硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
http://www.dell.com/hk/p/xps-8930-desktop/pd?oc=xps%208930-d1540&model_id=xps-8930-desktop
我想問佢嗰個16gb記憶體加速係乜嘢嚟 同Ssd有冇得比 i5 8400好似幾好屌

Sshd 做cache load 快d

即係咩 dell幫你改定係自己改
http://www.dell.com/hk/p/xps-8930-desktop/pd?oc=xps%208930-d1540&model_id=xps-8930-desktop
我想問佢嗰個16gb記憶體加速係乜嘢嚟 同Ssd有冇得比 i5 8400好似幾好屌

Sshd 做cache load 快d

即係咩 dell幫你改定係自己改

intel幫你你改 姐係加左1條16GB intel optane memory
https://www.youtube.com/watch?v=bO_fh450u6Y
打機嘅 ryzen 1700定i7 7700k好啲?
同埋想問下500w嘅火牛夠唔夠推 1070ti?

講打機就intel
但8600k>=7700k
8600k 2300左右
7700k做到2000樓下先有機會考慮下
如果識超頻就更加好
2粒都去到5GHz
500w就有少少抆水 應該都可以 但如果可以最好換大少少

打機用intel 多工同cp值就ryzen
Btw 買intel就買新一代 8Gen
唔該巴打
本身用緊650ti boost
發現好多game 以經連最低畫質都run唔到
想換display
巴打們 有冇推介邊張display card抵換?
想換display

1060 3gb
4790k換8700k好定開蓋買aio 水冷谷一谷佢

換8700k再開蓋

換8700k再開蓋

8700k再開蓋
開左蓋幾百蚊散熱已經夠做
唔開蓋再貴散熱都係死

換8700k再開蓋

無錢
上8700k無理由仲用張1070
要成套換過哂

講打機就intel
但8600k>=7700k
8600k 2300左右
7700k做到2000樓下先有機會考慮下
如果識超頻就更加好
2粒都去到5GHz
500w就有少少抆水 應該都可以 但如果可以最好換大少少

重想問下用咩M-atx嘅老母板好

換8700k再開蓋

無錢
要成套換過哂

1070都唔係好失禮姐

換8700k再開蓋

無錢
要成套換過哂

上8700K無理唔用Titan V架喎

等睇你開箱

4790k未洗換啦
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

4790k未洗換啦

開蓋再戰幾年,捱到DDR5出先換
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

有budget當然用6GB 啦
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤
想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

想換display

1060 3gb

3gb同6gb
分別大唔大?
對唔住呀
真係唔識

6GB緊係好D

1063係基本盤

用緊1063好後悔
粒U係I5-4440
想換左粒U
諗下諗下又想上埋1070
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞