Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
諗緊35/1.4 定35/f2 試落兩支鏡都幾好 好難揀

1.4
新手入fuji
睇左個po頭d q&a好似無講

我想問如果影raw係咪一定keep唔返d film simulation setting?
我一入lightroom就無哂所有野
我google左一陣都搵唔到解決方法
新手入fuji

我想問如果影raw係咪一定keep唔返d film simulation setting?

用翻fuji個汁raw軟件
加翻個film simulation 之後
再出dng 再繼續係lr汁
諗緊35/1.4 定35/f2 試落兩支鏡都幾好 好難揀

睇你用途
影人鍾意靚散景大光圈 唔介意全開會soft過35/2 就35.4
35.4收到f2.8就開始sharp過35/2
街拍要追求速度既就35/2
雖然up左firmware之後35.4都唔算特別慢
但始終都係果句 光圈用時方恨少
同埋個人認為35.4果支靚仔好多
想放左枝90 入50 140
啱啱入手X70 試吓相

留個ig交流吓
https://www.instagram.com/tyrzzz/
想問下fuji有冇得set唔影嘅時候自動待機模式?唔想又隔一陣熄又開

巴打點解會想換? 因為我都係90同50140之間選緊
巴打們影event 入邊支鏡好?
巴打們影event 入邊支鏡好?

無錢18-55
有錢16-55
原黎xt2出左cage
啱啱入手X70 試吓相

留個ig交流吓
https://www.instagram.com/tyrzzz/

科大喎
想買部XPRO2行咗成個旺角都搵唔到
有無巴打知邊到有

尖沙咀都無
請問除左showroom邊度有得試鏡頭
新手入fuji

用翻fuji個汁raw軟件
加翻個film simulation 之後
再出dng 再繼續係lr汁

Lightroom 可以簡返film simulation, 向下拉就有
點解富士d機散買仲平過kit咁on9
散買枝1855係咪mij?
啱啱入手X70 試吓相

留個ig交流吓

Just followed
Good to see you back, Tay 巴

啱啱入手X70 試吓相

留個ig交流吓

Just followed
Good to see you back, Tay 巴

愈嚟愈唔想帶大機 希望會留喺X70

巴打點解會想換? 因為我都係90同50140之間選緊

其實我都5050 緊
xt2 xm1
16 35 90 帶哂又重
富士香港個網係咪死左 上唔到登記保養
X-T2 影RAW 其實係咪都係會無左 film simulation
最近想買返支1855
係咪買一手好D?
個價好似差唔多
最近想買返支1855
係咪買一手好D?
個價好似差唔多

呢啲kit鏡買2手算吧啦
最近想買返支1855
係咪買一手好D?
個價好似差唔多

通常3000蚊樓下既鏡我都二手
35.4同56.2就買一手
最近想買返支1855
係咪買一手好D?
個價好似差唔多

通常3000蚊樓下既鏡我都二手
35.4同56.2就買一手

我見佢一手都係23xx
未睇二手幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞