硬件撚討論硬件知識、砌機list、解答問題集中帖(64)

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
究竟出1050TI好定1060 3GB好
好難揀

有Budget 就1059啦
https://www.ebay.com.hk/itm/MSI-OPTIX-G24C-24-inch-3-000-1-1ms-DVI-HDMI-DisplayPort-LED-LCD-Monitor/322593899376?hash=item4b1c184370:g:misAAOSwf~9ZakqX

隻msi mon終於運到黎屋企
開頭插之前條hdmi唔知壞乜行得120hz原來要用佢比果條display port線先行到144

Hdmi 好似係出唔到144 唔係壞唔壞問題 利申唔知有冇新version
CPU Ryzen 5
RAM Adata XPG Dazzle 8Gx2 3000 MHz DDR4
夾唔夾到底板MSI B250M BAZOOKA M.ATX

夾到 唔著機

見到MSI B250M BAZOOKA M.ATX特價先問 SOR
都係夾返ASRock AB350M-HDV M.ATX
朋友用FD Define Nano S
買左NH-D15S裝唔到
有咩同級推介
CPU 8700K
究竟出1050TI好定1060 3GB好
好難揀

有Budget 就1059啦

好! 成世人第一次用自己賺既錢, 一於豪盡佢!
有咩同級推介
CPU 8700K

R1
有咩同級推介
CPU 8700K

R1

換個果箱好過
想玩下食雞 lol 4-5年都唔換機 5000-6000有冇list 介紹
有咩同級推介
CPU 8700K

R1

換個果箱好過

有位都唔洗用FD Define Nano S
想玩下食雞 lol 4-5年都唔換機 5000-6000有冇list 介紹

如果有散熱貼 ,m.2白色膠紙洗唔洗滅?

唔夠?

唔夠?

4-5年內唔換答你唔到

唔夠?

4-5年內唔換答你唔到

如果2-3年? 因為對上個部用左4年就壞左
Sharkoon V1000.終於有廠出到隻令我滿意既300-400蚊價既Micro ATX箱...
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引
Sharkoon V1000.終於有廠出到隻令我滿意既300-400蚊價既Micro ATX箱...

Sharkoon S1000 Window 掂唔掂?
我鍾意s1000個款多D
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

D鐵網食塵勁
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

D鐵網食塵勁

食塵唔好咩
CPU:I5 4440
底板:B85M-HD3
RAMDR3 1600 8GB
DISPLAY卡:GTX-650Ti
harddisk:HDD 1tb
5-6年前砌既平價機
想問下想玩pubg最低要求既話要換d咩好

換卡就ok 我未換機之前同你一樣 不過卡係1060

Sharkoon S1000 Window 掂唔掂?
我鍾意s1000個款多D

少左一把風扇

價錢差十幾蚊
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

D鐵網食塵勁

前面有個可拆式隔塵網既
三風扇.有齊隔塵網

實物鋼水一流

三百六好吸引

買呢隻好過買88R啦

我等一隻正常既matx箱.已經等左3年幾4年

終於可以出到micro atx case list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞