Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike

貼完,係角位難貼啲,貼後幾好揸手。

成新數碼暴龍機咁

唔用保護套,成部機個手感返晒黎,之前話啲pwr制難撳都無左

成新數碼暴龍機咁

玻璃位痴兩層會唔會好厚?係咪痴包埋邊嗰張

成新數碼暴龍機咁

玻璃位痴兩層會唔會好厚?係咪痴包埋邊嗰張

唔會好厚,摸落係有多一層咁既,但其實平時用機好少會掂個個位,所以整體咁覺;我係貼包邊個張。

邊間
學生哥想問下細機64gb去邊間買好
無信用卡

大學生嘅就申請一張,中學生就問屋企人借
街鋪食水太深喇

agger

網上面見人放PIXEL 2 XL 話7300
話包埋佢自己運費同稅

我買pixel 2 xl 64gb用bns免稅倉
運費+保險都係$7000有找

如果佢賣7000蚊我要唔要好?
另外pixel 2 xl係咪有機會有d機冇blue shift問題?抽獎咁?
佢話佢買左兩部機,自用個部冇呢blue shift問題,但我見佢張圖好似有

一陣補圖

有無UPDATE最新PATCH,
BTW, 好藍, 藍過好我部

佢post相個陣我諗未update

其實update完 轉saturated mode好左好多 用左2個星期唔係特登睇都睇唔出有blue shift (當然事實上的確仲存在)

另外pixel 2 xl係咪有機會有d機冇blue shift問題?抽獎咁?
佢話佢買左兩部機,自用個部冇呢blue shift問題,但我見佢張圖好似有

一陣補圖

其實update完 轉saturated mode好左好多 用左2個星期唔係特登睇都睇唔出有blue shift (當然事實上的確仲存在)

d色水係咪好差 我見上網d對比圖差其他機好多下

pixel 1個價好吸引
卡斐帕西飛唔買pixel2 繼續用pixel 1?

pixel 1個價好吸引
卡斐帕西飛唔買pixel2 繼續用pixel 1?

終於係英國買左現貨人(xl2 black and white 128gb)

899pound 扣埋稅(12%off) 大約8100hkd (都貴過美國store 運返黎,勝在可以check 機, 三腳插, 唔駛等)

講咁撚多
其實想問有咩貼推介? 淘寶 or Amazon 都得

上面有巴打介紹左款,睇過應該掂
30號ship左都仲未收到home mini code 我係1號order
30號ship左都仲未收到home mini code 我係1號order

15號order先啱
其實買左xl既巴打怕唔怕壞機
煩惱左幾個星期買大機定細機好,始終大機qc好似麻麻,又冇保
終於係英國買左現貨人(xl2 black and white 128gb)

899pound 扣埋稅(12%off) 大約8100hkd (都貴過美國store 運返黎,勝在可以check 機, 三腳插, 唔駛等)

講咁撚多

IQ shield ?

梗唔係垃圾水貼

一陣補圖

可能我眼盲 我睇唔到有幾差 特別係對比我之前用緊既g5 同s8都唔覺佢差好多

講咁撚多

IQ shield ?

梗唔係垃圾水貼

裸跑啦 以加d mon基本上都唔會花 貼個會花既mon貼有咩為

一陣補圖

可能我眼盲 我睇唔到有幾差 特別係對比我之前用緊既g5 同s8都唔覺佢差好多

update咗有得加重番個saturation.
但係睇慣咗sRGB,睇番真係唔係好慣咁鮮色

有冇巴打有興趣

幾靚喎

d 角位點貼得好
我iphone7 角位成日唔貼服
摸到邊位凸起左

有冇巴打有興趣

黑色就有興趣

幾靚喎

d 角位點貼得好
我iphone7 角位成日唔貼服
摸到邊位凸起左

用風筒吹熱佢慢慢搞, 其實佢youtube 有教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞