我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
推呀

飲2L凍gay廣
Gay廉新文 推呀

多謝
好多文好幸福

你要識做呢
正評 留言 支持
新讀者lm
你好呀
正評 留言 支持

好滾動
lm
lm
lm
凍忌廉
留名
留名
凍忌廉

座巴
感謝上面留名正評巴打 一陣再出文
「阿妹,我今日去買明日香嘅閃卡,你要唔要?」

只要有明日香嘅嘢,佢就會笑得好開心,真係毒到打冷震。

「食屎啦我唔要呀!」

雖然我咁鬧佢,但佢嗰晚返到嚟,仍然係好開心,但佢唔係同我炫耀明日香嘅閃卡,而係講咗句令我好震驚嘅說話:「我......戀愛啦。」

「吓?你有女朋友啦!?」我好驚訝咁問。

竟然有人可以令佢由二次元個世界返返嚟?

佢目光呆滯咁搖搖頭。

「有人鍾意你?」

佢再搖一搖頭,我已經知出事。

「我遇到我人生嘅天使,明日香。」
據佢講,係一個落雨嘅早上,啲雨落到好似東華水災咁,但佢無遮,喺哩個時候,好似拍電影咁,有個女仔用聽落去好爽朗嘅聲音問佢:「洗唔洗遮埋你?」

啊係,講漏毒男最後一個特質:太易動情。

係這個世界最壞嘅罪名。

嗰年,佢中三。

個女仔同佢同級,叫唐詩詩,性格同佢個名完全唔相襯,佢其實好男仔頭,直率開朗,天真活潑。

佢為咗唐詩詩,日日都會早半個鐘起身,明明自己住荔枝角,九唔搭八搭到去九龍塘,為嘅係同佢搭同一架小巴返學。

7:35分,準時到達。
大佬怕醜到死嘅性格,又點會主動同唐詩詩打招呼,所以每次都係唐詩詩主動笑住同佢講野。我諗其實唐詩詩都無乜嘢,只係覺得哩個男仔怕怕醜醜咁,幾可愛。

「你又咁早嘅。」

佢每次都係坐喺單人位先,等到唐詩詩笑住say hi之後,佢先敢坐過去唐詩詩隔離個位。

唐詩詩總會同佢講琴晚睇咗地獄少女邊集;教數學嘅林sir點靚仔;鋼琴李老師點嚴,琴日林老師病咗無返可以轉自修堂。

bili吧啦bili吧啦。

佢默默咁聽,佢好享受哩個時間,聽唐詩詩講野嘅時間。
自己推
直到聖誕節前夕,唐詩詩講完王老師同陳SIR好似有嘢之後,忽然間問大佬:「你⋯⋯會唔會送聖誕禮物畀我?」

「吓?」

大佬當時係唔識得應,直至佢返到屋企問我。

「細妹細妹,你覺得如果有個女仔問你拎聖誕禮物,代表啲咩?」

「代表佢想要一份聖誕禮物?」我講完都覺得自己答得好有邏輯。

「係咪代表佢都重視你?」佢唔放棄咁追問。

「係掛。」

我睇到佢嘅眼神,出現好多期望。
「代表佢想要一份聖誕禮物?」我講完都覺得自己答得好有邏輯。
屌你 末日故呢
屌你 末日故呢

你睇下先啦
一瞓醒就見到好多文

好勤力

新讀者黎留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞