Nexus/Pixel 系列討論區(6) 一定係主既考驗

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
真係好想買

係怕翻新機姐...
想問用bns嘅巴打total加埋晒幾錢
用緊nexus 6p 想換機
想問下邊部機可以好似6p個google camera咁影完張相機會自動優化?(唔知係咪用依個形容詞)
除左pixel

華為好似有

華為

我都用緊6p想換機,,, 舊電真係唔得, 仲有whatsapp播voice message會大大聲用speaker播出黎, 唔知點解搞極都係咁. 有無人知點樣令佢變返聽筒出?

想換oneplus 5T 或者 HTC U11+
想問下邊部機可以好似6p個google camera咁影完張相機會自動優化?(唔知係咪用依個形容詞)
除左pixel

華為好似有

華為

我都用緊6p想換機,,, 舊電真係唔得, 仲有whatsapp播voice message會大大聲用speaker播出黎, 唔知點解搞極都係咁. 有無人知點樣令佢變返聽筒出?

i know that feel bro
我都想換u11 plus
拎左機, 有BLUE SHIFT, 但我仲接受到

巴打可唔可以試下now playing分唔分到中文歌同日文歌

試左
1. 周杰倫-告白氣球: 成功
2. 周柏豪-Smiley Face: 成功
3. 小肥-時光機: 成功
4. 灌籃高手主題曲: 失敗
5. K-Only Human: 成功
6.中島美嘉 Mika Nakashima - 雪花: 成功

日文歌無聽開, 所以求其搵D試
出既RESULT係英文, 如果要中文可能要再手動SEARCH

師兄我用GOOGLE ASSISTANT去認, SCREEN OFF個NOW PLAYING好似對中文歌無反應

咁就sosad
除左pixel

華為好似有

華為

whatsapp播voice msg大大聲播出黎好煩呀!!!
到底有無可能搞掂佢? 如果可以, 都仲可以捱多代先出電話.
我見人話係whatsapp問題

你指邊部。。。你可以自己乘匯率,我用Master乘大約7.95,bns 2磅48蚊但新會員有廿蚊扣,姐係運費用左28蚊
拎左機, 有BLUE SHIFT, 但我仲接受到

巴打可唔可以試下now playing分唔分到中文歌同日文歌

試左
1. 周杰倫-告白氣球: 成功
2. 周柏豪-Smiley Face: 成功
3. 小肥-時光機: 成功
4. 灌籃高手主題曲: 失敗
5. K-Only Human: 成功
6.中島美嘉 Mika Nakashima - 雪花: 成功

日文歌無聽開, 所以求其搵D試
出既RESULT係英文, 如果要中文可能要再手動SEARCH

師兄我用GOOGLE ASSISTANT去認, SCREEN OFF個NOW PLAYING好似對中文歌無反應

咁就sosad

用assistant都OK既,好快認到

你指邊部。。。你可以自己乘匯率,我用Master乘大約7.95,bns 2磅48蚊但新會員有廿蚊扣,姐係運費用左28蚊

唔該巴打
除左pixel

華為好似有

華為

仲諗大陸機
除左pixel

華為好似有

華為

仲諗大陸機

我就唔反對大陸機既, 但至少睇下咩牌子同考慮清楚囉

唔該巴打

你地經Google us store 買完再送?有無教學 邊個post 有 thanks 部n5就快打殘

n5點打殘法?
真係好想買

係怕翻新機姐...

其實2手我都想買

你唔買pixel2?
除左pixel

華為好似有

華為

whatsapp播voice msg大大聲播出黎好煩呀!!!
到底有無可能搞掂佢? 如果可以, 都仲可以捱多代先出電話.
我見人話係whatsapp問題

我部6p WhatsApp voice msg好正常喎
如果以家買PIXEL 1 XL 水貨點睇?
因為我好鐘意PIXEL影相D色, 本身諗住買HUAWEI, 但睇佢D色就覺得好奇怪,
PIXEL D相有時係有油畫化等既問題, 但個色好自然好靚

有冇apps可以造到PIXEL影相D色同效果?
我見小米a1係原生 ,
佢用雙鏡都唔夠nexus5x d相靚 d色好淡
想問bns我點知個快遞係乜?
想問下淘寶買啲pixel 2 xl mon貼得唔得 定大家都係祼跑上
2xl定u11+好
有無人已經拎到GOOGLE HOME MINI既PROMO CODE?

同問,我都等緊 Googel Home Mini 嘅 code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞