我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
Strong post lm!
留名睇故
加速加速
Live

好多文大把大把咁車埋黎,好幸福
樓主講下主角有咩身體特徵聯想下
新讀者留名
個故好正
上堂睇到忍唔住喊
得閒會追埋舊故
好撚正啊
「唔得⋯⋯我唔會做。」

但礙於龐大嘅利潤,張國贇都極力咁支持父親加入。

係友情同親情嘅夾逼下,張有成終於屈服,只係佢嘅內心一直都好不安。

三個人成為一條線,收貨、出貨到散貨。

「不如做埋今次算啦?」

「傻㗎咩,有咁多錢唔係唔搵呀嘛?」

「但係⋯⋯始終都害緊人⋯⋯」

「爸,我哋唔賣啊,佢哋咪一樣會照吸。」

只是張有成嘅內心一直都受到自己良心嘅責備,極度煎熬,每次錢越來越多,責備就越嚟越大。

「勞勞碌碌,忠忠直直」係張有成嘅寫照,本來打算就咁過一生,估唔到臨老先咁樣。

「我唔想再做啦。」

喺當晚,碼頭漆黑暗邃,張有成決定攤牌講淸楚,佢同迷叔講,佢要洗手。
新毒留名!
留名
好耐冇睇啲咁新鮮既題材
唔飲咖啡,一訓就會入陰間 咁平時夜晚咪好恐怖[img]assets/faces/mf/@.gif[/img] [img]assets/faces/mf/@.gif[/img]

原來飲咖啡係咁

咁都睇唔出
Gay 廉中秋快樂
Live咗
live左
早知strong hold
live 咗
新讀者留名
live!!!!!!!!!
工已放,即刻追故先
送信比陰間的人收
試下寫一篇陰間送信比陽間人收。。會唔會太出奇
送信比陰間的人收

樓主冇睇哂故仔🙄
樓主講下主角有咩身體特徵聯想下

糖尿病
送信比陰間的人收

樓主冇睇哂故仔🙄

睇晒喎
live左
「張文生,

好多謝每一個歲月,你都總會喺我身邊支持我,不離不棄咁照顧我。

記得我哋第一次相遇、我遮你嘅時候,你好得意,唔敢正眼咁望住我,我問你點解只係話:『妳太靚,唔敢望住妳。』

我都唔知你係口花定係咩,但我當下覺得你係一個好好嘅人,好和善,諗嘢總係諗咗人哋先。

如果我鍾意嗰個係你,或者我哋就會好似公主同王子咁,永遠開心幸福落去。

你第一次同我表白嘅時候,我真係好想講,我好開心。但同時好擔心,我知道你係一個好好嘅人,我最怕就係傷害到你。

我好怕,我哋嘅友情會被破壞,你會唔再聽我唱歌,唔再聽我講我嘅事,唔再同我一齊坐小巴。

張文生,你明唔明白,其實太緊張一樣嘢,就會好害怕失去。因為愛情比友情更容易流逝。

當我一次又一次拒絕你嘅表白嘅時候,每一次其實我都好驚,好驚我哋之間唔再係朋友。

但你一次又一次留喺我嘅身邊,我分唔清⋯⋯咁到底係好定係唔好。

「唔緊要呀我。」你總係會咁同我講。

我哋就好似明明有好大嘅傷口,但貼上咗膠布就當自己好返咁。

難聽過粗口
btw曾經感同身受
忌廉出故要速速留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞