我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
唔小心㩒咗入黎
呢排明明忙到無撚得瞓,但真係好好睇,又要追故了

我哩排都要聽小說先瞓到

上堂追到live咗
Gay廉快啲出文 我唔想聽書呀
偷偷留名
上堂追到live咗
Gay廉快啲出文 我唔想聽書呀

你聽書啦
食完飯有文睇
「南⋯⋯南門澄⋯⋯!」

「南門澄⋯⋯!」

「南門澄⋯⋯我係你阿哥呀!」

全世界都望住我喺度瘋狂大叫,覺得我好似痴咗線咁,但我已經唔理咁多。

我喺黃金一直叫,逆人流而前,叫到喉嚨痛,不過佢都好似聽唔到咁。

「澄⋯⋯!」就嚟追到上去時,突然唔知哪來的小孩,一嘢撞落埋扯住我褲腳跌倒。

「喂小朋友你睇路好無!知唔知撞到人㗎!」

唔知佢係痛定係乜嘢,竟然喊咗出嚟。

⋯⋯

「對唔住呀小朋友,係哥哥惡咗啲,你痛唔痛呀?」

「嗚嗚⋯⋯」

「你唔好喊啦。」我真係最怕見到人喊。

到我哄完佢再起身,已經唔見咗細妹身影。

之後,我圍住黃金同大半個深水埗行咗一次,都無佢蹤影,好似係人海蒸發咗咁。

點解又唔見咗⋯⋯

救命,我都想喊,睇醫生可唔可以醫返好我?

過咗幾日,我繼續陪誠哥返去復診,醫生話康復嘅進度畀想像上快同良好。

當我哋行返出醫院時,又嘈到拆天,聽咗一陣先發現又係吳太太。
live左
加速
係文啊
Pish
LIVED!
呢個故好引人入勝
角色都係活生生好有影象感
樓主加油 正皮
Lm
諗住留到出曬先睇
點解你d 故可以咁撚好睇
3個鐘啦 文文文文
gay廉有新故
媽同妹:你邊位架? 認錯人喎
主角: 唔好意思認錯人喇

留名等睇樓主寫埋認錯人文

今日係咁做錯嘢

追左成日終於追到live😭
live左
吳太太又被保安轟咗出門口,一個人六神無主坐喺醫院門口,望住兩個膠袋發呆。

本身正想搭的士走,點不知誠哥開口話:「阿亮呀,不如你接咗哩單案件啦。」

我回頭望一望吳太,既然係誠哥開聲叫到,我實在諗唔到原因去推辭。

我哋行過去,吳太太見到我哋都無講啲咩,我就同佢講:「吳太太⋯⋯雖然我哋幫唔到啲咩手,但我係郵差。」

「你咁講人哋會唔會唔知你講咩呀?」誠哥喺我身邊推咗一下,好細聲咁講。

對唔住⋯⋯

我再重新解釋一次:「吳太太,我係郵差,我識送信。」

誠哥個樣好似就暈咁。

「你識送信關我叉事?」吳太太不屑挑眉咁講。
今晚仲有冇文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞