呂麗瑤係咪玩大左?

621 回覆
1382 Like 187 Dislike

個教練可唔可以用法律漏洞打甩
假設有做過都好 但係宜家算唔算未審先判 告起上黎有無得打

唔係漏洞,但係社會輿論真係管唔到

唔識呢D法律字眼
印象中好似未審先判 被告有權申請終止審訊咁上下既野
咁樣有無機會打甩 無仇報
諗住出黎講幾句野
會可以無事發生咁?
又話唔想再有受害人
我屌
如果係真係有變態教練
我屌你老母
你唔講,佢走去搞多幾個女仔
真係多撚謝晒你
地鐵站都有啦 不要啞忍
仲要同人慶生
你唔覺得好恐怖既咩 比人搞完仲要當人係朋友

我係唔明佢有乜目的 講左出黎又唔係追究 到底係搏乜

我先唔假設佢有無講大話
佢覺得自己企出黎
講發生咩事 希望唔好再有受害既人
覺得自己好勇敢面對
但其實過左八年
你啞忍左咁耐
你當初唔講 如果佢之後走去強姦人
咁你咪放走左個強姦犯?
佢唔告可能都覺得咁耐既野
點搵證據 男既話無
女既又係得把口話佢有做
仲要過左咁撚多年
你話要保護其他女/兒童
但你自己咪又係啞忍左咁多年
除左on9我諗唔到係咩
EPC班垃圾話請律師等於有做

根據呢班人LOGIC,示威者CALL法律支援實係暴徒

其實黃絲同藍絲只係一個反政府一個對家
質素一樣

EPC 係咁, 早幾年重衰, 5毛同愛蟈憤青橫行, 但呢幾年消失咗
講開黃藍絲, 真正令人失望嘅係好多香港人質素其實同大陸人分別唔太大
諗住出黎講幾句野
會可以無事發生咁?
又話唔想再有受害人
我屌
如果係真係有變態教練
我屌你老母
真係多撚謝晒你
地鐵站都有啦 不要啞忍
仲要同人慶生

我先唔假設佢有無講大話
佢覺得自己企出黎
講發生咩事 希望唔好再有受害既人
覺得自己好勇敢面對
但其實過左八年
你啞忍左咁耐
你當初唔講 如果佢之後走去強姦人
咁你咪放走左個強姦犯?
佢唔告可能都覺得咁耐既野
點搵證據 男既話無
女既又係得把口話佢有做
仲要過左咁撚多年
你話要保護其他女/兒童
但你自己咪又係啞忍左咁多年
除左on9我諗唔到係咩

咁又唔好咁講 要講出黎都要有心理準備既
係唔明講完又唔協助調查呢下唔明咩玩法
宜家無論教練有無做都好 都已經被人格謀殺左

法律的確係管唔到人的質素
文化基因差

法律更加管唔到人嘅道德
去到刑事更加只會睇證據同疑點

同埋發現好多人已經扯遠到有罪無罪,又唔係官咁快判做咩
班差佬落唔落到charge都成問題
萬一件事變咗笑話林鄭叫一哥去查算唔算叫浪費警力?

就算點去批判L小姐,佢企出嚟講咗一件重要嘅事
兒童性侵害係要關注(不論男女)

但係提到林奕含,我就真係
幾多台灣騎士團一炮過畀特偵組質咗去食屎

文化基因差

法律更加管唔到人嘅道德

認同 宜家真係得個講字
但係教練有無做都好都已經唔重要 已經同收左皮無分別

文化基因差

法律更加管唔到人嘅道德

諗住出黎講幾句野
會可以無事發生咁?
又話唔想再有受害人
我屌
如果係真係有變態教練
我屌你老母
真係多撚謝晒你
地鐵站都有啦 不要啞忍
仲要同人慶生

5000like gotcha
個教練係衰十一wo,唔洗條女告已經係刑事啦好似係

文化基因差

法律更加管唔到人嘅道德

點解會扯到有罪定無罪咪係因為班未審先判既on9仔囉

一口咬定個教練有性侵人 之後不停攻擊同起底

唔識呢D法律字眼

如果jury本身有既定立場,要再選過
同埋唔太明你講嘅未審先判係咩

唔識呢D法律字眼

咩都可以CLAIM

話不公平審訊

但好少批

唔識呢D法律字眼

我意思係假如真係告既話
可唔可以用未審先判理由申請終止審訊
宜家咁樣基本上同公開左教練身份無分別 而且社會上大部分人已經假定左佢係強姦性侵

咁有唔少中學生扑過嘢都應該好慘

呢D女擺明鋪路拍廣告(歐)做明星再豪門(郭晶晶)
屈人都唔會用衰十一

有個問題係好想問,但係又唔敢問

就係如果講話畀人姦過嘅人唔係L小姐,係一個豬閪嘅話

社會輿論會唔會咁大,特首會唔會話要一哥去查同騎劫PR聲望,保安局又會唔會出嚟噏兩句,網民又會唔會咁大迴響
搞大左件事
但唔選擇去解決件事

社會輿論會唔會咁大,特首會唔會話要一哥去查同騎劫PR聲望,保安局又會唔會出嚟噏兩句,網民又會唔會咁大迴響

佢算半個公眾人物啫 如果係小市民邊有咁多人理

記唔記得有個學生妹屋企人有事要器官,但全家無人捐就上報紙R
但另一單事主係仔就比人屌到仆街

唔識呢D法律字眼

我意思係假如真係告既話
可唔可以用未審先判理由申請終止審訊
宜家咁樣基本上同公開左教練身份無分別 而且社會上大部分人已經假定左佢係強姦性侵

cannot,尤其係強姦最高判坐終身,要陪審團,點樣揀都會揀到一班未聽過喱件事嘅人出嚟
呂麗瑤真係好垃圾

記唔記得有個學生妹屋企人有事要器官,但全家無人捐就上報紙R
但另一單事主係仔就比人屌到仆街

哦,喱啲事邊度都有得見,「有條件下嘅公義 或者叫 有條件下的良心」
其實唔需要識法律,喺稍為開明同醒少少嘅人眼中,都知道係一個笑話
不過喱個笑話係令人苦笑咁解
屌 班女權撚收收皮啦 唔撚以為自己好撚有道理 女權真正含義同歷史都未搞清楚就出來打飛機間接抹黑女性

係呀 被性侵係會唔夠膽出來 咁你夠膽係fb就唔夠膽同警方合作?我唔撚明啊大佬 依家全世界嘅人都撐住你咁 你真係有咁嘅過去 依家幫你拿公道 你唔去 俾人懷疑係咪好正常呀屌你

agger 宜家變左女方動機不明

都係一句,煲水新聞,笑笑就好。

文化基因差

你咪話,我哋嘅前殖民宗主國,英國都唔係好得去邊
家吓日日睇英國新聞好似睇笑片咁
好耐之前睇過套戲叫the hunt 係imdb有8.3分
有興趣可以搵黎睇
內容講個男主係好好既幼稚園老師黎 係個小鎮教書
個小鎮真係好撚小個啲黎 個個都互相認識
咁有個細路女學生就中意個男主而且同男主表白
但係老師男主拒絕左令到個女仔好傷心
就同老師講話比男主性侵
然後男主比成村人口誅筆伐
男主無左份工接受調查 身邊既朋友都離棄佢
什至連自己女朋友都開始懷疑佢 連去買野都比人打
只係因為一個無心既大話
睇個時真係好心up
因為由頭開始到尾都知男主係無辜

我覺得如果教練真係有做到就應該要接受制裁
唔係咩blame the victim
如果事實係無就更加要還教練一個清白
turn out發現教練原來係無辜既話
咁blame the victim 既就係今日係網上對教練口誅筆伐既網民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞