城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
租營地人數係要book個日決定, 如果唔係想加人未必有位

但訂早, 午, 晚餐, 可以打去問營地餐廳, 最遲幾時訂? 入營之前幾多日? 到出佐報名人數, 再去訂餐, 如果唔係, 出面攪活動既機構吊頸都唔掂
冇追post, 請問佢北潭涌邊個營地呀?

http://www.poleungkuk.org.hk/pak-tam-chung-holiday-camp/introduction.html
北潭涌得呢一個咋嘛

個營地都有燒烤場, 都仲要洗咁多車錢出去租個白石燒烤場?

唔好同我講營地唔俾玩水, 你都可以睇餸食飯, 睇下個袋有幾多錢先做決定

如果有心唔超支, 都好多活動可以玩

白石係camp fire......

人地個camp fire好撚勁㗎
要18桶64L水先淋得熄
仲要不時淋埋啲組女降溫

其實可唔可以以事論事?
水桶係因為爛左要補貨先買......
佢地都講明啲水桶係要借埋比其他soc用......
你可以judge佢水桶條數唔應該入落呢度,但係唔係鳩嗡話學生會乜乜柒柒
回應埋poly 5萬蚊ocamp,poly 5萬蚊ocamp玩3日2夜,包車接送,包你全部人3餐,包埋真火camp fire? 兩樣野可比性好似唔多高。

上年玩poly ocamp 有水有火包食住巴士接送埋單四百唔洗點睇

學生會會長聽朝快d打電話去問下, book 500人3日2夜, 係唔係要廿幾三十萬先啦

總數26萬幾, 當500人去, 每人要$530, 咩營地咁貴呀 (已經未計罰錢, 同租禮堂既錢錢)

活動室+禮堂冷氣費+體育館=14,242
你地book佐幾多個時段先洗到咁多錢
城大個名係啲campsite到臭曬嫁喇
其實本身好多野都有得同營地deal
依家啲人一聽到有城大兩隻字
就check到嚴一嚴,罰到甘,無情講
咩野都唔俾做
翻牆屈蛇個啲真係好on9囉
唔係話搞手錯曬
但呢啲文化唔禁止一下
食屎嘅係你地自己
阿公錢 大駛就一定
無search市價不過我諗市價唔洗238掛
採購個到可以做好D

但我岩岩好快咁google左網上面做批發嘅就係開緊$238,我地已經係向小店買,平過$238

上面有圖有真相

淘寶50人仔一個

用淘寶果d裝水... 師兄,我唔驚呀,但係一直新生中毒,果到唔止4000

ching你d桶拎泥煲水定當杯裝水飲?同埋你就算香港買都9成made in china 啦,on9怕中毒,咩藉口泥

http://www.poleungkuk.org.hk/pak-tam-chung-holiday-camp/introduction.html
北潭涌得呢一個咋嘛

唔好同我講營地唔俾玩水, 你都可以睇餸食飯, 睇下個袋有幾多錢先做決定

仲要不時淋埋啲組女降溫

其實可唔可以以事論事?
你可以judge佢水桶條數唔應該入落呢度,但係唔係鳩嗡話學生會乜乜柒柒
回應埋poly 5萬蚊ocamp,poly 5萬蚊ocamp玩3日2夜,包車接送,包你全部人3餐,包埋真火camp fire? 兩樣野可比性好似唔多高。

上年玩poly ocamp 有水有火包食住巴士接送埋單四百唔洗點睇

學生會會長聽朝快d打電話去問下, book 500人3日2夜, 係唔係要廿幾三十萬先啦

總數26萬幾, 當500人去, 每人要$530, 咩營地咁貴呀 (已經未計罰錢, 同租禮堂既錢錢)

班撚屌都係即刻駁嘴嗰班,實係話未搞過無資格出聲
駁乜撚野都好,答一句就得,如果係自己錢無得claim,你地係咪都會照咁樣安排活動
其實ICAC可唔可以介入調查

北潭涌得呢一個咋嘛

仲要不時淋埋啲組女降溫

其實可唔可以以事論事?

班撚屌都係即刻駁嘴嗰班,實係話未搞過無資格出聲
駁乜撚野都好,答一句就得,如果係自己錢無得claim,你地係咪都會照咁樣安排活動

話, 千千萬萬既人攪過日營, 下午營, 黃昏營, 同宿營喎, 最on9係佢地
其實我幫公司買過 如果大水桶 淘寶連運費都要百幾蚊個 所以香港門市買紅A膠桶200幾蚊唔出奇 只可以話佢冇格過價有錢就買

話要報警果d... 食住花生等你報

紅A膠桶堅貴,但裝滿水,拖住行都唔變形先好野

上面有人話淘寶,真係算鳩數,一陣送貨遲左,貨不對版就仆街 買港貨紅A是常識吧
老鬼拖數

屌你五舊水都拖

老鬼大撚晒呀
又喺到食(女)又玩咁撚樣都唔畀返錢
其實我幫公司買過 如果大水桶 淘寶連運費都要百幾蚊個 所以香港門市買紅A膠桶200幾蚊唔出奇 只可以話佢冇格過價有錢就買

上面有人話淘寶,真係算鳩數,一陣送貨遲左,貨不對版就仆街 買港貨紅A是常識吧

自己錢就紅A,我都支持港貨
但用呀公錢仲紅A,唔係呀嘛?
ICAC

你咁講得出證明你真係冇淘過寶...

同埋SHITTY U班人擺明唔係為咗質素,係懶得搵平啲

其實係financial嘅角度上,呢啲耐用品根本就唔應該放係function expense上,而係asset嚟
你唔會覺得年年ocamp都要買過哂堆膠桶掛

其實係financial嘅角度上,呢啲耐用品根本就唔應該放係function expense上,而係asset嚟

仲要之後會借埋俾其他soc同活動用

一早話應該出capex
報大數 去旅行爆房錢基本野啦
懶落政府咪得 佢地都係咁啦
屌你老母你班垃圾學生雞可唔可以唔好再上黎連登
影撚衰曬
427人 2700件tee
入camp tee 1件 出camp tee 1件
第2日 第3日 1日1件
玩完水game 換1件 玩完camp fire 1件
大約一人5-6件啦,預錯人數所以預多左tee。
但係最小唔會比人話冇比衫人換,搞到FM病
有多嘅tee係唔可以賣返出去,唔合理,亦都冇咩人會買

有campsite要你係camp入面硬食3餐 有時飯錢會冇得簡
有好多campsite block左city ocamp 其實真係冇幾多個site可以用。
同埋唔係得city要book,仲有咁多19學店asshole學人搞ocamp (奶腳果D)

正常來回火場水場都要book4次車

搞Ocamp冇可能賺錢,唔洗蝕都偷笑,蝕幾多就睇下收得夠唔夠人,有冇罰錢
最大問題係份fin report做得7, 收唔夠人,走數,老鬼搞到罰錢。
管理好唔好就見人見智,有好多野實行有難度,你叫班OC幫手做野,有幾多個真係會做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞