我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
同埋發死人財唔係應該多$啲咩
而且故事入面求多於供

SORRY by 博故
Lm
不過有時跑多幾轉都未必可以糊口。

我同陳SIR佢哋返到警署,然後陳SIR話:「哩個案發現場嘅嫌疑人之一,叫迷叔,係張有成多年嘅同事。」

迷叔係一個頂住大啤酒肚、地中海嘅肥男人,個樣有少少似周中。

迷叔聲稱,自己係為咗阻止張有成犯罪,先出現係案發現場。

「唔通一場朋友,睇住佢破壞法紀,繼續錯落去咩,我就係最睇重法紀嘅人嚟。」迷叔咁講。

「老張呀⋯⋯佢應該係一時睇唔開,又需要錢,所以咪幫人運毒囉。好搵嘛,又係快錢,但過到自己嘅良心咩?」迷叔一臉可惜咁講:「以前阿張明明係一個好正直嘅人,唉,都係怪政府無能,幫唔到我哋啲物流司機,生活逼人啦。但我哩世人最嫉惡如仇,所以,嗰晚我咪去勸佢,阻止佢囉。」

據迷叔嘅口供,嗰晚張有成照樣幫人運毒,迷叔尾隨其後,係碼頭上截住咗張有成嘅車。
呢排gay廉好似比以前開心左
唔知係咪錯覺

係咪開心左
要睇係咪sad end
但佢而家連忌廉都唔肯飲
我好擔心佢
加油,新讀者留名

新故留名
好好睇啊
幫推!

好正 正評留名

多謝巴打
lm
留返個正皮等末日post完咗先俾
新讀者😍好好睇!

多謝
正評加速
見你更得咁快就原諒你末日故個筆啦
終於live左,早兩日見到諗住過一排先入黎,點知今朝一入有驚喜,咁多文
「阿迷,你想死呀?」張有成喺車上怒罵迷叔,佢咁樣忽然插車入嚟,差啲變交通意外。

「你就想死呀老張,仲唔收手?」迷叔落車,語重心長咁講。

「你講咩呀?」張有成眼神閃避。

「我講你車後嘅嘢呀!」

「你畀我做多一轉啦,做多一轉就夠㗎啦。」

「老張,哩啲係害人嘅嘢呀!」

迷叔死都唔肯畀佢走,兩個人開始起爭執,迷叔想阻止佢走,唔小心嘅推撞,令張有成個頭受傷流血。

哩個時候,張有成打電話求救,無幾耐佢個仔——張國贇就嚟到。

無幾耐,張有成嘅仔,張國贇趕到嚟。

三人之後混戰得更利害,你爭我奪,迷叔順勢將某啲毒品扔入大海,唔畀佢再害人。

點知張有成同張國贇都雙雙跳海救毒品,但唔知點解,張有成就咁溺死咗,

「我驚佢哋追殺我,梗係驚到即刻走啦。佢點死,我點知呀,可能係張國贇想獨吞毒品,就殺咗張有成。」迷叔咁講。

迷叔嘅口供到哩度。
新讀者留名
搭車睇睇到喊出嚟

你好
宜家先睇到個po 頭兩篇好到肉

你咁遲
唉屌,見到個名都諗住忍手唔㩒入嚟,頂佢個肺隻手唔爭氣,仆你個街,又要追故啦屌,希望樓主唔會拖故。但其實如果保持到小節式咁出應該都幾輕鬆追,會少啲拖劇情嘅情況,但主角故會幾時先齊呢

我都算快啦哇
忠實讀者留名 每次睇你既故事 個腦真係好多畫面出左黎 多謝你

多謝巴打
新讀者lm
live左

你好
呢排gay廉好似比以前開心左
唔知係咪錯覺

點解咁講
比返小寶我ok?

我無收埋佢
唔洗講咁多
負皮左先

go to hell
忌廉

座巴
新讀者留名

邊推胸邊睇故

好大隻
留名

阿奶同小藍原來又係你寫

半年前嘅事了
正故一定要留名
我都好一段時間無睇故喇
呢個故好睇到我忍唔住花左半堂lecture既時間
一口氣由頭追到live
我會追故架喇
支持樓主 加油

多謝絲打
紅裙女同黑裙女會唔會有關係?
有冇其他同事?即政府同地府係咪有聯絡?
地府有冇分部比郵差準備&過境?
陰差會唔會搞郵差?

希望描述多啲背景同設定

有啲會慢慢講
至於人工 唔關供求問題事 遲啲會講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞