Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
唔好咁,23F2我玩到岩手型唔會放呢
諗緊係唔係下支應該買14F2.8 / 16.4
Zeiss支 32mm大家點睇 減左價好似幾好j
但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

俾我揀35F2都唔會揀Zeiss枝32.8

可唔可以講下點解 上網睇過下啲review都幾高分
除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快
但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

要大光圈我會揀35.4 要對焦速度我揀35F2
成像大家一齊收到1.8成像同32.8差唔多
中心位35.4仲利啲
Zeiss枝32同12都用吸塵膠又冇PDAF
副廠鏡好似冇機內修正
咁點解我仲要揀枝副廠唔揀原廠
但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

中心位35.4仲利啲
副廠鏡好似冇機內修正

講漏一點 Zeiss個2枝鏡既hood都係用膠
但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

中心位35.4仲利啲
副廠鏡好似冇機內修正

35.4 全金屬 無論外型定質感都好好j
早期d鏡睇得出幾dum本 連配件都係
但好似個對焦都係鳩

同35.4比大家點揀?

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

中心位35.4仲利啲
副廠鏡好似冇機內修正

Thanks

我上面意思都係話zeiss對焦係 既意思
好可惜35.4對焦都係差
1655 F2.8 同 1024有冇人有興趣
2枝都行貨有盒 懶得拎上肥花放
1024仲有半年左右保養 1655已過
1655 F2.8 同 1024有冇人有興趣
2枝都行貨有盒 懶得拎上肥花放
1024仲有半年左右保養 1655已過

有興趣text我
https://t.me/roscoe_never2late

除左膠環同對焦差之外

On 9貪佢對焦快

中心位35.4仲利啲
副廠鏡好似冇機內修正

35.4 全金屬 無論外型定質感都好好j
早期d鏡睇得出幾dum本 連配件都係

四方型遮光罩 型撚到
有冇人要xt2 grip?
機賣左個grip留返來冇用
買左兩個月左右,仲有保
買左兩個月左右,仲有保

咩價?
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

俾多400連埋兩粒原廠電俾你ok?
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

有興趣
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

有興趣

留tg
放X70 VF-X21
唔知賣幾錢 有意TG
TG: tyw32
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

有興趣

留tg

https://t.me/tnfhk2017
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉

應該係 佢無左右邊D制 呢點我有保留
同埋睇REVIEW話入MENU 又唔係個個位可以用TOUCH MON 有小小反智
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

我仲摸緊點用
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

我仲摸緊點用

Quick menu 都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞