Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
xe3係咪mic?

心動不如行動阿

嫌棄咪買X-T2
一步到位

Xe3 扎實過xt2

係真唔係,我仲未玩過xe3實機

可能細部聚手影響呱
但一定好好好過xt20
新手入坑一問, 係星際入左XT-1 + 18-55 + 35mm f1.4, 想升級轉XT-2 OR X PRO1, 但上網見人就出XT-2s, 仲等唔等好

利申: 肥花放xt-1
新手入坑一問, 係星際入左XT-1 + 18-55 + 35mm f1.4, 想升級轉XT-2 OR X PRO1, 但上網見人就出XT-2s, 仲等唔等好

利申: 肥花放xt-1

自膠 想升級轉XT-2 OR X PRO2
mobile01 出左X-E3 評測

期待之後出既xt2s
有防震又有touchmon

幾時出?近排想買xt2

問社長

我都等緊
出左就即刻賣晒canon機鏡
Xt1 up上xt2s
買多支35mm老鏡
拍片都用埋Fuji

期待之後出既xt2s

幾時出?近排想買xt2

問社長

我都等緊
Xt1 up上xt2s
買多支35mm老鏡
拍片都用埋Fuji

35.4真係咁好

期待之後出既xt2s

幾時出?近排想買xt2

問社長

我都等緊
Xt1 up上xt2s
買多支35mm老鏡
拍片都用埋Fuji

35.4真係咁好

大哥 人地駁老鏡呀
貪佢有IBIS
睇中左2支XC鏡,Price hk睇下三陽最平
想問下呢間店信唔信得過

期待之後出既xt2s

幾時出?近排想買xt2

問社長

我都等緊
Xt1 up上xt2s
買多支35mm老鏡
拍片都用埋Fuji

35.4真係咁好

大哥 人地駁老鏡呀
貪佢有IBIS

唔係原裝鏡個防震係唔用得嘅
睇中左2支XC鏡,Price hk睇下三陽最平
想問下呢間店信唔信得過

三陽買過支1650 so far so good
有無ching係街見過/想放X-M1 ?

我有部14年買跟Xc1650kit, 有無性趣?
我朋友有支56.2發左霉 係咪冇得救
新手上路買咗xt20 18-55kit set
平時影相係相機個mon度睇正常
但係電腦mon睇暗到仆街
想問下大家有無方法解決

期待之後出既xt2s

幾時出?近排想買xt2

問社長

我都等緊
Xt1 up上xt2s
買多支35mm老鏡
拍片都用埋Fuji

35.4真係咁好

大哥 人地駁老鏡呀
貪佢有IBIS

唔係原裝鏡個防震係唔用得嘅

唔知幾時出呢, 入左支XT1心痕痕好想升格

thank you ching先
但我尋晚Dcfever用1200收到架都幾新既X-E1
黑麵拎枝80MM 影人都幾靚
黑麵拎枝80MM 影人都幾靚

岩岩睇左

想研究下逆光攝影有咩技巧

通常室外一開機全曝

thank you ching先
但我尋晚Dcfever用1200收到架都幾新既X-E1

XE-1抵屌好多
X-T2S
-IBIS will work with all Fujinon X-mount lenses.
-As opposed to Olympus & Co, IBIS and OIS will not work together… at least currently that’s not possible. Maybe Fujifilm will tweak the firmware in future. But at launch I don’t expect IBIS and OIS to work together.
-Fujifilm’s IBIS solution will not allow the sensor shift multishot
-There will be design changes over the X-T2, such as a better hand grip
-The X-T2S will have the 24MP megapixel X-Trans III sensor
-The release is (currently) scheduled for the first half of 2018
X-T2S
-IBIS will work with all Fujinon X-mount lenses.
-As opposed to Olympus & Co, IBIS and OIS will not work together… at least currently that’s not possible. Maybe Fujifilm will tweak the firmware in future. But at launch I don’t expect IBIS and OIS to work together.
-Fujifilm’s IBIS solution will not allow the sensor shift multishot
-There will be design changes over the X-T2, such as a better hand grip
-The X-T2S will have the 24MP megapixel X-Trans III sensor
-The release is (currently) scheduled for the first half of 2018

寧願IBIS 同鏡身OIS 夾好先出
To the third point, i think Fujifilm will fix it after a few months of the launch
嘩頂.. 又要儲定錢換機....

部xt2s 洗唔洗15k

問社長

我估定價13999
新手上路買咗xt20 18-55kit set
平時影相係相機個mon度睇正常
但係電腦mon睇暗到仆街
想問下大家有無方法解決

減EVF MON光度

我通常都-1
啱啱入手左xt20
但見唔到邊度可以揀影相既時候一次過儲存jpeg同raw檔
有冇用家可以教導下小弟
啱啱入手左xt20
但見唔到邊度可以揀影相既時候一次過儲存jpeg同raw檔
有冇用家可以教導下小弟

睇咗說明書未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞