硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
新手見到呢個機箱 前面風扇個位好不安

https://youtu.be/92WqC95d-L0?t=458

P8 機箱 我用緊啵
不過就爆過一次玻璃
我好驚拆前面個殼出黎 會整鬆d線

做咩無啦啦要拆出黎? 不過我都唔識拆
急問 機箱後面個把風扇 對住cpu個把
係咪機箱後面出風
機入面冇風 定調轉

機箱後面正常係抽出 應該唔會抽入掛
1050以下既gpu係咪買邊隻都冇所謂?
同埋邊D係大陸牌子
其實依家值唔值得等GTX 20 series

利申 : 仲用緊680
其實依家值唔值得等GTX 20 series

利申 : 仲用緊680

等到咪等囉 不過有需要就買啦
我想問下火牛唔夠力有咩症狀?
成日藍mon之後重新開機
但係開番機會卡係正在啟動windows
諗緊入1070定1070ti好
拆出黎清塵啊
500蚊內 有咩機箱介紹 放便新手清塵?
Reboot
我想問下火牛唔夠力有咩症狀?
成日藍mon之後重新開機
但係開番機會卡係正在啟動windows
Reboot

宜家開極都開唔到機
未必係隻火牛問題
可能係隻hdd就死 (好似係)
新手想要6000砌機LIST有冇神一般既巴打可以俾張LIST我?
CPU:intel i5-8400
底板:ASRock Z370 KILLER SLI LGA1151 ATX M/B
RAM:Kingston HyperX Predator HX430C15PB3K2/16 DDR4 3000MHz 16GB Kit
顯示卡:ASUS GeForce® DUAL GTX 1060 OC Edition 3GB GDDR5
機箱:Sharkoon V1000 Window Micro-ATX
POWER:Antec NX550 550W 80Plus Bronze Power Supply
HARDDISK:Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
用黎 打機(OVERWATCH, PUBG), 畫下CAD 咁, 上面個LIST 有冇問題?!
預$6000-7000
真﹒主席
用途係乜先??
打下機咁啦,睇下AV咁
真﹒主席你都唔識
叫悠二親自笞佢喇
當然知LA
打乜機...想打晒全部stream game呀?

玩開幾多K resolution?
咁耐都出現都仲有人識?我而家係新手來架
想玩接龍
前幾日去返385.69 點解會同上次388.00一樣會自動裝388.13
本來想叫你玩UDOO X86 ULTRA, 但見到粒U唔update就轉左下面塊SBC

https://www.asrock.com/ipc/overview.asp?Model=SBC-330

以你呢D老手, 一定R到HK supplier 問asrock攞貨, 我估塊板4千, 留返2千買個7吋mon+mini-pcie 轉插M.2+M.2 256GB+盒仔
屌唔記得左, 係無ram架添, 你個budget 唔係好夠

你都係死返去玩UDOO X86 ULTRA

買齊set野, 應該3千左右, 再買隻好一D的M.2 $1500, 最衰呢塊無PCIE玩...

俾我會玩asrock個塊...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞