硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
已經聯絡左上面位巴打

而我岩岩重新思考過現有既成個訂單處理流程

有d位的確係有改善空間

我承認公司7月個時開.問題更多(漏單係較多).到左後一兩個月.數量減左好多

當然到左而家依然存在部份問題

所以我已經岩岩即時去解決現有部份問題

至於其他未來動向

最多人彈既網站系統.一直都係一個問題.而新系統已經著手整緊

今次會係改動最多既一次

我向曾經令佢地失望既巴絲打道歉

本身放連假諗住得閒砌部機,
係法奧買左D零件, 唔洗佢砌, 上網睇又話好快送貨
過數後打電話問係咪收到曬錢 職員又話係
之後見佢兩三日都冇反應就打電話問
點知原來漏左單, 咁都算
實牙實齒又話今日送貨, 所以我就推左個飯局
點知都係冇人送貨 , 全程我都已經好有禮貌
諗住聽日再打電話問下, 睇佢點答覆再算

自己做咩唔去黃金買?

一來遠, 二來早前扭親手腕, 費事拿個機箱,
加上平時都會睇下測評學下野, 想支持下
本身漏單我都覺冇咩野, 我仲唔該前唔該後
但比人飛機果下就嬲嬲地, 做生意唔係應該講下誠信好D咩

pm我

其實我已經係21:55係wtsapp搵過你想查詢,
只係你冇覆我
明天我會再聯絡你的

要係連登講先會覆
(應該睇唔到啫)
話說個抽獎走咗就嚟半年數

其實抽獎呢個

唔係我唔想搞.係涉及左部份法律問題.所以個時中斷左

而家係申請緊

而最一開始個d 會員.我已經mark低哂
等你update 完先搵你買

本身放連假諗住得閒砌部機,
係法奧買左D零件, 唔洗佢砌, 上網睇又話好快送貨
過數後打電話問係咪收到曬錢 職員又話係
之後見佢兩三日都冇反應就打電話問
點知原來漏左單, 咁都算
實牙實齒又話今日送貨, 所以我就推左個飯局
點知都係冇人送貨 , 全程我都已經好有禮貌
諗住聽日再打電話問下, 睇佢點答覆再算

自己做咩唔去黃金買?

pm我

只係你冇覆我
明天我會再聯絡你的

要係連登講先會覆
(應該睇唔到啫)

另外紅字個到

因為21:55分個到.我唔起office同屋企.所以覆唔到

岩岩返到屋企已經即時聯絡左個位巴打

認真.唔似上一次

新系統冇咁快.最起碼唔係一個月內既事

認真.唔似上一次

今次我唔想令人失望 所以會用較長既時間去調整

認真.唔似上一次

唔急
我自己買左隻牛同graphics card 用住先
其他件先搵你買再砌埋

自己做咩唔去黃金買?

pm我

只係你冇覆我
明天我會再聯絡你的

要係連登講先會覆
(應該睇唔到啫)

另外紅字個到

因為21:55分個到.我唔起office同屋企.所以覆唔到

岩岩返到屋企已經即時聯絡左個位巴打

明白明白
只係覺得有時連登變咗客戶服務中心咁
不過呢期都冇乜討論 上次話有新高cp嘅cpu Fan 同psu 推介未?

認真.唔似上一次

唔急
我自己買左隻牛同graphics card 用住先
其他件先搵你買再砌埋

多謝支持

唔阻咁多位巴打討論硬件

都係個句.非必要時.我唔會談論我公司既事,唔想阻到其他討論
用facebook會唔會好過用whatsapp
一開始用wtsapp 無應就轉fb fb應得快好多

whatsapp冇覆個個問題.基本上已解決

我準備會加入用telegram
我下部機.其實換火牛.都係諗緊換acbel i90m 600 / 700w

等埋Ryzen + 出 睇下咩環境先

如果ryzen + 唔太掂.我就繼續CPU玩intel

其實唔係唔想換Ryzen

係我而家用緊i7 4790k.如果用而家既ryzen.係會退步(以我用途)
我下部機.其實換火牛.都係諗緊換acbel i90m 600 / 700w

係我而家用緊i7 4790k.如果用而家既ryzen.係會退步(以我用途)

zen2 有12cores
Zen+ 可以skip了
都唔怕講埋

我本來話抵玩既cooler係呢隻

http://www.scythe-cn.com/product/cooler/yajiri.html

第一次測試個時.成續好好.仲勁過cryorig H7.而價錢都平d

但再測試多幾次.就唔對路

所以我都冇放到評測

其實我已經測試哂

Btw.呢幾日scythe又出左隻新cooler.唔知價錢幾多

叫咩千石船

http://www.scythe-cn.com/product/cooler/sengokubune.html

到時有機會可能又整一隻黎玩下

Btw 平時用嚟試嗰啲件要還 冇得自用?

zen2 有12cores
Zen+ 可以skip了

zen2有排

隨時2019

我等唔到咁耐

有少少想換DDR4平台玩下
Btw 平時用嚟試嗰啲件要還 冇得自用?

我而家身份.除左商家外.當然都係一個Reviewer

當然都有同部份廠商 / 代理商有聯絡

有部份評測既硬件.係我自己真金白銀入完返黎.再做評測.

之後件野就留返起到做sample / demo用

而有部份既硬件.就係廠商 / 代理商借出.做完review之後就還返

而最少既情況係.佢地送件sample俾我.之後唔使還

絕大多數係頭兩者多
而家用緊Vega 64 liquid.都幾滿意

可惜我呢張體質麻麻地.HBM超多少少都會花畫面
想玩overwatch
顯示卡係Asus EAH5450 係咪玩唔到?
而家用緊Vega 64 liquid.都幾滿意

可惜我呢張體質麻麻地.HBM超多少少都會花畫面

Vega 64 個價真係 仲要liquid$$$

喺街/出面唔洗覆呀, 收唔到訊號上唔到網呀

係呀
一定要24小時
我理撚得你
就算屙屎食飯沖涼瞓覺都要覆到我

喺街/出面唔洗覆呀, 收唔到訊號上唔到網呀

佢有冇寫24 小時客服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞