呂麗瑤係咪玩大左?

621 回覆
1382 Like 187 Dislike
好撚多on9明明自己已經未審先判左又覺得自己冇未審先判
明明都唔知件事係點 睇完呂麗瑤個post就當左個教練有罪 明明呂麗瑤做啲野就九唔搭八 一方面就開post俾教練性侵 一方面又唔協助警方調查
「好人好者一個小朋友點會無啦啦控訴你」「唔報警係因為十三、四歲唔識處理依啲野,有心理陰影」
屌你老母可唔可以用下個腦先呀
女權撚依家俾人嘅感覺就係大撚晒 而佢地自己覺得自己為女性爭取緊權益 所以冇問題
唔怪得以前女人啲權力咁細 你地咁冇腦點撚樣叫人夠膽俾多啲權力你地
[利申﹕我以前係香港運動員]
我估唔到香港地竟然有人可以冷血到話呂麗瑤博見報
話佢未審先判,而家判乜野﹖係咪網上公審審完個教練要坐監﹖唔會。而家公眾知唔知個個人叫咩名﹖唔知。佢有冇法律權利追究呂小姐誹謗﹖有。
咁都叫未審先判﹖
你話我盲目相信呂小姐,係,我相信佢有面對自己過去既決心同勇氣,我相信一位女士唔會攞自己既名聲黎作出一啲不實既攻擊,我相信香港運動員既價值唔係取決於見幾多報,有幾多人識,而係不斷鍛鍊,認識自己,改善自己,成為自己想變成既人。
無罪推定係法律上用黎處理可能涉及監禁刑期或其他刑罰既定罪,罪犯係法律上定罪與否同佢實質上有冇犯罪係兩回事,搞清概念,請勿扮作懂得法治精神。

呢條友up乜9

戴曬頭盔咁做乜,根本成件事我理得呂麗瑤有無拎自己名聲黎較飛,而家係講緊既然你有勇氣放曬上IG反而唔配合警方調查係做乜,變相而家係純粹助長左FB審判同人格謀殺,呂麗瑤要做帶頭做模範就做好啲啦,老實講而家比連登屌唔係無原因,醒少少都係配合黑警,要玩人格謀殺就玩盡佢,而家玩到比曬位人地入似乜
[利申﹕我以前係香港運動員]
我估唔到香港地竟然有人可以冷血到話呂麗瑤博見報
話佢未審先判,而家判乜野﹖係咪網上公審審完個教練要坐監﹖唔會。而家公眾知唔知個個人叫咩名﹖唔知。佢有冇法律權利追究呂小姐誹謗﹖有。
咁都叫未審先判﹖
你話我盲目相信呂小姐,係,我相信佢有面對自己過去既決心同勇氣,我相信一位女士唔會攞自己既名聲黎作出一啲不實既攻擊,我相信香港運動員既價值唔係取決於見幾多報,有幾多人識,而係不斷鍛鍊,認識自己,改善自己,成為自己想變成既人。
無罪推定係法律上用黎處理可能涉及監禁刑期或其他刑罰既定罪,罪犯係法律上定罪與否同佢實質上有冇犯罪係兩回事,搞清概念,請勿扮作懂得法治精神。

呢條友up乜9

笑撚死,乜都話我相信我相信
絕對玩大咗,仲要收唔到科添

第一:
以後我扑完條女,大家自願,但過三五十年會唔會反咬我話我性侵條女?白色恐佈嚟啦

第二:
未審先判,當網絡係判官,自己又唔即時報警,件事過咗十鳩廿年,到時真係上法庭都係雞同鴨講死無對證,但同時間,而家我俾條女人格謀殺啦

我唔係話性侵無罪,而係受害者太遲太遲講出嚟,造成一班大愛包容同邏輯思考嘅衝突
因在Facebook公開聲稱被前教練性侵犯,但其後一直拒絕報警而被網民質疑發動網絡公審遭抨擊的港隊田徑隊選手呂麗瑤
佢而家點?
深潛
正垃圾
幾年之後做埋乜乜婦女/女權聯會代言人,收捐款贊助fatfatla
無得唔回應啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞