我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
Lm

新讀者留名 好好睇

你好
毒者留名 巴打加油,好好睇

折學

金仔你坦白啲講其實你係咪暗戀左gay廉好耐

事實係我暗戀咗佢好耐
仆街gay廉又寫催淚故

鋼巴
新讀者 LM

你好
睇完豪門宴仲sad緊嘅讀者留名

追埋舊故
樓主諗住用短篇串起成個故仔?
感覺上寫長少少深入少少會仲正
btw大板個故正到瀨shit

等我試下
留名等喊多十萬九千七次
有預感搵返啊妹嗰part應該會崩潰

個故唔係整喊人架
我追到live先望到個作者名係西樓

剛剛好首歌好正 禁咗兩次like
第一次睇你既故
然後岩岩煲完情詩故
頂你個肺搞到我番緊工都喊撚左出黎
追晒
每日嘅早、午晚食飯時間,我都會飲2-3杯咖啡。而非食飯時間,我都會係咁飲咖啡,可以話係啡不離手。

好多人都話,我遲早糖尿病。

理得佢呀。

對於咖啡,我有一份執著,唔Cheap嘅我都唔飲。高級嗰啲,我唔飲,唯獨Starbuts、燕巢嗰啲,就係我嘅至愛。

通常我儲一個星期食飯錢就可以飲Starbuts.

至於點儲?就係食飯就帶飯返去。

正確啲嚟講,係淨係帶飯。

通常郵局都有好多人同我一樣係帶飯,但問題佢哋係食唔晒啲餸,又或者係畀我嚇到唔敢食。

例如娟姐今日係食五香肉丁炒飯配肥牛。

「嘩,娟姐,妳哩排容光煥發咗啵。」

「係?真係㗎?」

「不過咁,妳好似肥咗啵⋯⋯」

「吓!唔係掛⋯⋯」

「哎呀,如果娟娟瘦返啲真係成個米雪咁。嘩,妳仲食肥牛,肥牛每100G就有200卡路里啦!」

「吓,咁點算?」

「無計啦,一係我捱下義氣幫妳食咗佢啦。」

「阿亮你真係好人!」

就係咁又過到一餐,儲到錢去買咖啡飲。
而今日,咖啡店嘅妹妹又再投嚟傾慕嘅眼神。

我前面嘅型仔鬼佬:「one grande hot caramel machiatto plz, sweetie.」

佢咁樣講兩講,搞到我都有啲想用英文。

輪到我嘅時候,我就開口話:「er…er… grand hot camara machine, plz. Er…swee…sweet.」

「sweet?」

「⋯⋯一杯碎朱廉拎走唔該。」

拎住杯咖啡返到郵局嘅時候,娟姐就好緊張咁走過嚟同我講,有兩個警察喺房等緊我。
第一次睇你既故
然後岩岩煲完情詩故
頂你個肺搞到我番緊工都喊撚左出黎

多謝巴打
Gay廉 正皮
早晨
好撚正
新讀者留名

Btw呀妹個篇故係陰間著黑裙個人係邊個
唐詩詩篇好大感觸

金仔啊
而今日,咖啡店嘅妹妹又再投嚟傾慕嘅眼神。

我前面嘅型仔鬼佬:「one grande hot caramel machiatto plz, sweetie.」

佢咁樣講兩講,搞到我都有啲想用英文。

輪到我嘅時候,我就開口話:「er…er… grand hot camara machine, plz. Er…swee…sweet.」

「sweet?」

「⋯⋯一杯碎朱廉拎走唔該。」

拎住杯咖啡返到郵局嘅時候,娟姐就好緊張咁走過嚟同我講,有兩個警察喺房等緊我。

警犬
用左一個鐘唔夠就睇哂 仆街live左
支持 正評 係地鐵d眼淚浪下浪下
早晨gay廉
原來末日都係你寫 我去追埋佢先 之前睇到十頁live左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞