方格筆記本改變一生 (GTD + Bullet Journal)

1001 回覆
595 Like 8 Dislike
想問一問 有無咩手機apps 可以做到bj 既功效?
追問埋 點解用手寫? 有時忙起上黎 拎本薄出黎寫都好似好麻煩
求救

其實有講過
手寫果個記錄痕跡係apps 比唔上
都可以比較Personalize
樓主
其實用鉛筆可唔可以
用其他筆寫錯字果啲想改咪好麻煩
其實用鉛筆可唔可以
用其他筆寫錯字果啲想改咪好麻煩

我用擦擦筆haha
留名
等你返嚟呀
等你返黎
上堂抄既筆記洗唔洗同平日寫開既分開兩本寫
樓豬表達能力好強,好清晰! 等你更新
睇完明點應用,宜家跟緊

前面有巴提過呢本書:為什麼聰明人都用方格筆記本(好似係咁嘅書名),果本上年買左,唔實用,好大篇幅講有咩好處,但實際上點用同原理只係佔一成(都唔知有無),初學者睇完會應用唔到

單買一樣野運費好拿利

另問campus同mnemosyne香港邊度有?

Logon

campus 一般書店都有
mnemosyne 可以去大較文具店
e.g. x 南廣場

btw 我覺得mnemosyne 唔值

一般書店都有黑面個隻campus簿?
中南有冇? 有就一次過睇晒

單買一樣野運費好拿利

另問campus同mnemosyne香港邊度有?

Logon

campus 一般書店都有
mnemosyne 可以去大較文具店
e.g. x 南廣場

btw 我覺得mnemosyne 唔值

點解覺得唔值
留名 高汁 成日想寫筆記但又無從入手
樓主

樓主
翻來囉樓主
救命呀樓主
留名改變一生!
無追post
唔知有無清分享過
http://instagram.com/studywithinspo
http://instagram.com/focusign

整到好靚
推!!!!!
樓主
用左半個月多d
發覺有個問題
如果將樣樣野都抄底
咁就會有個錯覺,有好多野未做咁。
做每個task既時候會好急,仲有少少壓力。因為覺得仲有好多野未做咁。
樓主應該點調節心態
樓主快d settle件事返黎
用左半個月多d
發覺有個問題
如果將樣樣野都抄底
咁就會有個錯覺,有好多野未做咁。
做每個task既時候會好急,仲有少少壓力。因為覺得仲有好多野未做咁。
樓主應該點調節心態
樓主快d settle件事返黎

我會加粒*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞