Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
XT20 同 C記80D,點揀

你想要啲咩?筆直幾多?

你想要啲咩?筆直幾多?

7k 內啦,想要部天涯機
有時會拍下片 影下相咁

之前有部d5200,但壞左

你想要啲咩?筆直幾多?

有時會拍下片 影下相咁

Ps 想新個部機 做到野d5200 做到既野,同玩耐d

你想要啲咩?筆直幾多?

有時會拍下片 影下相咁

拍埋片就xt20,有4k
得7k買80D嘅話夠買機都唔夠買鏡,除非二手
一機一鏡入23mm/2 定35mm/2 好
遲啲去東南亞做義工,想紀錄下,周圍影下相

街拍23mm 進退兩可

1855算啦

街拍23mm 進退兩可

X-pro2 有冇得好似 sony機咁 有得電子放大(例如23mm變50mm )
唔洗後期crop 構圖方便啲?

35 2啦, 畫質好過23 2, 影人景深又淺d

XF 80mm
好爭扎xt2 xt20

新手唔知三防同搖桿係唔係真係用得著

你想要啲咩?筆直幾多?

有時會拍下片 影下相咁

拍埋片就xt20,有4k
得7k買80D嘅話夠買機都唔夠買鏡,除非二手

決定買xt20 lu
早兩日入手左xt20 摸緊
好爭扎xt2 xt20

一步到位x-t2
1855夜拍影燈飾係咪都夠用?
定係都要落腳?
好爭扎xt2 xt20

一步到位x-t2

睇budget,xt2 貴4k
1855夜拍影燈飾係咪都夠用?
定係都要落腳?

要落腳
好爭扎xt2 xt20

一步到位x-t2

睇budget,xt2 貴4k

X-E3 then
好爭扎xt2 xt20

唔只咁少
成部機手感扎實好多
個人認為xt20可取既只有個touch mon同埋機身輕巧少少
而家有新 xe2, 18-55kit, 12mm f2
下年去冰山, 買xe3 定 xt2 好
想入支 16.4 同 18-135
xt2 個mon 反唔反到180度自拍
想入18-135
應該去邊到買好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞