Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike

依家好驚無電熄左機開唔番

啱啱升完8.0試過用原裝charger會不斷斷電,要用尿袋先叉到。
嗰時以為個火牛壞咗,點知重新開機就無事

重開機都唔掂 電量唔升,差一晚1%都無升過,係舊電問題定插口問題

屋企有冇其他Type C機試?

不過我覺得似壞電池IC多

用尿袋同車差都一樣,換電可否解決問題

應該唔得, 似壞IC, 要換過粒電源 IC

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

啱啱升完8.0試過用原裝charger會不斷斷電,要用尿袋先叉到。
嗰時以為個火牛壞咗,點知重新開機就無事

重開機都唔掂 電量唔升,差一晚1%都無升過,係舊電問題定插口問題

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

唔好笑我啦 出面啲電話鋪有冇得整
order 咗細機淨係黑64GB

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

你問下 最怕佢地唔識拆6p 拆花晒

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

唔驚花,本身都花哂
有冇邊間有信譽啲可靠啲推介

大撚鑊了

仲叫人幫我淘左粒電番黎

唔驚花,本身都花哂
有冇邊間有信譽啲可靠啲推介

香港唔知啦 我都係拎上華強北搞
6p 開唔到機,關唔到機,係咁show google字眼,係咪壞底板
邊度整平 ,華為要收成$2000
而家全部Android 手機都用oled?
有冇其他廠唔用oled screen?
而家全部Android 手機都用oled?
有冇其他廠唔用oled screen?

htc sony
6p 開唔到機,關唔到機,係咁show google字眼,係咪壞底板

係咪係Google買

拎上華強北整 詳情去5x苦主post

btw 華為
8.1 冇左sRGB mode

比人屌srgb d色太準唔靚呀嘛

pixel 個個srgb 我睇得好舒服架

有冇得developer options開返?

冇鬼左

冇鬼左

8.1 開始 default srgb mode ( low color space mode )
app 可以support hdr 同wide 既color space

其實同ios 既color management 一樣

http://www.androidpolice.com/2017/10/25/oreos-color-profiles-work-pixel-2-2-xl/

係咪係Google買

係呀

係咪係Google買

係呀

冇用架啦 google 改左policy , 叫你自己搵華為

係咪係Google買

係呀

冇用架啦 google 改左policy , 叫你自己搵華為

唯有上華強北啦
pixel 2 開唔到淘寶app ,有冇人係咁?
Google CEO Sundar Pichai 在業績發表後的視像電話記者會當中,提到 Pixel 2 系列首天的預訂數字比第一代 Pixel 多近一倍,今後將會擴大 Pixel 2 系列的銷售國家地區。
Hong Kong Please
Gboard 6.7.6

倉頡勁過Google Cantonese keyboard 好撚多

fix完d bug 就perfect

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞