方格筆記本改變一生 (GTD + Bullet Journal)

1001 回覆
595 Like 8 Dislike
對不起各位巴打絲打,小並沒有棄帖。

處理完狗,小弟會一一回覆、繼續講解。

先階段,大家不妨好好思考使用方格筆記本時所面對的問題。

無事嗎?女朋友?

好,一定等你

睇完呢個post我想即刻聽日開始試下
出左黎做野仲係keep住做dl fighter啲野又亂到暈
樓主一個post可能改變緊幾百個兄弟嘅生命
好我試下先,等你返黎
樓主加油
想問下有冇高質薄係香港買到又有方眼/方點?
Leuchtturm1917香港又冇賣

誠品呢排有少少1917

campus黑色系列 rhodia mnemosyne 啦

去左睇1917 得橫線version
campus同mnemosyne香港邊度有?
等唔切樓主既巴絲可以google下
都幾多教學 但冇樓主咁多背後意思同仔細
不過都可以試下開始
留名學野
想問下有冇高質薄係香港買到又有方眼/方點?
Leuchtturm1917香港又冇賣

誠品呢排有少少1917

amazon啦

誠品呢排有少少1917

amazon啦

單買一樣野運費好拿利

另問campus同mnemosyne香港邊度有?
等你啊樓主

amazon啦

單買一樣野運費好拿利

Logon

amazon啦

單買一樣野運費好拿利

Logon

campus 一般書店都有
mnemosyne 可以去大較文具店
e.g. x 南廣場

btw 我覺得mnemosyne 唔值

加油
想問一問 有無咩手機apps 可以做到bj 既功效?
追問埋 點解用手寫? 有時忙起上黎 拎本薄出黎寫都好似好麻煩
求救

我都想問有無app推介
追問埋 點解用手寫? 有時忙起上黎 拎本薄出黎寫都好似好麻煩
求救

我都想問有無app推介

Evernote
求救

我都想問有無app推介

Evernote

evernote 太累贅
lm
求救

我都想問有無app推介

Evernote

evernote 太累贅

https://www.ticktick.com/
呢隻都唔錯
多謝巴打介紹GTD 方法,令我開始尋找佢既資料。
係呢個過程中,原來外國一直有人用佢黎解決ADHD.
宜小弟早於幾年前開始懷疑自己有ADHD。
我已經開始用佢黎解決生活上既問題
多謝樓主
btw 狗公死全家 樓主加油 等你返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞