Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
Lm
有冇人想收X70?
連Wide angle adaptor
去完旅行都係唔啱洗
少少花 有意留tg
巴打放幾錢
Xe3 同xt20 點揀開?
利申新手
同埋配咩鏡好?
渣上手試一試啦,原本我諗住買xt20
結果攞部xe3 上手就放棄左xt20
過幾日去試, 巴打係邊買抵同可靠?
我諗住配埋支1855, 但諗緊買多支定焦影人, 大家有冇介紹
56 f1.2 apd

貴到
貴左啲喎清 有冇平民小小

50 f/2
景深(光圈) 前後距離都有影響

同埋45CM 都唔算遠

咁其實影product/figure 應該用咩鏡影好啲

睇你件野Size

80mm macro
求入
@fujjjiii
有冇人想收X70?
連Wide angle adaptor
去完旅行都係唔啱洗
少少花 有意留tg
巴打放幾錢

tg me: tyw32
35.4 點睇?
過幾日去試, 巴打係邊買抵同可靠?
我諗住配埋支1855, 但諗緊買多支定焦影人, 大家有冇介紹
56 f1.2 apd

貴到
貴左啲喎清 有冇平民小小

50 f/2
35.4 點睇?

掉得
因為對焦慢?
有無人識android點過相去電話
難整到hihi
down 個camera remote
之後係相機睇相到開wifi過相
手機開app 搵相機
確定連接
有無巴打係配手動鏡玩?小弟打算入手xe3, 手頭上有幾支nikon打算用減焦環裝上去玩,定正正經經買翻xf鏡好?
有問題想請教大家,小弟既相機係相機袋長放係食物盒加乾燥包,咁樣ok嗎?因為有排都唔會買多支鏡。另外鏡頭長插相機ok嗎? 驚拆黎拆去入塵。 唔該咁位大大
我兩支都有,其實插xt2 嘅話.4唔太慢
你可以上cam2睇下,佢d display 機插35 .4

f2係快d,但畫質相對爭d,收極光圈都冇.4利
請問有無人試過係大阪買鏡,係大阪買鏡會唔會抵啲?本身xt20+18-55 睇緊定焦,主要影人,都有影景
新手用緊xt20,係lcd睇相d色好靚,但用apps 過左相落iphone再睇d相 好似差左,知唔知咩原因?求巴打指教
Thx 巴打, 我都想拎上手試, 今日上肥花都無貨。 不過我應該買xt20 or xe3, 未必xt2
[放鏡]
16-55 F2.8過保連B+W nano
10-24 F4有保連CPL filter
56.2 過保冇filter跟 遮光罩少花

以上全行貨有單有盒全齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞