城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
老鬼
重點都係老鬼同埋班走數組爸組媽
呢d真係難搞
老鬼閃入黎,你趕佢走,可能仲會畀班細屌返轉頭,但無計你坐得呢個位就真係要揸正

到底班老鬼點解要出現 仲要明知會搞到班細既難做

佢地心諗,關我撚事咩,我要入黎食女呀,理撚得你地難唔難做呀,免費入黎又食又拎,你吹我脹咩

老鬼係正式報咗名做組爸組媽嘅fd?
佢地心態係組媽都未俾錢,幾時輪到我
! ! ! !
其實年年都蝕
只不過之前o camp report年年過唔到
今年過到咪爆晒出黎囉

愚問過唔到會點

過到又點?

對於迎新營虧損30萬是否合理,網上有不同說法。由於上一年,即31屆大O評議會並沒有召開有關迎新營Fin Report的會議,而30屆大O則因為當時的學生會幹事會遭到罷免,因而未有進行過Fin Report的評議會會議。因此,最近一次有關大O Fin Report的評議會會議是三年前,29屆學生會上舉行的,而昨日的評議會中,評議會秘書亦表示找不到當時的會議文件,因此未能提供足夠文件,幫助各位基會及同學參考及比對現屆,32屆大O之財政虧損狀況是否合理。

3年前入場費都係收700蚊?
其實城大學生會大把錢,
你洗撚同佢擔心?
都未有人答到我點解預算蝕20個都照批
有冇其他U的大O條數有得參考下

講咗啦
因為年年都蝕今年都係預咗蝕

其實蝕唔係問題
好多活動都係出多入少
會費就係咁用

問題係駛唔駛蝕咁多呀

一年頂多收兩百幾萬會費
一個event就洗咗30萬
應該係諗住搞完就收工仲有百幾萬剩好叻豬
重點都係老鬼同埋班走數組爸組媽
呢d真係難搞
老鬼閃入黎,你趕佢走,可能仲會畀班細屌返轉頭,但無計你坐得呢個位就真係要揸正

到底班老鬼點解要出現 仲要明知會搞到班細既難做

佢地心諗,關我撚事咩,我要入黎食女呀,理撚得你地難唔難做呀,免費入黎又食又拎,你吹我脹咩

老鬼係正式報咗名做組爸組媽嘅fd?
佢地心態係組媽都未俾錢,幾時輪到我

其實所謂老鬼, 講一聲就自己走入嚟, 先唔會咁俾錢呢個問題, 見識過
唔熟大學學生會程序,可唔可以由無申請到退會,無上任何莊的學生聯署提出罷免內閣的投票?

可以
其實咁大間大學咁多學生貼廿個攪個活動唔係使好多架咋
分分鐘你地睇返學校盤數攪d更垃圾嘅活動可能使仲多
如貼d撚樣去交流團
果d就真係去食女

講咗啦

其實蝕唔係問題
好多活動都係出多入少
會費就係咁用

問題係駛唔駛蝕咁多呀

一年頂多收兩百幾萬會費

都係嗰句,唔係自己錢唔上心,試下嗰幾十萬係自己錢,計多條毛都同你死過
其實個財政報表上睇d開支除左罰款之外都幾合理,反而真係做錯既問題係出係行政失當,冇先收錢又容許班人走數同埋比老鬼入場既額外開支姐

其實老鬼同走數一共少收咗幾外錢
其實個財政報表上睇d開支除左罰款之外都幾合理,反而真係做錯既問題係出係行政失當,冇先收錢又容許班人走數同埋比老鬼入場既額外開支姐

年年都有走數,咁今年比上年走多左40個人?
連城一線

講咗啦

其實蝕唔係問題
好多活動都係出多入少
會費就係咁用

問題係駛唔駛蝕咁多呀

一年頂多收兩百幾萬會費

咁不如整多個活動係學生會,評議會,乜柒會將個百萬幾萬分埋佢?
如貼d撚樣去交流團
果d就真係去食女

講左貼廿萬唔係問題,甚至誇張啲話貼一百萬又過到會,都唔會係問題,因為合程序。
問題係明明有個筆直跟,都洗到超支

呢樣真
再抽d 水桶飯錢印刷錢真係把撚

蝕廿個反而易理解,可以係學生會補貼新生。
但批左又超支先係問題。

屌 用廿個改善下學生會服務未仲好

班傻尻會話依d傳統黎無得唔搞,就算用其他同學錢黎貼都要搞黎比佢地食女,同d垃圾謝師宴,同事farewell party一撚樣,唔想夾都局你夾

陣間又會有狗咬我地係毒撚唔識野好撚肉酸嫁啦
學生質素差
屌,計我話,將走數班撚樣,同老鬼貼晒出黎咪得囉,交返錢先無事,反正佢地喧撚唔要面,照計都無乜所謂嫁啦
預算差咁多
有潛質做政府
如貼d撚樣去交流團
果d就真係去食女

講左貼廿萬唔係問題,甚至誇張啲話貼一百萬又過到會,都唔會係問題,因為合程序。
問題係明明有個筆直跟,都洗到超支

班柒頭收少左 freshman收入少左咪超得勁
除左營同車罰款外都係收入少左

其實老鬼同走數一共少收咗幾外錢

新聞話一半=40人 加大量白撞嘅仆街(20?)
總共3皮嘢,都唔少喎
走最撚多數咪blue house 班友囉
疊馬唔疊水
笑死唔笑死
我比較想知收少成80個freshman都比營罰超人頭
咪潛左成百件老鬼入黎
攪迎新定聚舊啊
我比較想知收少成80個freshman都比營罰超人頭
咪潛左成百件老鬼入黎
攪迎新定聚舊啊

盲腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞