城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
未搞過ocamp 既死撚開啦
你唔明ok可以問
但起馬唔好好似欠左你咁既語氣問
老鬼入camp 你現莊敢擋咩
幫佢地都幫唔切啦
買貴野claim 數都會貨比三家
一定qoute 足嫁啦
冇技術含量咁con 9 人
睇到都眼怨
不過city學生會以前穿櫃桶底穿既歷史就願聞其詳

又係當人傻鳩,得你搞過clamp?
定係全世界得城大有ocamp?
寧願用公家錢去俾罰金都唔敢擋?依啲就真係社會棟樑啦
正所謂樑不正下樑why

Shitty大學:QS篤數,少三四成學生

ShittyUSU:O'camp 篤數,18個桶盛惠$4050

新會計standard

神大出會計 精算師

自己睇返頭幾頁一個60L水桶要幾錢啦

無人話佢落格喎
咁唔通有人賣10萬一個水桶你又要走去買
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

老鬼文化真係勁ON9
畢咗業都仲諗住呢樣嘢, 工作方面冇成就就返去大學拎成就感
更加ON9係老鬼同老鬼之間都仲有啲會因為自己當年係大啲都仲諗住而家係前輩乜乜乜
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

on9文化就唔好大大聲講出黎啦,玩完幾個ocamp都唔知班老鬼入黎做乜9,完全就係佢地一班人圍威喂懶感動,心諗我fm玩緊ocamp關你班老鬼咩事呀 仲有你入還入,唔係入完啲罰款要學生俾呀嘛

一齊玩無所謂
但搞到要人地幫埋單就無謂

同埋點解會有人走數
cheap到咁
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

on9文化就唔好大大聲講出黎啦,玩完幾個ocamp都唔知班老鬼入黎做乜9,完全就係佢地一班人圍威喂懶感動,心諗我fm玩緊ocamp關你班老鬼咩事呀 仲有你入還入,唔係入完啲罰款要學生俾呀嘛

一齊玩無所謂
但搞到要人地幫埋單就無謂

同埋點解會有人走數
cheap到咁

登報公開走數班人啲名啦好心

偷換概念 叻仔呀

如果罰錢影響cfo盤數
咁cfo的確要擺budget 同叫ops做好 唔好比人罰錢
擺budget可以請人 但一定唔係現有員工既job duty
Ops亦唔應該assign呢樣工作比現有員工 因為佢地打工唔係同你做其他野避免你比人罰錢

同樣 你請OC返黎係叫佢地hold game 運物資 確保成個ocamp可以運作 但佢地存在唔係用黎同你解決呢d risk.
Fin Sec有錢咪請人等人唔好黎屈蛇
不過以ocamp不嬲都收支不平衡既風氣去睇
到時除咗屌屈蛇屌拖數同屌camp tee之外
連登仔又可以講「晒錢請實Q」講多廿頁

OC淨係可以搬野hold game?你定架?
話明係義工,你情我願底下我叫佢表演雜耍都仲得呀,點解做下人數管理就唔得?啲OC有智力缺陷定叫佢地管理人數就係侵犯人權?
唔好咁肉酸啦

無聽過約定俗成呢四個字?
等睇你表演R OC返黎 見到有老鬼無比錢要報警

所以話你智力有問題真係無錯
反對搵多幾個義工做監察既原因竟然係約定俗成

我一路都話呢個建議不切實際 但我無反對
我一直講緊 如果你搵到有額外人專做你建議既工作係可以進行
不過招OC比招組仔女仲難是常識吧
仲要招OC返黎做埋啲咁能醜既野 你不如都係propose過第二樣啦

義工都有張cert; OC? 寫得落CV架?

有幾醜?
防止閒雜人入camp危害參與者安全就係醜?
我理解唔到你既邏輯。
搬野就招募到,反而輕鬆啲做監察就招募唔到

做manager角色講咩都覺得無問題架啦
反正又唔係你execute
第三者一定企係高地覺得乜都易

而家仲要拉埋安全黎講 將後果無限放大都係為拗而拗常用技倆
你不如話campfire 安全問題比多咗老鬼入camp既安全問題仲大 連campfire 都唔好搞

又黎,做得搞手明知年年都有老鬼入黎搞到罰錢都唔做control,反而話人企係高地,無撚得頂

條打手真係痴拎線 做好把關工作=做實Q都講得出。
你係咪唔拎明咩叫OC啊,organizing committee啊,係core委員會啊,唔係hold game/ 運物資個D啊豬啊狗都叫OC架 你organize 成個ocamp出黎你就有責任解決有問題啦。你都識講OC係「確保成個ocamp可以運作」,咁點解「佢地存在唔係用黎同你解決呢d risk.」?解決d rish咪係確保ocamp可以運作其中一個因素囉。講完唔講自己自相矛盾個下好野。

然後駁唔到就話其實招「OC」好難 竟然係用「難」黎做理由 覺得咁難既你一開始連OC都唔好做啦。你幻想下如果遲D個OC出黎解釋話:「因為難搵人做所以我地無做啊」真係醜死怪。

然後做把關工作=醜 膠都廢事比
屌,唔係話應該有特別待遇,但阿豬阿狗玩過o camp就叫老鬼

2700件camp tee? 有幾多訂多周圍派
有幾多阿豬阿狗入去camp fire個場影相打卡?
安排,籌備,實行無樣做得好,乜撚都諗住錢搞掂要其他無份玩ge找數?
係soc房對草對大左牙?
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

有d入黎對住個火打卡架咋
一開始份fin bud 蝕廿萬寫出黎咨詢大會果陣冇比人質死真係好野

完場再蝕多十萬更加不得鳥

蝕廿萬既proposal問題不大,學生會應該係預左補貼
係洗突嗰下戇鳩,拎好曬budget唔就住洗,咁不如freestyle算啦
紅磚人表示,如果我哋整份咁嘅嘢出嚟
實比人屌撚到死
淨係2700件camp tee呢樣已經送你落地獄
紅磚人表示,如果我哋整份咁嘅嘢出嚟
實比人屌撚到死
淨係2700件camp tee呢樣已經送你落地獄

紅磗人mean撚到爆,捉到少少痛腳已經想送人上斷頭台
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

有d入黎對住個火打卡架咋

未搞過高鐵既死撚開啦
你唔明ok可以問
共產黨要你政府起大白象撈你油水你敢擋咩
幫佢地都幫唔切啦
買建築材料claim 數都會貨比三家
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨
會唔會有人有camp tee個樣睇下? 呢個數量要$40件都有d貴
會唔會有人有camp tee個樣睇下? 呢個數量要$40件都有d貴

Camptee $40都嫌貴 ?bulk purchase 就算有discount都唔會咁平啦

40係預算 睇返實際係20-21
你唔明ok可以問
幫佢地都幫唔切啦
一定qoute 足嫁啦
睇到都眼怨

有成2500條老鬼入camp真係擋唔到
你得四百幾人
強姦你五六次都仲得
有錢略梗係做莊啦
下次城大唔知幾時有OCamp
博下懵潛入去扮老鬼食下女先

Camptee $40都嫌貴 ?bulk purchase 就算有discount都唔會咁平啦

咁廿幾係正常

咁廿幾係正常

係2700件唔正常啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞