城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
其實一個三四百人既活動要洗成五十萬,真係世界奇聞

出去睇下個世界有幾大先啦
人唔笑 狗都吠

我出黎撈左咁多年,乜柒活動未搞過?酒店宴會都搞過幾場啦,你大鳩我?

其實五十萬,真係夠擺酒!

師兄你擺酒原來包來回車輛,仲要搞三日

萬二蚊一圍
400人就當40萬
條數其實同酒席加book 場差唔多
營刊又係,560份都要17.5一份?

接近30頁正常紙質全彩印刷WO

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

根本好多野都唔撚make sense,仲要講到理所當然咁,然後屌你話佢地都好辛苦做左好多野體諒下啦,屌你咁辛苦都仲係做到咁就知能力有問題啦屌,近年d fresh grad9成都係咁撚樣搞d鑊出黎

叫人整電子版仲唔make sense
講得出要電子版一定唔係玩o camp既人
本書咁多個o camp都仲好好咁收藏
小學去完畢業camp都會印全彩感想啦
你去報價整卡片細細張都唔止咁既價錢
而且報名同正camp期好近
多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

根本好多野都唔撚make sense,仲要講到理所當然咁,然後屌你話佢地都好辛苦做左好多野體諒下啦,屌你咁辛苦都仲係做到咁就知能力有問題啦屌,近年d fresh grad9成都係咁撚樣搞d鑊出黎

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

印野平到痴線喎大哥,去eprint報下價啦

人唔笑 狗都吠

我出黎撈左咁多年,乜柒活動未搞過?酒店宴會都搞過幾場啦,你大鳩我?

其實五十萬,真係夠擺酒!

師兄你擺酒原來包來回車輛,仲要搞三日

萬二蚊一圍
400人就當40萬
條數其實同酒席加book 場差唔多

當你擺酒6個鐘=40萬
O camp 3日2夜 當佢60個鐘,計返ratio咪400萬先合理

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

同埋收藏係你一廂情願啫,過左一年你試下問參加者仲有幾多個有keep到
反而電子版就真係隨時都可以睇返,最簡單開個fb page已經係啦

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

呢啲硬嘢咩水桶飯錢印刷貴都唔係重點
始終超極都有個譜
問題係收唔夠人仲比人罰錢又走數
呢條數先甘
開房都要錢啦

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

同埋收藏係你一廂情願啫,過左一年你試下問參加者仲有幾多個有keep到
反而電子版就真係隨時都可以睇返,最簡單開個fb page已經係啦

有啲紀念品唔係唔好
不過又唔駛講到咁誇
我去咁多個o camp 啲所謂營刊都係白紙黑字A4紙對摺釘埋
得封面係用有色紙
睇餸食飯o架啫

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

幫襯過好多次
Ok俾盡你$10蚊本(仲要得果600本)咪慳到4千2
都唔係最影響到條大數(即係罰錢/車錢/場地/收費)
營刊馬經黎架喎
唔彩色印刷d相點睇到d女乜樣啊
好意外咩
city學生會d公數fin bud有鬼又唔係第一日既事
又唔係冇先例
係估唔到咁蠢之前比人踢爆左而家又黎多獲咁解姐

人唔笑 狗都吠

宜家人地講緊三日兩夜啊
唔係你一個幾粒鐘既活動啊

利申 上至幾日幾夜用過千萬 下至幾粒鐘用二十幾萬既活動都掂過

咁既人數洗呢個數目係唔出奇既
不過一定唔會係大學ocamp囉垃圾shitty仔 如果你話買套我就信啦

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

多數要特急又要加錢
印野真係好貴.....

幫襯過好多次
Ok俾盡你$10蚊本(仲要得果600本)咪慳到4千2
都唔係最影響到條大數(即係罰錢/車錢/場地/收費)

其實真係細數,不過條戇鳩串過馬撚啫
講到唔係彩色就世界末日咁
好意外咩
又唔係冇先例

頭幾頁有件柒頭好威喎 幾千萬搞手
唔知搞一次活動賺左幾多呢
好意外咩
又唔係冇先例

有鬼果次咪俾人倒左閣囉
好意外咩
又唔係冇先例

頭幾頁有件柒頭好威喎 幾千萬搞手
唔知搞一次活動賺左幾多呢

賺到錢記得上莊 去做councilor喺事前俾意見
大莊需要你呢啲人才

利申:非大莊
好意外咩
又唔係冇先例

有鬼果次咪俾人倒左閣囉

咁你覺得而家搞個幾百人既camp用50萬蝕30萬好正常?
改名叫 性交營 收貴啲好過
真係7到影衰大部分City學生,班人以為有滿腔熱誠就上到莊,其實更多人係為左識人玩而上,根本無諗過上莊係咩一回事。

如果你地真係走去上下堂,真係有聽書學下policy, accounting, finance, or management knowledge,搞活動,做政策個時都一定唔會7到e家e個程度。

如果上莊搞活動每次都加gpa, 點會輪到你班熱血廢柴上莊。大把真係有實力既人上啦。

budgeting concept 都無,政策年年都係個三幅屁,個個都以通宵開會通宵做野為榮,實情係時間管理又做唔好,做野時又無effciency。

人唔笑 狗都吠

宜家人地講緊三日兩夜啊

利申 上至幾日幾夜用過千萬 下至幾粒鐘用二十幾萬既活動都掂過

嘩咁撚巴閉,即係好清楚價啦,咁一開始報筆直又會報到under budget咁搞笑?
家下工程呀?跟評估追通脹呀?

利申: 一千萬唔夠我條team半個鐘既turnover,唔洗同我講呢啲。

係咪未玩過ocamp 定玩開褔音營
如果一早估到有幾多人屈蛇罰錢咁不如book埋佢位收埋佢錢啦 洗鬼比人罰咩

人唔笑 狗都吠

宜家人地講緊三日兩夜啊

嘩咁撚巴閉,即係好清楚價啦,咁一開始報筆直又會報到under budget咁搞笑?
家下工程呀?跟評估追通脹呀?

利申: 一千萬唔夠我條team半個鐘既turnover,唔洗同我講呢啲。

係咪未玩過ocamp 定玩開褔音營
如果一早估到有幾多人屈蛇罰錢咁不如book埋佢位收埋佢錢啦 洗鬼比人罰咩

咁就可以合理化到比人罰錢?
你話如果屈蛇錢係罰落班搞手到有冇人仲屈到入黎?
搞人棟係門口做看更都似啦
咩垃圾理由黎
公義
D毒撚真係笑到我D腸趺撚晒出黎
香港日日發生咁多事唔撚公義
淨係識係連登鍵國

你就係個d走ocamp數去食女既垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞