Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

無Evf
日頭睇死你

咁$4500二手xt10 包16-50mm鏡呢
買唔買得過

xt20爆唔爆budget?

18-55la

Xt20連鏡要$7740 過budget啊
我見二手冇配18-55
一係淨買機身 再買鏡
但係咁搞法同原價差唔多

但係xa2同xt10係咪真係差好遠

http://cameradecision.com/compare/Fujifilm-X-A2-vs-Fujifilm-X-T10

唔該晒 我再睇下
放枝xf90 無盒無單 少少咁多塵 有無人有興趣接手

買唔買得過

18-55la

我見二手冇配18-55
一係淨買機身 再買鏡
但係咁搞法同原價差唔多

http://cameradecision.com/compare/Fujifilm-X-A2-vs-Fujifilm-X-T10

唔該晒 我再睇下

用緊X-T10 1855 S12F2 55200 35.4 八羽怪
自我感覺良好 有閒錢再出1024
機就等X-T3

巴打八羽怪好用?有少少想買
Fujifilm 有冇邊隻無線快門好用
有無師兄用緊Samyung 12 F2?
影出黎D色會唔會同原廠鏡有好大出入?
想入XT2 直倒, 想問一問係唔係要入多2粒電先可以開效能MODE?
無錢買56mm 買左50mm頂住檔俾T2影人 會唔會好on9
其實去旅行只想帶一支定焦算數

係唔係買16.4好過23.4呢?

我會帶1024

買唔買得過

18-55la

我見二手冇配18-55
一係淨買機身 再買鏡
但係咁搞法同原價差唔多

唔該晒 我再睇下

Xa3都出左喇喎

我會帶1024

你個名

我會帶1024

你個名

咁事實真係旅行唔會唔帶ULTRA WIDE鏡麻
無錢買56mm 買左50mm頂住檔俾T2影人 會唔會好on9

都唔會既 有時我都要收光圈黎影,1.2太淺 郁少少已經矇左
其實咩情況會用獨腳架?
想入XT2 直倒, 想問一問係唔係要入多2粒電先可以開效能MODE?

我知咁問係膠. 其實我應該咁問... 假如入左3粒電. 其中一粒/1粒半用晒D電. 係唔係都著到個效能MODE???
打算C記轉會過黎
Xt2 xt20 xe3... 3部玩曬都唔知買邊款好
感覺xe3操控 對焦最好
Xt2就硬凈 玩味濃
Xt20就價錢平少少咁

最要都係街拍 旅行
諗咗成星期都唔知邊款好
照計就越新越好

有冇巴打有獨特見解?
打算C記轉會過黎
Xt2就硬凈 玩味濃
Xt20就價錢平少少咁

最要都係街拍 旅行
諗咗成星期都唔知邊款好
照計就越新越好

有冇巴打有獨特見解?

以上3部都唔揀 等下年部X-H1有IBIS
見解夠唔夠獨特
打算C記轉會過黎
Xt2就硬凈 玩味濃
Xt20就價錢平少少咁

最要都係街拍 旅行
諗咗成星期都唔知邊款好
照計就越新越好

有冇巴打有獨特見解?

GFX

超值

得呢批有Filter送
近排想買部xt-20比老婆用
自己用開nikon單反
唔係好熟fujifim
係貪部xt20輕巧同外型吸引

但有個問題
我本身鍾意16-50枝kit多啲
但而家街鋪好似多賣18-55?
18-55不是恆定
我情願要16個段
影風景實用得多
大家點睇?
近排想買部xt-20比老婆用
自己用開nikon單反
唔係好熟fujifim
係貪部xt20輕巧同外型吸引

但有個問題
我本身鍾意16-50枝kit多啲
但而家街鋪好似多賣18-55?
18-55不是恆定
我情願要16個段
影風景實用得多
大家點睇?

論輕巧,xe3再輕d
外型就見仁見智

1650都唔係恆定光圈喎
image quality 都有明顯差異
如果焦段係首要考慮,
又唔想換鏡
咁1650都得嘅
今晚個超級月亮好撚靚,有無巴打有影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞