硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
本身用緊650ti boost
發現好多game 以經連最低畫質都run唔到
想換display
巴打們 有冇推介邊張display card抵換?

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

對唔住 岩岩上完巴哈傳染左

我去排下毒
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

用緊1063好後悔
粒U係I5-4440
想換左粒U
諗下諗下又想上埋1070

黎啦 上8600k+1080啦少年
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

用緊1063好後悔
粒U係I5-4440
想換左粒U

黎啦 上8600k+1080啦少年

咩1063,咩唔係1059
請問,我應該乜都冇調,喺ASUS prime B350-plus主板整左高性能設定後,我R5 1600基本頻率都係3.5GHz,電壓1.38到1.41V浮動。溫度60度左右,正常嗎?我見人話Voltage太高太低都會令CPU縮?
求救, 換左部新機, 卡係1050
裝左win 10, 睇到啲字好似有D起角, 唔係好明顯但睇耐左就會覺得同之外有D分別, 睇到對眼好唔舒服
想問下係win 10 問題定張卡問題?
定可能係條mon線問題? 因為舊機用內顯係插D-sub, 宜家買左條DVI線駁
thx
求救, 換左部新機, 卡係1050
裝左win 10, 睇到啲字好似有D起角, 唔係好明顯但睇耐左就會覺得同之前有D分別, 睇到對眼好唔舒服
想問下係win 10 問題定張卡問題?
定可能係條mon線問題? 因為舊機用內顯係插D-sub, 宜家買左條DVI線駁
thx
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

用緊1063好後悔
粒U係I5-4440
想換左粒U

搵下2手i7 4790 囉
玩pubg既都係玩返pc,咪撚玩xbox
幫襯左法奧買D零件
選左1~3日工作天送貨, 8號1點PM同一間銀行過數
而加都仲未出貨, 希望聽日有, 明明已經唔洗砌
玩pubg既都係玩返pc,咪撚玩xbox

幫襯左法奧買D零件

其實佬二好快射

打錯,工商區好快手,聽日有機會到
幫襯左法奧買D零件

其實佬二好快射

打錯,工商區好快手,聽日有機會到

巴打

AMD 8-core FX-8120 3.1GHz/16M cpu
ASrock 970 Extreme4 AMD 970 ,DDR3 SATA3 6gb/d ATX M/B
DDR3 1600 8G Ram
ANTEC NE620c NeoEco 620 80plus 火牛

用緊張AMD HD7750 display card...如果想玩下pubg 中效 ,順嘅sims3 ,4 , 普通中效online game
就咁轉張顯示卡ok嗎? 1800左右有無好推介 新卡火牛底版會唔會唔夾?感謝
3k budget
執相用
唔洗買hdd,ssd
I5定R5? R5 1600加埋display應該會爆budget, 但1400會唔會唔伏
最衰仲未有ryzen APU
留名等睇悠二伏list

黎緊仲有冇新嘅硬件推介
今日晏晝開始部機就間歇性藍畫面reboot
1A 1E 3B 都出過
試過洗機都會hang; 張wifi 卡會突然detect唔到; windows 個aero effect突然無左變返實色; windows d updates成日都失敗
有無巴打知道似係咩出左事?

cpu: i5 (ivy bridge)
MB: msi (唔記得)
ssd: klevv 240gb
hdd: wd blue 1tb
Ram: kingston 4gb x2 gskill 8gb x2
display card: 1060 6gb
power supply: CM gx II pro 550 w

試過洗機都會hang; 張wifi 卡會突然detect唔到; windows 個aero effect突然無左變返實色; windows d updates成日都失敗

Ram: kingston 4gb x2 gskill 8gb x2
power supply: CM gx II pro 550 w

windows 用緊老正定係老翻呀
1080TI 邊張性價比最高

有冇巴打知呢個中文叫咩同可以邊到買?
想整靚d線
睇返550W牛推1080TI好似麻麻地
唔熟火牛1000蚊有咩揀
睇返550W牛推1080TI好似麻麻地
唔熟火牛1000蚊有咩揀

Rmx系列

windows 用緊老正定係老翻呀

老翻 會關事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞