Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有無人已經拎到GOOGLE HOME MINI既PROMO CODE?

同問,我都等緊 Googel Home Mini 嘅 code

19/10前order 先有喎
用緊nexus 6p 想換機
想問下邊部機可以好似6p個google camera咁影完張相機會自動優化?(唔知係咪用依個形容詞)
除左pixel

華為好似有

華為

我都用緊6p想換機,,, 舊電真係唔得, 仲有whatsapp播voice message會大大聲用speaker播出黎, 唔知點解搞極都係咁. 有無人知點樣令佢變返聽筒出?

想換oneplus 5T 或者 HTC U11+

i know that feel bro
我都想換u11 plus

whatsapp播voice msg大大聲播出黎好煩呀!!!
到底有無可能搞掂佢? 如果可以, 都仲可以捱多代先出電話.
我見人話係whatsapp問題

我部6p WhatsApp voice msg好正常喎

點解有d 6p就無問題, 但又有d人用6p voice msg會大大聲咁播出黎既?!
Pixel 2 XL最大充電功率僅為10.5W

IT之家11月4日消息 儘管谷歌最新的Pixel 2 XL智能手機採用了18W的USB Power Delivery 2.0充電器,但該機的最大充電功率卻被限制在10.5W。

根據Nathan K在Google Plus上進行的一項測試顯示,谷歌Pixel 2 XL的充電速度相對「緩慢」,證實了很多用戶覺得Pixel 2 XL沒有充分發揮充電潛力的報道。

Pixel 2 XL配備了一個充電適配器,根據谷歌官網的描述,其可為手機進行快速充電,功率高達18W,而Nathan K測試的功率/溫度圖如下:

圖片顯示,一開始充電功率大約是從15瓦開始的,但在圖中很快就會降低到10瓦左右,之後手機繼續以這個速率充電,直到在50分鐘左右開始逐漸減速,直到充電完成,總共需要2個半小時左右。

根據Nathan K的說法,谷歌之所以將手機的充電電流調教的這麼保守,是因為電流太大可能會導致電池出現與Google Nexus 6P相同的退化問題。

其實初代谷歌Pixel就有這樣的問題,谷歌聲稱其充電功率為18W,但其實也只有15W,目前谷歌並未對此事作出回應。

IT之家11月4日消息 儘管谷歌最新的Pixel 2 XL智能手機採用了18W的USB Power Delivery 2.0充電器,但該機的最大充電功率卻被限制在10.5W。

根據Nathan K在Google Plus上進行的一項測試顯示,谷歌Pixel 2 XL的充電速度相對「緩慢」,證實了很多用戶覺得Pixel 2 XL沒有充分發揮充電潛力的報道。

Pixel 2 XL配備了一個充電適配器,根據谷歌官網的描述,其可為手機進行快速充電,功率高達18W,而Nathan K測試的功率/溫度圖如下:

圖片顯示,一開始充電功率大約是從15瓦開始的,但在圖中很快就會降低到10瓦左右,之後手機繼續以這個速率充電,直到在50分鐘左右開始逐漸減速,直到充電完成,總共需要2個半小時左右。

根據Nathan K的說法,谷歌之所以將手機的充電電流調教的這麼保守,是因為電流太大可能會導致電池出現與Google Nexus 6P相同的退化問題。

其實初代谷歌Pixel就有這樣的問題,谷歌聲稱其充電功率為18W,但其實也只有15W,目前谷歌並未對此事作出回應。

XL 真係好撚多問題

XL 真係好撚多問題

7成都用到一日
等粒電冇咁易壞唔好咩
部機琴日到左,雖然都有blue shift,不過都叫接受到,有冇巴打個now playing反應好差?係咪要set d野先好d?我個部連d最經典個d英文歌都認唔到 係咪都要轉返english us先用到?
想買pixel 2細機
但係鬼域又未有得賣
另外應該得細機可以一戰
想買pixel 2細機
但係鬼域又未有得賣
另外應該得細機可以一戰

開心使用中 係幾正
想買pixel 2細機
但係鬼域又未有得賣
另外應該得細機可以一戰

開心使用中 係幾正

想要藍色 等佢多貨翻d 再入手
希望過2個月d水貨舖減價
pixel 2買水貨定係喺美國訂過嚟好啲
想買pixel 2細機
但係鬼域又未有得賣
另外應該得細機可以一戰

開心使用中 係幾正

想要藍色 等佢多貨翻d 再入手
希望過2個月d水貨舖減價

唯有希望過幾個月個價會跌
同埋睇下Pixel仲有咩問題
pixel 2買水貨定係喺美國訂過嚟好啲

自己訂 唔駛煩
部機琴日到左,雖然都有blue shift,不過都叫接受到,有冇巴打個now playing反應好差?係咪要set d野先好d?我個部連d最經典個d英文歌都認唔到 係咪都要轉返english us先用到?

now playing 為咗用少啲電1 分鐘聽一次(好似係

同埋依家得萬幾首歌

now playing 為咗用少啲電1 分鐘聽一次(好似係

同埋依家得萬幾首歌

期待佢d中文日文歌會齊d 起碼對我有用d
如果以家買PIXEL 1 XL 水貨點睇?
因為我好鐘意PIXEL影相D色, 本身諗住買HUAWEI, 但睇佢D色就覺得好奇怪,
PIXEL D相有時係有油畫化等既問題, 但個色好自然好靚

有冇apps可以造到PIXEL影相D色同效果?
我見小米a1係原生 ,
佢用雙鏡都唔夠nexus5x d相靚 d色好淡

我諗唔得掛?
就算整到D色好似, 但我唔信影夜景會好似PIXEL咁勁

d色真係好靚 好屈機
如果以家買PIXEL 1 XL 水貨點睇?
因為我好鐘意PIXEL影相D色, 本身諗住買HUAWEI, 但睇佢D色就覺得好奇怪,
PIXEL D相有時係有油畫化等既問題, 但個色好自然好靚

有冇apps可以造到PIXEL影相D色同效果?
我見小米a1係原生 ,
佢用雙鏡都唔夠nexus5x d相靚 d色好淡

我諗唔得掛?
就算整到D色好似, 但我唔信影夜景會好似PIXEL咁勁

可以睇下呢個post
[更新]唔駛Google親生仔都用到HDR+ !!??

https://lihkg.com/t/430877/2?ref=android

LIHKG @ Android
bns 幾時先到貨呀
寫就寫今日到香港但咩消息都冇
bns 幾時先到貨呀

我嗰件last update仲喺美國
bns 幾時先到貨呀

我果件寫聽日到,但係岩岩到左
bns 幾時先到貨呀

我唔想知呀
我都係寫今日,但未有消息
bns 幾時先到貨呀

你係收到email 叫你去拎?
公平咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞