Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇買機懶人教學
唔同國家啲機會唔會又唔同
係咪用bns就okay

利申 懶癌末期

懶咪去水貨鋪買唔駛煩
pixel buds有得買了
有冇買機懶人教學
係咪用bns就okay

利申 懶癌末期

食屎申手黨

爬文啦伸手黨

有冇咩an tablet好介紹
睇極都係覺得冇部好過或近貼近ipad pro
用緊部 nexus 9 好慢 頂唔順

pixel c啦,用左成年我覺得仲好好用,好快

其實Pixelbook可以run android apps, Pixel C仲有冇用?

但太貴

我部同期既shield tablet而家都打到機wo

因為nexus 9 2gb ram行64bit +2k mon
唔夠ram係死症黎
點刷都冇用 我都係受害者

我都一路睇緊高階可以刷rom既tablet
最啱心水既有yoga tab 3 plus
個lineageos至少全部硬件work
又2kmon s652 3gb ram
大陸買好似2千人民幣倒

其次就tab s2系列
不過amoled
有冇買機懶人教學
係咪用bns就okay

利申 懶癌末期

食屎申手黨

爬文啦伸手黨

爬左啦 淨係見到用bns 一個地址填自己一個填倉用兩個 係咪就係嗰個
點解PIXEL 1仲係咁鬼貴

128 大機要成6千

買二手 包平
pixel buds有得買了

等HOME一齊寄返香港先
pixel死左,有無人試點攪個return呀?
淨係搵到話可以send番美國,但我唔係美版,有無人有經驗?
部終於2xl到咗
雖然全白睇有陰陽moon,30度睇會blue shift,但入到去home screen完全睇唔出

陰陽mon有無相

好少聽有陰陽mon問題

早期ipad 最近g6

壞咩野

壞咩野

開唔到機,叉電都無反應
個個都話xl 又blue tint 又burn in又陰陽mon,video 又爛聲
但係us google store 又係咁有人買有人出貨。
今日上去xl連黑色64g 都無哂,得返128
唔fix都可以係咁賣,你地叫google fix好唔fix好

其實blue shift係實際情況用落唔覺
同埋買pixel都係用佢個software experience多過睇hardware

唔搵LG代工就perfect喇

lg 5x 已經惡夢
全面屏又要2k lg samsung

有的方角 2160x1080 都係出自samsung
個個都話xl 又blue tint 又burn in又陰陽mon,video 又爛聲
但係us google store 又係咁有人買有人出貨。
今日上去xl連黑色64g 都無哂,得返128
唔fix都可以係咁賣,你地叫google fix好唔fix好

其實blue shift係實際情況用落唔覺
同埋買pixel都係用佢個software experience多過睇hardware

唔搵LG代工就perfect喇

lg 5x 已經惡夢
全面屏又要2k lg samsung

有的方角 2160x1080 都係出自samsung

三叔mon差極都好過lg既我諗

買二手 包平

1手都咁難買, 何來2手

我覺得水貨鋪d pixel2細機應該都ok既
始終個個揾大機

有冇咩an tablet好介紹
睇極都係覺得冇部好過或近貼近ipad pro
用緊部 nexus 9 好慢 頂唔順

pixel c啦,用左成年我覺得仲好好用,好快

其實Pixelbook可以run android apps, Pixel C仲有冇用?

但太貴

我部同期既shield tablet而家都打到機wo

因為nexus 9 2gb ram行64bit +2k mon
唔夠ram係死症黎
點刷都冇用 我都係受害者

我都一路睇緊高階可以刷rom既tablet
最啱心水既有yoga tab 3 plus
個lineageos至少全部硬件work
又2kmon s652 3gb ram
大陸買好似2千人民幣倒

其次就tab s2系列
不過amoled

我有時開得耐game都會彈
而家an tab選擇真係好少
最衰nvidia又唔出x1 tab

LG又玩野
https://unwire.hk/2017/11/09/google-pixel-2-xl-review/review-2/
相機唔係一樣架咩
同埋明明blue shift係佢張圖都好明顯 佢講到無咁

大退步

pixel 2薄左 雙前置喇叭vs垃圾喇叭 電大過nexus 5 邊度退步左??
你淨係識睇尺寸比較?

大退步

pixel 2薄左 雙前置喇叭vs垃圾喇叭 電大過nexus 5 邊度退步左??
你淨係識睇尺寸比較?

我估嗰位巴打嘅意思係話,pixel 2同nexus 5 上下都係差唔多粗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞