硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

一次性PCIe擋板
呢個價位我會俾多少少用Focus G Mini
我自己真係好鐘意sharkoon d機箱

如果真係唔介意唔係大牌子.佢好多款機箱都值得買

有好多大牌子都冇既元素,設計起入面
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

我等一隻正常既matx箱.已經等左3年幾4年

終於可以出到micro atx case list

如果phanteks eclipse p400s同fractal design meshify c ,
邊隻會好d?
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

一次性PCIe擋板
呢個價位我會俾多少少用Focus G Mini

前面冇隔塵網

直接入風.d塵多到痴線

同埋focus g 砌過.機後走線位唔多.比較難走d.加上隻機箱用料一般般.好膠

v1000你睇官網.隻箱成5.5KG.一隻matx箱5.5KG其實係好足料
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

如果phanteks eclipse p400s同fractal design meshify c ,
邊隻會好d?

冇可能係後者

一定係前者
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

邊隻會好d?

冇可能係後者

一定係前者

fractal design meshify c咁差
見佢塊前板好似幾正
同埋focus g講緊仲要一個usb 2.0.一個usb 3.0

而唔係雙usb 3.0

我接受唔到一隻2017年.一隻前置得雙usb既機箱.仲會有usb 2.0

另外v1000雖然真係缺點係一次性擋板

不過佢有附送返兩個pce擋板

以一般人既用途黎講.多數都會插張兩槽顯示卡.就算未來唔用.都可以放返落去

所以都算係解決一半呢個問題
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

邊隻會好d?

冇可能係後者

一定係前者

見佢塊前板好似幾正

700蚊港紙.....前面竟然只係棉....而唔係隔塵網...

我寧願買返正常既define c好過
Antec p50 呢
Antec p50 呢

認真.好難走線

但其實你可以將全部線放哂起後面就算

整體.其實唔差.如果係要呢種cube返計機箱.以佢個價黎講OK

不過p50唔可以買高度太高既顯示卡.如果唔係會頂住塊側板.呢點要留意
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

邊隻會好d?

冇可能係後者

一定係前者

見佢塊前板好似幾正

700蚊港紙.....前面竟然只係棉....而唔係隔塵網...

咁我都係買 p400s隻黑紅色算
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

邊隻會好d?

冇可能係後者

一定係前者

見佢塊前板好似幾正

咁我都係買 p400s隻黑紅色算

p400整體好好多

唯一弱點.散熱比較弱少少.入風口較細

不過佢本身.唔係主打散熱既設計.如果budget可以買多把風扇放前面.加強抽入
其實 p400s 夠唔夠位裝呢個spec?
Mb Asus z370-e
Ram g skill trident z series 3200mhz c15
Cooler Noctua nh-d15
CPU:I5 4440
底板:B85M-HD3
RAMDR3 1600 8GB
DISPLAY卡:GTX-650Ti
harddisk:HDD 1tb
5-6年前砌既平價機
想問下想玩pubg最低要求既話要換d咩好

換卡就ok 我未換機之前同你一樣 不過卡係1060

1060既3gb?邊隻好

最好當然6gb 有錢其實最好1070

遲下換u 板 ram可以用盡張1070
Antec p50 呢

認真.好難走線

整體.其實唔差.如果係要呢種cube返計機箱.以佢個價黎講OK

不過p50唔可以買高度太高既顯示卡.如果唔係會頂住塊側板.呢點要留意

依家有張 msi gaming x 1060 6gb
如果放唔入就 度返去itx 算
就係想細部放到落書枱底
諗住搬部電腦入房, 度過應該要買條長6米既lan 線
想問下係咪條條差唔多, 落SSP求其執一條就得, 有無巴打有推薦邊間買好啲?
PS 屋企得100mb, cat5都夠

感謝

唔諗住升1G就求尻其

咁1g呢
想問下係咪條條差唔多, 落SSP求其執一條就得, 有無巴打有推薦邊間買好啲?

感謝

唔諗住升1G就求尻其

咁1g呢

Cat 6 咪唔洗煩

感謝

唔諗住升1G就求尻其

咁1g呢

Cat 6 咪唔洗煩

仲以為cat6 唔同牌子都有分別
Antec p50 呢

認真.好難走線

依家有張 msi gaming x 1060 6gb
如果放唔入就 度返去itx 算
就係想細部放到落書枱底

msi既卡.就係高度係好高

印象中有機會係會頂住...但唔confirm
見講開機箱
想問下Sharkoon TG5 好唔好?
想玩燈同第時加多張display玩下sli
見講開機箱
想問下Sharkoon TG5 好唔好?
想玩燈同第時加多張display玩下sli

好 六七百蚊前面有三個風扇 遲下升級做交通燈
利申:用家
AMD RYZEN R5 1600
Gigabyte GA-AB350M-GAMING 3
ADATA XPG Z1 (1 x 8GB) DDR4 3000 Mhz C16
MSI GTX-1060 6gb
WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM 3.5
Antec Neoeco II Series NEO-ECO2-450 450W
Sharkoon V1000 Window Micro-ATX

除左張卡同ssd 全部跟悠二
求評
AMD RYZEN R5 1600
Gigabyte GA-AB350M-GAMING 3
ADATA XPG Z1 (1 x 8GB) DDR4 3000 Mhz C16
MSI GTX-1060 6gb
WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM 3.5
Antec Neoeco II Series NEO-ECO2-450 450W
Sharkoon V1000 Window Micro-ATX

除左張卡同ssd 全部跟悠二
求評

冇左ssd?
上550W
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞