城大O camp點解會勁蝕30萬?學生驚要填氹

838 回覆
425 Like 6 Dislike
我比較想知收少成80個freshman都比營罰超人頭
咪潛左成百件老鬼入黎
攪迎新定聚舊啊

老鬼只會愈黎愈多
而且無人去阻止
有老鬼爬入黎俾人周到真係on9
大佬唔係咁樣玩下莊掛
好慘 會長好似去多次con會咁
加油
肯出嚟應機都算有擔帶丫
不過都想睇下Camp Tee同飯錢點解釋

岩岩去左溫書
Camp tee同埋飯錢一次過答,呢個活動係三日兩夜,飯錢條數上面有巴打都解釋左 20蚊一餐早餐同三十幾蚊嘅晏畫 大家自己判斷貴定平;
Camp tee果到 三日兩夜向夏天玩camp我地純粹希望有比多幾件衫換,同埋做有一件係出camptee 個數量我都覺得多,但我唔係ocamp pic

點解budget負數都仲要去?
仲要差成20萬
大佬唔係咁樣玩下莊掛

老鬼係上莊定係普通學生?有冇唔多上莊呀???
大佬唔係咁樣玩下莊掛

真係可以考慮報警話入侵私人地方
大佬唔係咁樣玩下莊掛

老鬼係上莊定係普通學生?有冇多上莊呀???
大佬唔係咁樣玩下莊掛

老鬼係上莊定係普通學生?有冇唔多上莊呀???

我都想知
理論上老鬼咪得上2-3界會返
又唔會返齊黎
如果本身有多位
點解最後會搞到多左人
每組爸媽帶4個fd做spy?
城大仔真係好撚惡 好撚驚呀屌你老味,就算你預500件fm,收埋錢咪又係超,仲屌返人轉頭,笑唔撚笑死人
大佬唔係咁樣玩下莊掛

真係可以考慮報警話入侵私人地方

講開報警,話說今年正Camp第一晚,就係有某House屈人入嚟畀營地發現咗,最後營地嗰邊嘅人話再有發現就報警
利申發夢聽返嚟
其實年年都蝕
只不過之前o camp report年年過唔到
今年過到咪爆晒出黎囉

愚問過唔到會點

過到又點?

對於迎新營虧損30萬是否合理,網上有不同說法。由於上一年,即31屆大O評議會並沒有召開有關迎新營Fin Report的會議,而30屆大O則因為當時的學生會幹事會遭到罷免,因而未有進行過Fin Report的評議會會議。因此,最近一次有關大O Fin Report的評議會會議是三年前,29屆學生會上舉行的,而昨日的評議會中,評議會秘書亦表示找不到當時的會議文件,因此未能提供足夠文件,幫助各位基會及同學參考及比對現屆,32屆大O之財政虧損狀況是否合理。

3年前入場費都係收700蚊?

唔駛, 印象中~600前後
29屆虧幾多就唔知, 額外開支我就知有筆
個年大o呢, exco就比左錢請左隊team去拍低event再剪片既
應該就駛左大概20-30k咁, 隊team最後係追左差唔多十二月先追到呢筆錢, 理由係開支未批

與此同時, 廣播組織d器材(相機電腦等)亦因使用不當近乎全數壞晒, 損失左十幾萬
大佬唔係咁樣玩下莊掛

老鬼係上莊定係普通學生?有冇多上莊呀???

Ching你真係太年輕
老鬼可以上莊 上上莊 上上上莊
我讀u最離譜見過畢業十幾年既返黎做老鬼

Con會我見過10年前的莊返黎con人
但去ocamp fing3日邊有咁多人一齊癲呀
唔使返工咩
營刊又係,560份都要17.5一份?

接近30頁正常紙質全彩印刷WO

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦
其實年年都蝕
今年過到咪爆晒出黎囉

愚問過唔到會點

過到又點?

對於迎新營虧損30萬是否合理,網上有不同說法。由於上一年,即31屆大O評議會並沒有召開有關迎新營Fin Report的會議,而30屆大O則因為當時的學生會幹事會遭到罷免,因而未有進行過Fin Report的評議會會議。因此,最近一次有關大O Fin Report的評議會會議是三年前,29屆學生會上舉行的,而昨日的評議會中,評議會秘書亦表示找不到當時的會議文件,因此未能提供足夠文件,幫助各位基會及同學參考及比對現屆,32屆大O之財政虧損狀況是否合理。

28屆額外開支我就知有筆
個年大o呢, exco就比左錢請左隊team去拍低event再剪片既
應該就駛左大概20-30k咁, 隊team最後係追左差唔多十二月先追到呢筆錢, 理由係開支未批

與此同時, 廣播組織d器材(相機電腦等)亦因使用不當近乎全數壞晒, 損失左十幾萬

記錯28屆
唔知ocamp入面有幾多條女無左隻豬
又可以屈人平d sponsor
唔知ocamp入面有幾多條女無左隻豬

豬鬼豬馬咩,集中營 差在未玩層層疊
其實年年都蝕
今年過到咪爆晒出黎囉

愚問過唔到會點

過到又點?

29屆虧幾多就唔知, 額外開支我就知有筆

可以成批器材用壞又真係人材黎
營刊又係,560份都要17.5一份?

接近30頁正常紙質全彩印刷WO

整電子版,手機睇未算囉

識咁做就唔會讀城大啦

根本好多野都唔撚make sense,仲要講到理所當然咁,然後屌你話佢地都好辛苦做左好多野體諒下啦,屌你咁辛苦都仲係做到咁就知能力有問題啦屌,近年d fresh grad9成都係咁撚樣搞d鑊出黎
霖哥仔去溫書啦
連登理黎做乜
其實一個三四百人既活動要洗成五十萬,真係世界奇聞

出去睇下個世界有幾大先啦
人唔笑 狗都吠

我出黎撈左咁多年,乜柒活動未搞過?酒店宴會都搞過幾場啦,你大鳩我?

其實五十萬,真係夠擺酒!

師兄你擺酒原來包來回車輛,仲要搞三日
其實一個三四百人既活動要洗成五十萬,真係世界奇聞

出去睇下個世界有幾大先啦
人唔笑 狗都吠

我出黎撈左咁多年,乜柒活動未搞過?酒店宴會都搞過幾場啦,你大鳩我?

其實五十萬,真係夠擺酒!

師兄你擺酒原來包來回車輛,仲要搞三日

擺酒同o camp點同
睇標題即時聯想到係咪高追左0700
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞