Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
其實買唔到pixel,買htc 11影相係咪一樣
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

Pixel 2 XL有update

正,個moon blue shift情況好左 ,個navigation bar 唔用又會識變淡

blue shift唔係硬件問題嚟咩

我諗佢係類似改color tone 既方式去改善個問題,而家多左個選擇去調個色溫,由第二個角度望落去感覺上係好左
未改之前

改左之後

不過改完之後其他色好似味精左咁

lg 定htc?

LG
可能我(希望)眼殘
BTW有冇MON貼好介紹
淘左張返黎好垃圾

點垃圾?我都淘左張有弧面既玻璃貼,暫時都覺得ok

你係淘邊隻?我都淘左兩塊gor嘅玻璃貼,都預左覆蓋唔哂同有白邊 等過兩日部機到手試下效果如何

我在淘宝Lite发现了 谷歌 Pixel 2 XL pixel2xl pixel2 手机膜全屏覆蓋钢化玻璃保护贴,一起来看!
https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=559708002881&spm=a2141.7631730.0.i1

我淘左呢隻,跟住淘多幾塊無弧面既日後替換
始終都係包唔晒架啦,貼完大約係咁

笠埋個殼其實又唔太覺既

呢款殼有無link

我在淘宝Lite发现了 Google谷歌Pixel XL2手机壳3代,Walleye拉丝软硅胶全包防滑保护套,一起来看! https://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=558545396062&spm=a2141.7631730.0.i1
我用呢隻,唔貴個樣都唔係好樣衰,同埋呢種殼黎講我覺得算薄

個殼6p咁嘅樣
呢個POST唔知幾時先會出現烙印呢
iPhone X 放埋去Pixel 2XL,個mon好似好黃。

你係咪開咗night shift咋

冇呀

true tone?

https://applealmond.com/posts/13494
試下熄晒佢再比較下

Pixel 2 XL有update

正,個moon blue shift情況好左 ,個navigation bar 唔用又會識變淡

blue shift唔係硬件問題嚟咩

我諗佢係類似改color tone 既方式去改善個問題,而家多左個選擇去調個色溫,由第二個角度望落去感覺上係好左
未改之前

改左之後

不過改完之後其他色好似味精左咁

好似真係掂左喎
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

pixel 影相主要係靠hdr+
其他廠未有呢個技術
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

其他廠未有呢個技術

下個8.1 dp開埋image Chip睇下勁幾多
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

其他廠未有呢個技術

幾時有8.1
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

其他廠未有呢個技術

幾時有8.1

出左beta啦
12月頭急用靚機影相

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

其他廠未有呢個技術

幾時有8.1

出左beta啦

下個beta先enable,preview1乜柒都無
有冇巴打諗住買埋佢隻耳機?
想問下其他pixel 2 xl用家
你地按實黎揀啲字會唔會好耐先會出到個選項出黎(copy cut paste select all果啲)
我發覺比起pixel xl係要按耐左同埋唔係好就手咁
同埋個keyboard敏感好似有啲怪怪地
成日打錯字。。。

都想,但長期無貨

你買部單反啦

同埋想換手機好耐

其他廠未有呢個技術

幾時有8.1

出左beta啦

下個beta先enable,preview1乜柒都無

google講咗下個dp先開
本身話8.1就開

都想,但長期無貨

好似最近開始會有貨
香港水貨舖細機5750
英水 藍都色重要6150
岩岩上 frequency check, 原來今次 pixel 2 xl US 版比國際版仲要多幾條band 係support, 不過淨係多左 japan 嘅LTE band
香港水貨舖細機5750
英水 藍都色重要6150

128呢?
岩岩上 frequency check, 原來今次 pixel 2 xl US 版比國際版仲要多幾條band 係support, 不過淨係多左 japan 嘅LTE band

US保養好似唔差
收到機,blue shift都幾勁

US保養好似唔差

我比較過官網好似一樣架喎
收到機,blue shift都幾勁

update 左先, 好似有巴打update 話 blue shift update左無之前咁勁, 但係色就好似味精左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞