得過既 建議可以試下。p.s. 不過我個時唔係靠護膚品 + 而家冇暗瘡。

食夠量?

食夠 跟足醫生講無自己停藥

食夠量?

食夠 跟足醫生講無自己停藥

果陣有冇同你講係咩問題 油脂分泌?荷爾蒙?
食a酸其一方法
其二係飲食 作息習慣 平時你點保養皮膚都好重要
斷肌食定斷食肌 自己Google
試下唔用任何洗面奶 唔搽任何toner&cream
淨係用凍水洗面 其實你皮膚會穩定好多
始終我哋平時搽得太多化學成份上面
仲有飲水 飲水 好老土但係最實用
排多啲便先排到毒素出黎
戒奶 蛋 牛鴨
牛奶真係唔好飲 係飲飲豆奶/杏仁奶
信我 做足以上方法皮膚一定有改善
食a酸其一方法
排多啲便先排到毒素出黎
戒奶 蛋 牛鴨

以前晚晚十點訓 三餐自己煮 7年冇食牛鴨燒味m記kfc煎炸野奶辣野 淨係飲水 一年飲唔夠5次任何汽水類甜野 咪又係照生
戒口?thx for些牙
食a酸其一方法
排多啲便先排到毒素出黎
戒奶 蛋 牛鴨

以前晚晚十點訓 三餐自己煮 7年冇食牛鴨燒味m記kfc煎炸野奶辣野 淨係飲水 一年飲唔夠5次任何汽水類甜野 咪又係照生
戒口?thx for些牙

係咪真係7年內都做足哂先!同埋心理都好大影響
以前爛面一照鏡就喊 索性dum左塊鏡做好多運動
之後又係一條好漢
食a酸其一方法
排多啲便先排到毒素出黎
戒奶 蛋 牛鴨

真係唔係每個人適合肌斷食,大家諗清楚先好試。我有朋友斷完食仲衰過本來,真係不了

每個月都咁爆幾粒,洗唔洗食?
暗瘡未停過生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞