呂麗瑤係咪玩大左?

621 回覆
1382 Like 187 Dislike
用過往比人屈既例子證明到d咩
呢個世界夠有千千萬萬個例子係事實有性侵而受害人係冇報到警
咁多年,一完會食隨知味,如果佢有咸濕欄后,就多數會成濕其他女仔,如果無其他人出來伸冤的話,我比較相信教練。

正解,冇其他人,單野就奇奇怪怪;近來咁多單性侵野,一開始係一個受害人出聲,但當個被告一失勢(Matt Lauer,Weinstein,kevin spacey…),好多受害人會走出來
我覺得呂麗瑤唔會係吹水,佢唔報警可能係因為佢自己都知過左咁多年,無證據。

不過係fb打篇野就有林鄭有保安局局長出黎講兩句,中學發聲明,大批記者去中學訪問,實在係太誇張。

每日都有唔少性侵/非禮比人定罪,又唔見d高官會出聲,今次fb打兩個字就咁大迴響? 香港唔係行無罪推論原則架咩? 點解d高官、記者會講到一定係個教練做?
個教練因為佢幾句人生已完
我覺得呂麗瑤唔會係吹水,佢唔報警可能係因為佢自己都知過左咁多年,無證據。

不過係fb打篇野就有林鄭有保安局局長出黎講兩句,中學發聲明,大批記者去中學訪問,實在係太誇張。

每日都有唔少性侵/非禮比人定罪,又唔見d高官會出聲,今次fb打兩個字就咁大迴響? 香港唔係行無罪推論原則架咩? 點解d高官、記者會講到一定係個教練做?

證實香港嘅傳媒, 高官有幾咁垃圾

因為係KOL有價值,喱啲位唔出嚟騎劫賺民望,仲等幾時?
女人
而家可以睇邊個同事同學老師甚至陌生男人唔順眼
然後就話佢前一排非禮過自己不過唔想搞大佢唔報警
之後食花生等個男人收皮人格破壞
所有野 一多人講 一有官員講 就會變質

有冇罪 實際有冇做過都唔重要 事件又變成啲女權撚 保護兒童撚話題
個教練可唔可以告番條女屈9佢??
用過往比人屈既例子證明到d咩
呢個世界夠有千千萬萬個例子係事實有性侵而受害人係冇報到警

佢話要鼓勵人講出黎,點解唔係去報警,鼓勵人報警,佢而家係咪唔鼓勵人報警?
呂畜今次真係拿屎上身

做人最緊要正直

香港法律面前正直係無撚用
個教練係衰十一wo,唔洗條女告已經係刑事啦好似係

咪就係,如果刑事,其實唔需要報警,差佬都可以搵個女既番去錄口供之後查,
唔通有人爆格,我要問吓比人爆果個要唔要報警咩。
收皮啦
我就等睇呢個欣然接受校長炒佢既教練係咪比人屈都當冇事發生
比人屈既大可以佢又Facebook post篇文
而家佢好明顯係淆底 完全潛撚哂水啦
連登仔係咪仇女仇到傻撚左

比人姦都可以8年先講出黎
點解教練比人屈就要即刻反擊呀女權狗

用佢12歲果個心態同成年人比
冇撚野呀你?
咁撚大個人出黎講句野都淆撚底仲唔係身有屎咩

葉希臨夠過左大半年先比人澄清啦
賣狗肉伯伯夠過左幾日先拎到驗羊既證明書出黎啦
唔通佢兩個又係身有屎咩on9仔

咁我咪放長雙眼睇下佢係咪比人屈囉
你講果個 at least 佢係會否認
但呢個 係完全潛撚哂水 仲比人炒撚左呀

葉希臨由頭到尾都無自己澄清過
點解釋?

何來又宣佈隻狗係狗?人哋專家確認左係狗就係狗,你話羊就羊啊?政府又點啊?
收皮啦
我就等睇呢個欣然接受校長炒佢既教練係咪比人屈都當冇事發生
比人屈既大可以佢又Facebook post篇文
而家佢好明顯係淆底 完全潛撚哂水啦
連登仔係咪仇女仇到傻撚左

個教練唔出身真係會令人覺得身有屎
不過出左聲應該等於身份曝光

教練已經曝光,話要請律師

仲唔係身有屎, 好人好姐請咩野律師?
清清白白洗咩驚到咁

投降啦投降啦

睇佢個樣都似咸濕變態佬
呂小姐正氣好多
保持距離先
13:23 8婆玲話就算告唔入都於周圍傳播涉事教練個名

呢d人學人講法治

認左佢算啦,點玩啊
其實未審先判=中國思維

近得強國多就係咁

但西方社會會假定無罪
咁多年,一完會食隨知味,如果佢有咸濕欄后,就多數會成濕其他女仔,如果無其他人出來伸冤的話,我比較相信教練。

正解,冇其他人,單野就奇奇怪怪;近來咁多單性侵野,一開始係一個受害人出聲,但當個被告一失勢(Matt Lauer,Weinstein,kevin spacey…),好多受害人會走出來

個重點係
現在無任何證明教練有罪
但佢已經無左份工

等同未審就判定有罪

乜社會唔係假定疑犯無罪先既咩
原來跟左強國果套,假定先有罪,要提出證明自己無罪
聰明女黎,犯法野唔會做

以我所知,作言情小說唔犯法
舉證責任係女方到
一日冇實質證據教練一日都係清白喎
咩有質疑就等同於冇道德
咁道德既定義係咩
難道冇證據就話人係疑犯就係有道德?

已炒已除名已定性
女權撚可恥 人格謀殺教練
教練出句聲啦
你冇做過嘅係咪應該出黎為自己澄清下呢
反正都比人起晒底 又比人停職
如果真係冇做過 我地一定撐你
其實未審先判=中國思維

近得強國多就係咁

但西方社會會假定無罪

唔好以為外國的月亮特別圓,人哋嗰啲輿論一樣口水尾都浸得死你
連登都唔覺眼有咩人係撐個教練
純粹係奉行緊英美法系既 無罪假定
反而想睇名校secret班on9 仔真係炒車會點兜
尤其個垃圾admin

因為而家啲人興偽理性

蘋果個邊有件傻仔話有質疑既人係無道德 應該要返支那
明明支那同條友一樣係有罪推論
根本要返支那係佢先啱

咩有件傻仔

D100 成班流口水觀眾直頭講到自己目擊案發現場

個教練係要硬食喱啲輿論,唔係可以點
依家對住嘅係香港頂尖運動健兒+要樣有樣要有身材有身材
仲要多個特首同保安局出嚟抽抽水賺PR
民望又升多一兩點多得香港人

蘋果而家有條友拉埋荷里活weinstein 出黎講
weinstein 係荷里活金牌製作人
d 女星係用上床換取weinstein 開戲捧佢
橫睇點睇都係性交易
(當然你可以屌咩父權社會欺壓女性 但雙方你請我願都叫性侵)
唔知佢知唔知gwyneth paltrow 拎奧斯卡女主套戲就係weinstein 做制片人

仲有而家條囡係聲稱比人性侵
同性交易兩樣唔同都可以拉黎講
仲有唔報警係唔想二次傷害
但上網打篇長文鉅細靡遺咁講返當年既事發經過就係勇氣既表現
雙重標準到完全唔識點講

反正全世界都已當左你有做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞