城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
營刊又係,560份都要17.5一份?

接近30頁正常紙質全彩印刷WO

撚知你營刊都有成30頁咩

你唔知你就捐返入你老母個閪度啦 係度搭嗲

嘩屌,大花筒仲要咁撚惡
做黑白唔得既?
做少幾版唔得既?
無三十版全彩就會電腦大爆炸?

我驚閪你咩我又唔係學生會
見到成堆毒撚女仔手都未拖過係度酸就忍唔住屌
真係好撚肉酸

城大仔好袋得,400人食1000份早餐1500份午餐1000份晚餐

依個應該啱數,三日兩夜

連登仔真屌人唔使本

不過20蚊早餐,36蚊午晚餐係好撚貴,以嗰啲質量黎講,無諗過講下價咩

質素,揀錯詞,keyboard第一個位係量

咩質素?有冇圖?
出面茶餐廳都40蚊個飯

有無去過營地架你?
真係食你唔死咋大佬,同茶餐廳比

營地加價有咩問題?
營地重仆街啦,叫外賣都叫唔到
好慘 會長好似去多次con會咁
加油
肯出嚟應機都算有擔帶丫
不過都想睇下Camp Tee同飯錢點解釋

岩岩去左溫書
Camp tee同埋飯錢一次過答,呢個活動係三日兩夜,飯錢條數上面有巴打都解釋左 20蚊一餐早餐同三十幾蚊嘅晏畫 大家自己判斷貴定平;
Camp tee果到 三日兩夜向夏天玩camp我地純粹希望有比多幾件衫換,同埋做有一件係出camptee 個數量我都覺得多,但我唔係ocamp pic
會長今次諗定用咩姿勢反枱未?

我未反過呀
Introductory financial accounting
肯定好多錢自己人食左落袋啦
我都搞過O CAMP, 知大約點用錢
攪camp真係比營地撳住搶架

但先要有大水桶,今年情況係我地要用,但唔夠水桶,同時又有十幾個soc要用,所以先同時買埋

水桶好小事姐我又覺得,最多咪果幾千銀,針著係度做乜,個重點應該係要放返係點樣叫班撚樣比返錢,同點杜絕班唔撚要面既所謂老鬼

水桶係好小事,但已經見到咁多問題
咁其他物資呢?交通呢?不言而喻啦

其實就咁睇數字好難知道所有,交通果到點解會貴左,因為有一堆人遲到,令到成個流程遲左一個鐘,遲左開車又要罰錢

遲到你地又等,咪蹤曬班撚樣囉,其實你地最大問題係婦人之仁
講真,身為一個決策者,你既表演真係好似小媳婦咁,下下比人恰到上心口
又點會成事呢?
當然我唔係話所以問題都係你,只係覺得你做得會長依個位,就唔該覺悟,比返d應有既表現出黎

屌學校又係會長
遊行擔旗又係會長
依加到搞ocamp pic一定係會長嘅咩
仲有ocamp話唔等就唔等開車走咩

點解唔得
你遲到要成班人等你呀?
你遲到要我貼錢比呀?
再講呀,要等最多咪等15MINS
等成粒鍾都有仲唔係ON9呀?

講就兇狠
唔等咪又係比第二班人屌冇交帶不近人情

依個就係問題,點解無筆直底下都要做30版全彩?
不如解釋黎聽下

唔用彩色用黑白相做悼念刊物咩

有咩問題?
原始社會呀?簡單兩版言簡意賅,有個網址睇相就上網啦
無限放大個三四千嘅數
超支30萬根本係d人唔守規舉
加老鬼搞事
我交返ASSIGNMENT都唔撚用黑白啦
D毒撚真係窮到痴撚左線
主要是因收入及支出均未符預期,當中近半「組爸組媽」拖數未交費用、大批「老鬼」私自入營令人數過上限被營地罰款、部分活動超時被罰款等

之後把拖數組爸媽又變咗老鬼, 無限loop

水桶好小事姐我又覺得,最多咪果幾千銀,針著係度做乜,個重點應該係要放返係點樣叫班撚樣比返錢,同點杜絕班唔撚要面既所謂老鬼

其實就咁睇數字好難知道所有,交通果到點解會貴左,因為有一堆人遲到,令到成個流程遲左一個鐘,遲左開車又要罰錢

講真,身為一個決策者,你既表演真係好似小媳婦咁,下下比人恰到上心口
又點會成事呢?
當然我唔係話所以問題都係你,只係覺得你做得會長依個位,就唔該覺悟,比返d應有既表現出黎

屌學校又係會長
遊行擔旗又係會長

點解唔得
你遲到要成班人等你呀?
你遲到要我貼錢比呀?

講就兇狠

遲到自己搭車啦

撚知你營刊都有成30頁咩

你唔知你就捐返入你老母個閪度啦 係度搭嗲

嘩屌,大花筒仲要咁撚惡
做黑白唔得既?
做少幾版唔得既?
無三十版全彩就會電腦大爆炸?

我驚閪你咩我又唔係學生會
見到成堆毒撚女仔手都未拖過係度酸就忍唔住屌
真係好撚肉酸

超支仲要咩全彩就唔肉酸?
我就出黎撈十幾年啦,咩毒男又好酸又好你自己ff飽佢

但先要有大水桶,今年情況係我地要用,但唔夠水桶,同時又有十幾個soc要用,所以先同時買埋

又點會成事呢?

屌學校又係會長
遊行擔旗又係會長

點解唔得
你遲到要成班人等你呀?
你遲到要我貼錢比呀?

講就兇狠

痴線,你有無LOGIC?
比班惡人咁告狀你唔識講道理?
唔同要等佢地成個鍾先叫近人情?
咁對班準時到既又好近人情?
準時到果班要ON99陪等成個鐘又唔嘈?
用下腦啦屌
我交返ASSIGNMENT都唔撚用黑白啦
D毒撚真係窮到痴撚左線

請問一下你有幾有錢?
做多幾廿年人好威?
根本同入面D老鬼無分別
以為自己老屎忽好撚型
會長係度?
其實係咪係填唔到筆數對你都冇影響?
橫掂學生會孭

有冇人識答?
冇答案今晚訓唔著
點解啲飯錢除返開人數冇一餐整除到
就算campsite係要你食佢啲嘢, 你447個每人食兩日早餐, 應該都唔會要你每日訂夠500份用百位數進位咁誇掛

仲有搭車嗰度, 乜遲到自己搭車入camp唔係常識?
咁等法實貴過車租+自己入去班人嘅車資
主要是因收入及支出均未符預期,當中近半「組爸組媽」拖數未交費用、大批「老鬼」私自入營令人數過上限被營地罰款、部分活動超時被罰款等

可以的話實在應該做法律行動令呢D垃圾文化終結
無限放大個三四千嘅數
超支30萬根本係d人唔守規舉
加老鬼搞事

係份預算出事
剩係營錢加飯錢條數已經大過收入
有咩可能唔蝕

最後會因為換屆不了了之
否則唔駛拖到依家爆
點解啲飯錢除返開人數冇一餐整除到
就算campsite係要你食佢啲嘢, 你447個每人食兩日早餐, 應該都唔會要你每日訂夠500份用百位數進位咁誇掛

仲有搭車嗰度, 乜遲到自己搭車入camp唔係常識?
咁等法實貴過車租+自己入去班人嘅車資

你癲撚完未呀
400個FM
80個爸媽
12個HOUSECAP
OC 營長已經無得食 仲想點撚樣?

好撚應同,總之依個情況一日唔解決就只會惡化落去,城大仲要7幾多次先識醒呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞