呂麗瑤係咪玩大左?

621 回覆
1382 Like 187 Dislike

我覺得如果教練真係有做到就應該要接受制裁
唔係咩blame the victim
如果事實係無就更加要還教練一個清白
turn out發現教練原來係無辜既話
咁blame the victim 既就係今日係網上對教練口誅筆伐既網民

好可惜,個法院只會喺個法庭入面還清白,法庭以外嘅事,法院無權過問

個教練可唔可以用法律漏洞打甩
假設有做過都好 但係宜家算唔算未審先判 告起上黎有無得打

唔係漏洞,但係社會輿論真係管唔到

法律的確係管唔到人的質素
文化基因差

你咪話,我哋嘅前殖民宗主國,英國都唔係好得去邊
家吓日日睇英國新聞好似睇笑片咁

美國人就唔服輸想攪9自己總統
中國人仲勁,係京城玩排華
搞大左件事
但唔選擇去解決件事

返轉頭咁講,L小姐佢無話要郁個教練喎
好似係有某班人(某堆人好似形容得好啲)想代L小姐郁個教練

美國人就唔服輸想攪9自己總統
中國人仲勁,係京城玩排華

你當自己係外星人去睇啲新聞,你會發覺人真係好可愛嘅動物
一日唔去作供或者任何形式嘅跟進,篇文只係一個虛構故事
佢Facebook page既like一晚之間多左5000幾個
明哂

咁慘 搞咁多野都係多左5000幾個like,香港點會得咁少女權撚,唔好係到嘈啦,快啲去幫手like人個page啦

蘋果而家有條友拉埋荷里活weinstein 出黎講
weinstein 係荷里活金牌製作人
d 女星係用上床換取weinstein 開戲捧佢
橫睇點睇都係性交易
(當然你可以屌咩父權社會欺壓女性 但雙方你請我願都叫性侵)
唔知佢知唔知gwyneth paltrow 拎奧斯卡女主套戲就係weinstein 做制片人

仲有而家條囡係聲稱比人性侵
同性交易兩樣唔同都可以拉黎講
仲有唔報警係唔想二次傷害
但上網打篇長文鉅細靡遺咁講返當年既事發經過就係勇氣既表現
雙重標準到完全唔識點講

plot twist 1:- 如果個金牌製作人係60歲女人,我諗都有唔少男影星都願意搽驅風油

plot twist 2:- 鮑鮑換前程唔剩止係荷里活出現,當然你話有好多古惑嘢一定有,例如又逼又引誘,自己又貪心想出名賺更多錢,條路喺你面前,你唔肯就調轉身行出去。又或者係簽咗約,之後先知要陪人瞓覺,如果唔係告毀約賠錢,就局住要陪(喱啲中日韓台好多同類嘅事),但係黑食黑又係無苦可訴。

btw,食嗰行飯,無人幫到你;無人要你食嗰行。

btw,攞演藝圈嚟類比個普通中學校隊女學生同教練.... *facepalm*

我覺得如果教練真係有做到就應該要接受制裁
唔係咩blame the victim
如果事實係無就更加要還教練一個清白
turn out發現教練原來係無辜既話
咁blame the victim 既就係今日係網上對教練口誅筆伐既網民

好可惜,個法院只會喺個法庭入面還清白,法庭以外嘅事,法院無權過問

講真 就算到時真係會上庭 甚至判教練冇罪
總會有班人撐佢話教練走法律罅 香港法治冇公理咁
最可怕嘅唔係法律 係人把口

算把啦,你睇吓高登嗰陣雨革,個個講法治
除咗識寫喱兩個字,或者加埋精神變四個字,又或者再有四個字核心價值
佢哋好多連法治點解都未知

可憐又有好多人被騙

事情到喱個地步,件事就算警方受理,律政司提控,法庭判案
都唔代表好實在嘅嘢,單案都係一樣被歸類為rape/attempt rape/assault等等

但照咁睇,L似係唔會報警,咁件事咪變成一男一女嘅事,有無發生過,唔到我哋局外人加鹽加醋咁多,係佢哋兩個先知嘅事

事情到喱個地步,件事就算警方受理,律政司提控,法庭判案
都唔代表好實在嘅嘢,單案都係一樣被歸類為rape/attempt rape/assault等等

但照咁睇,L似係唔會報警,咁件事咪變成一男一女嘅事,有無發生過,唔到我哋局外人加鹽加醋咁多,係佢哋兩個先知嘅事

咁樣已經夠玩殘男方一生啦
呢年得閒無事就有女報警話自己比人姦
之前紅磡嗰單就話兩日後先報案 幼教嗰單仲誇 3年前
估唔到呢獲8年前都出埋
再係咁發展落去真係好可能會有痴線婆利用呢招走去威脅人
咁多年,一完會食隨知味,如果佢有咸濕欄后,就多數會成濕其他女仔,如果無其他人出來伸冤的話,我比較相信教練。

估唔到呢獲8年前都出埋

哦,喱啲都正常。
如果再講男女平權,第時都會改例話rape都可以committed by women
到時都有唔少痴線佬去威脅人

估唔到呢獲8年前都出埋

哦,喱啲都正常。
如果再講男女平權,第時都會改例話rape都可以committed by women
到時都有唔少痴線佬去威脅人

冇可能啦 依家feminism日益壯大
明明法律同道德已經好偏幫女性 但佢地都仲係未滿足

事實係點無人知,
但係呢張圖
就同受害人所講嘅嘢......

非常違和

事實係點無人知,
但係呢張圖
就同受害人所講嘅嘢......

非常違和

唔係幫佢
你點知係事發前定係事發後?
可能見到楊文蔚歐凱淳佢地出左名咁撈得
所以博出位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞