呂麗瑤係咪玩大左?

621 回覆
1382 Like 187 Dislike
收皮啦
我就等睇呢個欣然接受校長炒佢既教練係咪比人屈都當冇事發生
比人屈既大可以佢又Facebook post篇文
而家佢好明顯係淆底 完全潛撚哂水啦
連登仔係咪仇女仇到傻撚左

個教練唔出身真係會令人覺得身有屎
不過出左聲應該等於身份曝光

有玩開田徑都估到個教練係邊個
收皮啦

比人姦都可以8年先講出黎
點解教練比人屈就要即刻反擊呀女權狗

佢邊到比人姦

條女一日未報警, 淨係facebook 9up
就算話教練試圖姦殺佢都係一鳩樣, 反正都係9up

我意思係
事主從來冇講過比人姦
你咁樣就真係屈人用個姦字
條臭雞之前攞撚哂獎串柒柒係學校杯人
比個教練中出算數啦
想問下大家如果佢肯報警你地仲會唔會屌人

唔會
佢依家走完出黎又彈返入去唔報驚
令咁多人都未審先判左 咁仲要法律黎做咩?
如果到最後告左,又告入左
成個連登一齊炒車都幾爽

利申:唔信條女

重點根本唔係呢到,就算最尾真係炒哂車,唔代表當初的質疑係冇合理性

而家連登主流論點係希望個女仔報警查個水落石出,點解希望佢報警?因為係佢自己信誓旦旦咁講到明,話唔想再有同類事件發生,亦都唔希望有更多受害者,甚至想更多人挺身而出揭發(呢個可以係證據的途徑)

先勿論佢8年來有2000幾日每日都有機會揭發呢一件事,而家佢出黎指證呢位教練,假如屬實,成件事所牽涉的可能係前所未見的體壇性騷擾/侵犯醜聞,而家件事揚左,特首,保安局局長都開聲話希望查個水落石出,換言之暫時係見唔到有包庇呢個所謂有性騷擾的教練,響呢個大前提下,唔係應該用法律程序去彌清成件事咩?而家講緊係輿論同埋政府核心都企緊個女仔個一面去支持佢,開到聲叫你報警,如果真係照個位女運動員所講,唔想更多人受害的話,唔係更應該報警將呢個人,甚至係呢一個群體(假如唔止一個人)連根拔起咩?

好啦去到呢個moment,你之前叫人挺身而出,又話唔想有其他人受害,咁你作為第一個站出來俾呢d潛在受害者勇氣的人,響輿論同政府高官支持底下竟然係選擇後退? 我諗呢一點係咁多位巴絲打都接受唔到的地方,亦都係慢慢引起大家質疑的原因,好多人一直都踩連登仔低質,係垃圾係社會廢物,但至少係呢件事上,撇取少數係咪都話女人係臭雞的on9仔假膠,起碼眾位巴絲所提出的質疑係合情合理,而佢地亦只係唔滿意一個人可以單憑一段說話就可以謀殺左一個人的人格,令佢成世都抬唔起頭做人

利申:我唔係話女運動員所講的一定係假,亦唔係話佢故意人格謀殺教練,但只不過佢提出一個咁嚴重的指控的同時,教練亦好應該有一個澄清的機會,而唔係響毫無證據底下成件事就定案,假若真係有確實證據證明教練犯事,其實唔可以話係連登仔炒車,因為我地唔係完全肯定或者否定女運動員的指控,只不過係想因應呢個相當嚴肅的指控而希望有確切證據底下先一齊去煮撚死個教練,真理越辯越明呢個態度,唔通唔係一個文明社會應有?
收皮啦

佢邊到比人姦

條女一日未報警, 淨係facebook 9up
就算話教練試圖姦殺佢都係一鳩樣, 反正都係9up

我意思係
事主從來冇講過比人姦
你咁樣就真係屈人用個姦字

係, 佢無比人姦, 佢係比人性侵
所以8年後先同人講係好合理
教練比人屈既第2日唔反擊就係身有屎
如果到最後告左,又告入左
成個連登一齊炒車都幾爽

利申:唔信條女

重點根本唔係呢到,就算最尾真係炒哂車,唔代表當初的質疑係冇合理性

而家連登主流論點係希望個女仔報警查個水落石出,點解希望佢報警?因為係佢自己信誓旦旦咁講到明,話唔想再有同類事件發生,亦都唔希望有更多受害者,甚至想更多人挺身而出揭發(呢個可以係證據的途徑)

先勿論佢8年來有2000幾日每日都有機會揭發呢一件事,而家佢出黎指證呢位教練,假如屬實,成件事所牽涉的可能係前所未見的體壇性騷擾/侵犯醜聞,而家件事揚左,特首,保安局局長都開聲話希望查個水落石出,換言之暫時係見唔到有包庇呢個所謂有性騷擾的教練,響呢個大前提下,唔係應該用法律程序去彌清成件事咩?而家講緊係輿論同埋政府核心都企緊個女仔個一面去支持佢,開到聲叫你報警,如果真係照個位女運動員所講,唔想更多人受害的話,唔係更應該報警將呢個人,甚至係呢一個群體(假如唔止一個人)連根拔起咩?

好啦去到呢個moment,你之前叫人挺身而出,又話唔想有其他人受害,咁你作為第一個站出來俾呢d潛在受害者勇氣的人,響輿論同政府高官支持底下竟然係選擇後退? 我諗呢一點係咁多位巴絲打都接受唔到的地方,亦都係慢慢引起大家質疑的原因,好多人一直都踩連登仔低質,係垃圾係社會廢物,但至少係呢件事上,撇取少數係咪都話女人係臭雞的on9仔假膠,起碼眾位巴絲所提出的質疑係合情合理,而佢地亦只係唔滿意一個人可以單憑一段說話就可以謀殺左一個人的人格,令佢成世都抬唔起頭做人

利申:我唔係話女運動員所講的一定係假,亦唔係話佢故意人格謀殺教練,但只不過佢提出一個咁嚴重的指控的同時,教練亦好應該有一個澄清的機會,而唔係響毫無證據底下成件事就定案,假若真係有確實證據證明教練犯事,其實唔可以話係連登仔炒車,因為我地唔係完全肯定或者否定女運動員的指控,只不過係想因應呢個相當嚴肅的指控而希望有確切證據底下先一齊去煮撚死個教練,真理越辯越明呢個態度,唔通唔係一個文明社會應有?

班女權撚已經假定左質疑條女唔報警=唔信佢比人性侵過
好明顯係,而家叫佢告又唔告

原來刑事都有得決定唔告
又學到野
嗚嗚嗚 明明外國果幾個都唔係咁嫁

點解要咁對我一個小女孩 嗚嗚

Gabby 比人屌到開花喎

maroney aly無比人屌
收皮啦

用佢12歲果個心態同成年人比
冇撚野呀你?
咁撚大個人出黎講句野都淆撚底仲唔係身有屎咩
好明顯係,而家叫佢告又唔告

原來刑事都有得決定唔告
又學到野

你都on9 呢單案成十年前 事主都唔肯提供口供協助調查 點撚樣搜證 點撚樣告
收皮啦

冇撚野呀你?

葉希臨夠過左大半年先比人澄清啦
賣狗肉伯伯夠過左幾日先拎到驗羊既證明書出黎啦
唔通佢兩個又係身有屎咩on9仔
如果最後係冇搞過 咁個教練都幾撚慘
收皮啦

冇撚野呀你?

其實讀多d社會case
就會知道大部分人比人性侵都冇勇氣即刻講
睇多d新聞讀多d書真係好重要
收皮啦

冇撚野呀你?

其實讀多d社會case

其實讀多d犯罪心理學
都知道大部份罪犯都會否認自己犯罪
所以話自己無做過果d多數都有做
其實係咪渣下屎忽咋
收皮啦

冇撚野呀你?

其實讀多d社會case

其實讀多d犯罪心理學

你都ON9
唔洗讀心理學都知啦 弱撚智
收皮啦

冇撚野呀你?

葉希臨夠過左大半年先比人澄清啦
賣狗肉伯伯夠過左幾日先拎到驗羊既證明書出黎啦
唔通佢兩個又係身有屎咩on9仔

咁我咪放長雙眼睇下佢係咪比人屈囉
你講果個 at least 佢係會否認
但呢個 係完全潛撚哂水 仲比人炒撚左呀
收皮啦

冇撚野呀你?

其實讀多d社會case

咁姐係大部份係就否決左小部份?咁唔洗審啦
讀書睇新聞係重要,但唔用腦睇幾多野都無用
收皮啦

冇撚野呀你?

其實讀多d社會case

其實讀多d犯罪心理學

你都ON9
唔洗讀心理學都知啦 弱撚智

所以個教練一出黎澄清就即刻證明佢有犯罪, 因為多數罪犯都會否認
但如果佢唔出黎澄清就係身有屎, 所以都係有罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞