Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
眾師兄 我想入打x-t2
下年去影極光 有咩鏡頭建議

入手

入手

追post

平咪s12f2,但手動
想有AF咪14F2.8/16F1.4
1024有巴打話都夠做
有無巴打放x70
巴打新手又有問題
我想問B+W X-PRO CPL 同 HOYA HD CPL 應該點揀
巴打新手又有問題
我想問B+W X-PRO CPL 同 HOYA HD CPL 應該點揀

FILTER我用開PRO 1D 其實唔差
CPL唔知
有冇巴打試過部相機冇入電一排高會變翻原廠設定?
下個月去日本,有冇啲老鏡好搵
巴打新手又有問題

睇銀包

果支

你係講去日本用老鏡影相,定係去日本搵老鏡?

如果係影相,去旅行唔建議你用手動鏡,之前就係有巴打去旅行用手動鏡影到朦晒,喊都無謂

除非你玩MF已經係駕輕就熟(當然啦,如果你已經咁熟手,都唔會問呢個問題),否則你都係用返正常鏡好啲
有冇巴打試過部相機冇入電一排高會變翻原廠設定?

之前去完旅行拆電
昨晚摷出黎想今日去奧海城影gundam
一入電開機變factory setting

機身個記憶電池無電 換左佢無事
未換過 唔知幾錢
巴打新手又有問題

睇銀包

我意思係出黎既畫面會唔會差好遠,易唔易清潔個啲另計

你係講去日本用老鏡影相,定係去日本搵老鏡?

如果係影相,去旅行唔建議你用手動鏡,之前就係有巴打去旅行用手動鏡影到朦晒,喊都無謂

除非你玩MF已經係駕輕就熟(當然啦,如果你已經咁熟手,都唔會問呢個問題),否則你都係用返正常鏡好啲

想買 旅行唔mf會喇,未有咁勁

X-T2唔夠錢應該向X-T20方向諗
點會咁傻豬諗全部水貨X-T1
你話平平地2手用住先都冇壞

手痕試哂XT20同XT2
番唔到轉頭
搵過肥花二手都要四千鬆,新手仲要唔識CHECK機

咁儲多少少買X-T20吧啦

我意思就係XT20機身短左少少唔好揸手 唔納入考慮

雖然反智啲 但有副廠出Xt20手柄可以諗諗

唔該巴打先,因爲我試完始終覺得多個轉盤同機身長啲揸手好啲重要啲,因爲我買黎影風景,都係腳架擺係到,XT20個像素同AF提升對我黎講重要性相對地無咁大,先取向揀XT1 SORRY 可能1999

二手有保XT2

平咪s12f2,但手動
1024有巴打話都夠做

影極光有AF都冇用啦
有無巴絲放XF14?

平咪s12f2,但手動
1024有巴打話都夠做

影極光有AF都冇用啦

ching, 比多個建議姐, 甘我係咪要話s12f2就夠

平咪s12f2,但手動
1024有巴打話都夠做

影極光有AF都冇用啦

甘你老母
好奇一問Fujinon lens system個logo代表咩
見pro1有pro2冇

平咪s12f2,但手動
1024有巴打話都夠做

影極光有AF都冇用啦

On 9

點先叫夠 ?
xt10 想影gundam模型 鋪頭貓 街貓
35mm 係咪適用既焦段呢?
f2 f1.4 又應該點揀呢?
f1.4 af 用落xt10 係咪超慢?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞