Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
xe3去左轉旅行部機銀色果啲部分已經花晒

模仿硬膠既金屬
有冇師兄想放x-t20, 可以留個tg傾傾
有冇師兄想放x-t20, 可以留個tg傾傾

@Marvpo
12月去張家界上雪山,小弟用緊XT1
請問師兄係寒冷地方影相,用咩幫部相機保暖?
怕拎到去用唔到

上年係芬蘭負三十度都無事,果時基本上咩暖包都無用,帶多幾粒電去倒水好過
入屋內前放入保鮮袋,再放入袋,等溫差無咁大,水氣無咁多

一個時一日用左幾多粒電

睇你留係外面幾耐,我果時好似一晚四五個鐘係户外影,燒兩三粒度,但果兩三粒入番室內又無事,我估其中一個原因係凍到電壓低
怕拎到去用唔到

上年係芬蘭負三十度都無事,果時基本上咩暖包都無用,帶多幾粒電去倒水好過

一個時一日用左幾多粒電

睇你留係外面幾耐,我果時好似一晚四五個鐘係户外影,燒兩三粒度,但果兩三粒入番室內又無事,我估其中一個原因係凍到電壓低

咁"come" 用
怕拎到去用唔到

保鮮袋要密封個隻?
怕拎到去用唔到

保鮮袋要密封個隻?

有出過唔密封咩
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉

應該係 佢無左右邊D制 呢點我有保留
同埋睇REVIEW話入MENU 又唔係個個位可以用TOUCH MON 有小小反智

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

平常操作同入menu都係joysticks +碌 多

Touchmon通常睇相放大用,

Xe3制少,但多左位放手指係 好揸左既
而且會令你諗清楚點set制先最啱自己,
同埋感覺簡單d, 無咁煩
唔似以前會9set,成日入menu/q menu

上手係難過xt20,但上左手就非常好用(有d癈話)

巴打 點set前碌係iso

Sorry,部機係屋企,係設定自己揾下

前轉盤真係可以控制光圈架咩?
我扭都無反應既
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉

同埋睇REVIEW話入MENU 又唔係個個位可以用TOUCH MON 有小小反智

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

我扭都無反應既

你鏡有光圈環就用唔到
怕拎到去用唔到

保鮮袋要密封個隻?

有出過唔密封咩

忍唔住笑撚左
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

我扭都無反應既

你鏡有光圈環就用唔到

原來係咁
有冇得電腦過返啲相去相機張sd卡到?
之前格式化過張卡,而家想過返幾張呢部機影嘅相入去
但係開機睇會變左問號,話讀取錯誤

我之前經電腦較上下左右再放入去都係咁

係富士機先係咁定係點
未用過其他機

係富士機先係咁定係點
未用過其他機

所有既都係

係富士機先係咁定係點
未用過其他機

所有既都係

即係冇得放相入相機?

係富士機先係咁定係點
未用過其他機

所有既都係

即係冇得放相入相機?

係呀
啱啱入咗x100f
想問吓點開個數位化增距
設咗控制環都冇反應咁

啱啱入手揮手
10-24
16.4
23.4
35.4

5選2 你地會點選
想影街景/行山影景
同埋影埋人
56.4太貴 唔考慮住
想16.4 +35.4
但35.4影室內會唔會太近
14/2.8 + 23.4 會唔會好d?

10-24 35.4

我自己10-24 56.2
無錢50 2 都得
10-24
16.4
23.4
35.4

5選2 你地會點選
想影街景/行山影景
同埋影埋人
56.4太貴 唔考慮住
想16.4 +35.4
但35.4影室內會唔會太近
14/2.8 + 23.4 會唔會好d?

10-24 35.4

我自己10-24 56.2
無錢50 2 都得

10-24 35.4
16.4

室內影人又得,影野食又得,自拍又得

行山大影又得close up影花亦得
各位巴打們好
小弟有興趣由c記轉會fujifilm xt-2+23.4/16.4

想問一個問題
如果我有幾支c記efs鏡

有冇轉接器可以放落xt2度用架?
16.4

岩岩買左,好期待拎出去用呀
16.4

岩岩買左,好期待拎出去用呀

幾錢
真係衰,買完支16 1.4 無耐,又身痕買左支16-55 2.8。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞