Fujifilm討論區(27)Fujifilm x Magnum "HOME"

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉

我仲摸緊點用

Quick menu 都得

轉盤有得較
放xt-1 body 同xm-1 連Xc16-50 kit, 有意請pm: https://t.me/fyyfgg
有冇人要xt2 grip?
機賣左個grip留返來冇用
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

俾多400連埋兩粒原廠電俾你ok?

有興趣

留tg

Tg : codyngai
放xt10 kit 18-55 f2.8-4
https://t.me/kifungjman
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

巴打想問下xe3轉iso係咪一定要用touch screen上下左右轉

應該係 佢無左右邊D制 呢點我有保留
同埋睇REVIEW話入MENU 又唔係個個位可以用TOUCH MON 有小小反智

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

平常操作同入menu都係joysticks +碌 多

Touchmon通常睇相放大用,

Xe3制少,但多左位放手指係 好揸左既
而且會令你諗清楚點set制先最啱自己,
同埋感覺簡單d, 無咁煩
唔似以前會9set,成日入menu/q menu

上手係難過xt20,但上左手就非常好用(有d癈話)
估唔到X-E1到而家仲有firmware update
本來諗住升X-E3但最近又洗大左
可能用多次X-E1去旅行
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

同埋睇REVIEW話入MENU 又唔係個個位可以用TOUCH MON 有小小反智

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

巴打 請問呢個點set
睇說明書唔係好明
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

巴打 點set前碌係iso
有無人用過55200? 想入番枝遠鏡黎玩
有無人用過55200? 想入番枝遠鏡黎玩

借朋友個支用過
日光下無挑剔
夜晚/低光就唔知
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

Sorry,部機係屋企,係設定自己揾下

岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

我個menu揾唔到點問iso前轉盤指令
我個部係xt20
岩岩買左xe3 kit
C記轉會過黎

9月用到依家既心得係

前碌iso, 後碌快門

我個menu揾唔到點問iso前轉盤指令
我個部係xt20

我但部係xe3,
幫你唔到
想問下有無巴打 用緊voiglander nokton 35.4
c記轉會準備入手xe3
c記轉會準備入手xe3

同路
xe3去左轉旅行部機銀色果啲部分已經花晒
有冇人要xt2 grip?
機賣左個grip留返來冇用
買左兩個月左右,仲有保

咩價?

不如你開個價

我唔咩價位

$1600?

俾多400連埋兩粒原廠電俾你ok?

大師留咗TG你係咪賣架?
12月去張家界上雪山,小弟用緊XT1
請問師兄係寒冷地方影相,用咩幫部相機保暖?
怕拎到去用唔到
小弟用緊xt20想淘個腳架去旅行用,請問有無推介。記得之前有人問過,不過揾唔返...麻煩各位。
另外,後備電係咪買返原廠好啲?
小弟用緊xt20想淘個腳架去旅行用,請問有無推介。記得之前有人問過,不過揾唔返...麻煩各位。
另外,後備電係咪買返原廠好啲?

腳架budget 大約$1000
怕拎到去用唔到

上年係芬蘭負三十度都無事,果時基本上咩暖包都無用,帶多幾粒電去倒水好過
入屋內前放入保鮮袋,再放入袋,等溫差無咁大,水氣無咁多
怕拎到去用唔到

上年係芬蘭負三十度都無事,果時基本上咩暖包都無用,帶多幾粒電去倒水好過
入屋內前放入保鮮袋,再放入袋,等溫差無咁大,水氣無咁多

一個時一日用左幾多粒電
肥花網d鏡評
寫個d人個腦係咪生蟲
56.2 話1.2景深太淺
35.4話唔夠wide唔實用
肥花網d鏡評
寫個d人個腦係咪生蟲
56.2 話1.2景深太淺
35.4話唔夠wide唔實用

唔識收光圈?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞