城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
買套都要錢架
營刊又係,560份都要17.5一份?

接近30頁正常紙質全彩印刷WO
唔熟大學學生會程序,可唔可以由無申請到退會,無上任何莊的學生聯署提出罷免內閣的投票?

可以, 但係就換屆囉
阿會長你仲有無一個月任期
想問下份預算邊個批?
竟然可以批一份理想情況下都要蝕20萬既plan
唔通你地有百幾萬財政儲備做support?
無論寫,批同實行呢份野既人都係智障
好慘 會長好似去多次con會咁
加油
肯出嚟應機都算有擔帶丫
不過都想睇下Camp Tee同飯錢點解釋

啲日營午營餐費qty 數字咁齊頭?
4百幾人參與要2700件營衣?
屌你老母,其實呢份係乜撚野財政報告嚟㗎

城大仔好袋得,400人食1000份早餐1500份午餐1000份晚餐

依個應該啱數,三日兩夜

連登仔真屌人唔使本

不過20蚊早餐,36蚊午晚餐係好撚貴,以嗰啲質量黎講,無諗過講下價咩

質素,揀錯詞,keyboard第一個位係量

咩質素?有冇圖?
出面茶餐廳都40蚊個飯

有無去過營地架你?
真係食你唔死咋大佬,同茶餐廳比

撚知你營刊都有成30頁咩
其實水桶果到係個活動需要用,順便去補充番去應付十幾個camp同埋下年再用。問題所在係理應得到嘅收入少左,同埋過程好多人為因素令多開支大左,自然個虧損就會愈大

第一本身冇機制去收錢同check邊個俾咗錢邊個未俾, 根本就唔合理
第二就算學生會本身有錢, 都唔代表可以咁洗一筆錢喺d每年得ocamp時節先會用到嘅物資
你冇呢啲大膠桶可以諗其他環節
再退而求其次, 如果係得十幾個soc用, 同埋搞ocamp果陣先會有人借, 咁你每次收返少少錢咪得

但先要有大水桶,今年情況係我地要用,但唔夠水桶,同時又有十幾個soc要用,所以先同時買埋

水桶好小事姐我又覺得,最多咪果幾千銀,針著係度做乜,個重點應該係要放返係點樣叫班撚樣比返錢,同點杜絕班唔撚要面既所謂老鬼

水桶係好小事,但已經見到咁多問題
咁其他物資呢?交通呢?不言而喻啦

其實就咁睇數字好難知道所有,交通果到點解會貴左,因為有一堆人遲到,令到成個流程遲左一個鐘,遲左開車又要罰錢

遲到你地又等,咪蹤曬班撚樣囉,其實你地最大問題係婦人之仁
講真,身為一個決策者,你既表演真係好似小媳婦咁,下下比人恰到上心口
又點會成事呢?
當然我唔係話所以問題都係你,只係覺得你做得會長依個位,就唔該覺悟,比返d應有既表現出黎

屌學校又係會長
遊行擔旗又係會長
依加到搞ocamp pic一定係會長嘅咩
仲有ocamp話唔等就唔等開車走咩

點解唔得
你遲到要成班人等你呀?
你遲到要我貼錢比呀?
再講呀,要等最多咪等15MINS
等成粒鍾都有仲唔係ON9呀?

整電子版,手機睇未算囉
點解成份Fin Report咁簡陋,睇到勁亂

你唔知你就捐返入你老母個閪度啦 係度搭嗲

依個就係問題,點解無筆直底下都要做30版全彩?
不如解釋黎聽下
會長今次諗定用咩姿勢反枱未?

啲日營午營餐費qty 數字咁齊頭?
4百幾人參與要2700件營衣?
屌你老母,其實呢份係乜撚野財政報告嚟㗎

城大仔好袋得,400人食1000份早餐1500份午餐1000份晚餐

依個應該啱數,三日兩夜

連登仔真屌人唔使本

不過20蚊早餐,36蚊午晚餐係好撚貴,以嗰啲質量黎講,無諗過講下價咩

質素,揀錯詞,keyboard第一個位係量

咩質素?有冇圖?
出面茶餐廳都40蚊個飯

旺季你唔book, 大把人搶住要個campsite, 我都覺得人地未必平俾你
好慘 會長好似去多次con會咁
加油
肯出嚟應機都算有擔帶丫
不過都想睇下Camp Tee同飯錢點解釋

搞完camp潛莊係su大眾共識
關於衫嘅問題其實係有三件 tee 三件都唔同 唔只大O好多ocamp 都係會派幾件tee預你玩完出汗同玩水game換 你當一日一件啦 不過條數都仲係on99

嘩 好撚惡 你諗下點填數先啦
搵人執下份report 先再出黎比人binc 啦好心

嘩屌,大花筒仲要咁撚惡
做黑白唔得既?
做少幾版唔得既?
無三十版全彩就會電腦大爆炸?

不如解釋黎聽下

仲要係用完即棄既野,唔講以為渣住幾百萬出頭

不如解釋黎聽下

唔用彩色用黑白相做悼念刊物咩
點解成份Fin Report咁簡陋,睇到勁亂

成個o camp有邊忽唔亂?
其實一個三四百人既活動要洗成五十萬,真係世界奇聞

出去睇下個世界有幾大先啦
人唔笑 狗都吠

我出黎撈左咁多年,乜柒活動未搞過?酒店宴會都搞過幾場啦,你大鳩我?

book個場個幾十萬啦
你咩場容到四百人
會長係度?
其實係咪係填唔到筆數對你都冇影響?
橫掂學生會孭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞