城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
唔講一開始fin bud已經蝕錢
就咁睇fin bud同fin report蝕嘅數目差成十萬
會唔會主因係exco預多左100個新生
個到都講緊成70000蚊
如果係預多左人 係咪姐係exco不足?例如計劃得唔好 又或者宣傳唔夠 r唔夠人?
作為一個基會 唔覺得營地罰款同城巴個到會令到total蝕多十萬 希望霖仔可以好好解釋下
無限放大個三四千嘅數
超支30萬根本係d人唔守規舉
加老鬼搞事

好明顯
會留位嘅人點解可以玩埋一份量搞到俾人 罰
呢啲人仲唔知有幾多無俾錢/拖數添
我交返ASSIGNMENT都唔撚用黑白啦
D毒撚真係窮到痴撚左線

請問一下你有幾有錢?

assignment係你自己錢,話知你刻係鈦合金板定用鑽石砌

營刊係公家錢,如果咁都唔屌得,高鐵超支你都唔屌得
唔識跟budget買要下下用靚野
仲要超過double數
所有明知既變數但唔預
根本就係唔識控制成個event
點解啲飯錢除返開人數冇一餐整除到
就算campsite係要你食佢啲嘢, 你447個每人食兩日早餐, 應該都唔會要你每日訂夠500份用百位數進位咁誇掛

仲有搭車嗰度, 乜遲到自己搭車入camp唔係常識?
咁等法實貴過車租+自己入去班人嘅車資

預500人營就梗係500份啦
收少左人柒左咋
你估擺酒叫部長cut幾圍咩大佬
主流垃圾大學
就算campsite係要你食佢啲嘢, 你447個每人食兩日早餐, 應該都唔會要你每日訂夠500份用百位數進位咁誇掛

你癲撚完未呀
400個FM
80個爸媽
12個HOUSECAP
OC 營長已經無得食 仲想點撚樣?

budget同report係咪唔識分呀白癡仔, 躝返入你老母個閪窿度啦
D毒撚真係窮到痴撚左線

請問一下你有幾有錢?

assignment係你自己錢,話知你刻係鈦合金板定用鑽石砌

你係SHITTY仔?
講撚到你有比錢咁
要班無去玩既幫埋佢地埋單?公平咩?

你癲撚完未呀
400個FM
80個爸媽
12個HOUSECAP

budget同report係咪唔識分呀白癡仔, 躝返入你老母個閪窿度啦

佢FM收少100人呀ON9
唔知就追POST啦傻閪
主要問題根本就係老鬼唔撚比錢 有爸媽OC走數同罰錢
不過份fin bud寫D野就唔清唔楚。

正常ocamp就一定會蝕錢

你癲撚完未呀
400個FM
80個爸媽
12個HOUSECAP

無街食唔好講到好慘
條數亂到咁仲有面食就真係無恥啦
爸媽點撚止500

全部爸媽都比咗2000或以上
會長係度?
其實係咪係填唔到筆數對你都冇影響?
橫掂學生會孭

有冇人識答?
冇答案今晚訓唔著

入會費根本係一個騙局
主要是因收入及支出均未符預期,當中近半「組爸組媽」拖數未交費用、大批「老鬼」私自入營令人數過上限被營地罰款、部分活動超時被罰款等

之後把拖數組爸媽又變咗老鬼, 無限loop

既然咁多人想做組爸,應該局佢俾錢,唔俾就自動收皮搵waiting list嘅人上
有時太好人結果都係煩到自己
其實會長幾令仔
份budget蝕到咁都批已經搞笑
仲要最後出到嚟再蝕多咁多
我係貴校既話一定唔會批

利申:鄰校學生會中央組織成員

入會費根本係一個騙局

其實你只要落cut price買過一次野就已經退唔返會費
講真呀,成件事我覺得根本由計劃果陣已經無諗過依D問題
成班友圍威喂淨係諗住去玩OCAMP去食女去識人
哦,玩完啦,要埋單找數啦,先發現咁大頭佛,蝕咁撚多,要交代,要填氹
仲話大學生,出到黎根本無競爭力,唔怪我大學生越來越唔值錢
D毒撚真係窮到痴撚左線

請問一下你有幾有錢?

你係SHITTY仔?
講撚到你有比錢咁

嘩又黎依招
上水有水貨客,你住元朗就唔關你事既?

你癲撚完未呀
400個FM
80個爸媽
12個HOUSECAP

Fm 實際數係320
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞