城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
就算當作100的爸媽走500蚊數,個到都係得個幾萬到,都填唔到啦? 好明顯爸媽拖數唔係最大問題,而係在於你地物資個到。屌,無錢咪淘住先,等下屆有錢先買靚野囉,再唔係同其他u借都得啦,根本就係你地大花筒,無計好數就尻買野

幾萬 = 填唔多
三千件tee 慳得幾千蚊就屌足幾十頁
其實大家會唔會考慮下唔好見到City就即刻咬爆閘出黎呢?

水桶呢d唔撚柒鳩講啦,我唔撚清楚係唔係真係有呢個需要

上面有人話營刊可以電子版,甚或黑白,咁呢d係唔係真係有用腦諗過先比既方法?黑白相既營刊係咩玩法?比人拎黎拜山用?電子版我都覺得可行,但大家dum左七舊水出黎學生會想畀返d野佢地拎走都無可厚非,利申我都搞過細O

然後傾食飯問題,我想講其實個價錢真係離鳩晒罩咩?30幾蚊一餐晏/夜真心唔覺得有咩問題

我認真追完post覺得主要問題只係預太多位比FM,同埋d house放老鬼入黎再走數咋wor

真心一單還一單,city柒還city柒,但搞過ocamp既都明其實蝕錢唔係一件出奇既事,希望各位連登仔都高抬貴手唔好一口咬定人地係度作數,淨係針對city然後拋低一句city係咁柒既人都唔見得有幾高質

「搞過ocamp既都明其實蝕錢唔係一件出奇既事」。當你呢句statement岩,但衣家問題係蝕成30萬啊嘛 問題從來唔係蝕唔蝕啊....係蝕幾多啊,程度問題黎架。你蝕三五七萬唔出奇,蝕成三十萬都唔出奇?

預太多FM位同放老鬼又比人走數呢兩個咪係最大問題囉,咩叫「只係」同「咋wor」 呢兩個問題既出現就正正係OC把關不力。

無錯「淨係針對city然後拋低一句city係咁柒」唔見高質。但個體行為從來都影響團體印象,唔怪得人。

叫OC走去做實Q唔好比人偷入camp
你不如去搞棟篤笑啦 實多fans過黃子華

把關就係做實Q? 你IQ得70?
見一次警告第二次報警,啲老鬼走得快保特啦
事實就係無把關無control,啲老鬼就肆無忌憚。

咁把關係咪實Q既工作呀
你用人情牌叫人入黎做OC 幫你搬搬抬抬已經好比面你
而家OC有糧出呀?
你仲叫人做正義撚 你講邊個IQ 70啦

上面有人話營刊可以電子版,甚或黑白,咁呢d係唔係真係有用腦諗過先比既方法?黑白相既營刊係咩玩法?比人拎黎拜山用?電子版我都覺得可行,但大家dum左七舊水出黎學生會想畀返d野佢地拎走都無可厚非,利申我都搞過細O

然後傾食飯問題,我想講其實個價錢真係離鳩晒罩咩?30幾蚊一餐晏/夜真心唔覺得有咩問題

我認真追完post覺得主要問題只係預太多位比FM,同埋d house放老鬼入黎再走數咋wor

真心一單還一單,city柒還city柒,但搞過ocamp既都明其實蝕錢唔係一件出奇既事,希望各位連登仔都高抬貴手唔好一口咬定人地係度作數,淨係針對city然後拋低一句city係咁柒既人都唔見得有幾高質

「搞過ocamp既都明其實蝕錢唔係一件出奇既事」。當你呢句statement岩,但衣家問題係蝕成30萬啊嘛 問題從來唔係蝕唔蝕啊....係蝕幾多啊,程度問題黎架。你蝕三五七萬唔出奇,蝕成三十萬都唔出奇?

預太多FM位同放老鬼又比人走數呢兩個咪係最大問題囉,咩叫「只係」同「咋wor」 呢兩個問題既出現就正正係OC把關不力。

無錯「淨係針對city然後拋低一句city係咁柒」唔見高質。但個體行為從來都影響團體印象,唔怪得人。

咁把關係咪實Q既工作呀
而家OC有糧出呀?

中文係咪差成咁,把關係實Q 查字典啦仆街

咁把關係咪實Q既工作呀
而家OC有糧出呀?

呢個唔係等唔等於既問題
係包唔包括既問題
邊個中文差?

咁把關係咪實Q既工作呀
而家OC有糧出呀?

呢個唔係等唔等於既問題
係包唔包括既問題
邊個中文差?

包乜撚野括
CFO負責財務把關,咁CFO又係實Q?
你都有病
個營費、飯錢同交通都好離譜下
咩老鬼、拖數嗰啲係你地自己執法不力
仲要比佢地過夜
個營先會罰你錢
根本冇比錢就唔應該比佢地入門口
搞個爛鬼camp都蝕三十萬
仲話城大人成大事

同埋o camp蝕錢唔係必然
有啲莊係可以有surplus兼且玩得開心嘅
其實我幫公司買過 如果大水桶 淘寶連運費都要百幾蚊個 所以香港門市買紅A膠桶200幾蚊唔出奇 只可以話佢冇格過價有錢就買

話要報警果d... 食住花生等你報
其實搞ocamp 99%會蝕 通常都會蝕5位數
有人問點解蝕錢都會過 我可以話你聽去到最後搞得成個活動而蝕錢 只要你有合理解釋同埋單據都會批返錢比你 以我經驗黎講
講起淘寶 有時會唔批 因為一係冇單 一係張單太假唔批 細soc都好小淘 唔知學生會係味咁唔淘
個營費、飯錢同交通都好離譜下
咩老鬼、拖數嗰啲係你地自己執法不力
仲要比佢地過夜
個營先會罰你錢
根本冇比錢就唔應該比佢地入門口
搞個爛鬼camp都蝕三十萬
仲話城大人成大事

同埋o camp蝕錢唔係必然
有啲莊係可以有surplus兼且玩得開心嘅

第一次聽會賺錢 你要收夠生+冇人拖數+所有野預得岩岩好先唔蝕 咁勁?
有無做野manage 老鬼?
預先報名同講定要錢? 依家同用現屆會費貼老鬼有咩分別? 同有幾人偷入camp先會罰呢個數

咁把關係咪實Q既工作呀
而家OC有糧出呀?

呢個唔係等唔等於既問題
係包唔包括既問題
邊個中文差?

包乜撚野括
CFO負責財務把關,咁CFO又係實Q?
你都有病

偷換概念 叻仔呀

如果罰錢影響cfo盤數
咁cfo的確要擺budget 同叫ops做好 唔好比人罰錢
擺budget可以請人 但一定唔係現有員工既job duty
Ops亦唔應該assign呢樣工作比現有員工 因為佢地打工唔係同你做其他野避免你比人罰錢

同樣 你請OC返黎係叫佢地hold game 運物資 確保成個ocamp可以運作 但佢地存在唔係用黎同你解決呢d risk.
Fin Sec有錢咪請人等人唔好黎屈蛇
不過以ocamp不嬲都收支不平衡既風氣去睇
到時除咗屌屈蛇屌拖數同屌camp tee之外
連登仔又可以講「晒錢請實Q」講多廿頁
點解會俾啲老鬼臨時自己入camp咁搞笑

有人會爬入黎 點擋到

痴撚線,同支那人有咩分別
18個水桶4k 報警啦 數都唔識計

其實唔係淋花細水桶,每個都60幾L,岩岩上網搵都要$238一個

如果要報驚就隨便

OCamp買18個60幾L嘅水桶???
你OCamp玩埋制水㗎???
垃圾大o
睇啲reply都幾好笑
總之就係唔關我事,唔係我責任 [sosad

teamwork?不了
不如搵d質素高d既人黎spin la.
依家d回覆只係會令件事愈搞愈大

同有無人知係整左幾多camp tee? 呢度係最易落隔既
大學文化黎既,你d報紙佬咪嘩眾取寵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞