我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信

1001 回覆
1020 Like 18 Dislike
啱啱睇完末日先發現爛左
「成件事就係咁。」

陳SIR問我:「哩個你覺得點?」

「更加奇怪,都唔知佢邊個講嘅嘢先係真。兩個版本咁。」我聽到頭到大埋。

「正常,所以就要請你幫手,麻煩你⋯⋯『落去』搵張有成,我哋想知道佢嘅口供係點,真相到底係點。」

「嗯,我明白。」

「你幾耐可以⋯⋯?一日?」

我笑住咁話:「畀張床我就可以。」
早晨

早啊 雖然放工

你又夜班
聽朝放工有冇文
btw仲有三晚夜
舊登睇到依家 終於有得留名
樓主出文咁快
即係嗰條女唔係阿妹,係詩詩本人?

[img]assets/faces/mf/hehe.gif[/img] 唔知呢

你直接同佢講 睇落去就知啦

一直問問問
不得不支持 唔入黎都唔知係你 差啲就錯過左
「成件事就係咁。」

陳SIR問我:「哩個你覺得點?」

「更加奇怪,都唔知佢邊個講嘅嘢先係真。兩個版本咁。」我聽到頭到大埋。

「正常,所以就要請你幫手,麻煩你⋯⋯『落去』搵張有成,我哋想知道佢嘅口供係點,真相到底係點。」

「嗯,我明白。」

「你幾耐可以⋯⋯?一日?」

我笑住咁話:「畀張床我就可以。」

畀張床我就可以 呢句笑左
新讀者lm
好鐘意呢種題材 寫得好好啊
lm
Gay廉巴
而家追先
Strong hold
夕陽棧道,係進入陰間後,最常嚟到嘅起始地。

所謂夕陽棧道,就係四周圍都係竹林蔽天,只有一條長棧道,被夕陽餘暉所照,穿過就會到陰間嘅城市。

入口通常有兩個高大黑色物體企喺度,完全唔郁,好似英國士兵咁,就係陰間嘅守衛。

陰森恐怖嘅感覺。

帶住信,我開始就搵張有成嘅住所。

張有成正正就住喺河邊,旁邊有塊好細嘅田。

「你係⋯⋯?」

「我嘅人間嘅郵差,今次係送一封信,想你協助調查。」

「協助⋯⋯咩調查⋯⋯係咩信嚟?」佢點望都唔似親人寫畀佢嘅信,因為有警方嘅蓋印。

「呃⋯⋯係警方嘅查詢信。」我同佢解釋。

「查詢信?」

「佢哋希望你可以協助調查。」

張有成笑咗一笑話:「我已經死咗啦啵。」

「我知⋯⋯佢哋就係想知道邊個先係殺害你嘅兇手。」

哩個時候,我見到張有成嘅臉色一沉再沉。

「我無咩嘢想講。」
早晨

早啊 雖然放工

你又夜班
聽朝放工有冇文
btw仲有三晚夜

唔係 我返早 放早
舊登睇到依家 終於有得留名

係咪㗎 好滾動
樓主出文咁快

可惜都係無乜人

唔好呀
忍唔住留個名,聽朝要返工都繼續碌緊

畀張床我就可以 呢句笑左

笑就好
新讀者lm
好鐘意呢種題材 寫得好好啊

多謝
Gay廉巴
而家追先

南巴

唔好呀

睇個名嘅時候唔知係你
跟住見到啲人話係凍忌廉
即刻心諗 屌 又sad end 仆街
Btw 加油真係好好睇
同埋我諗黑色裙嗰個女仔該就係唔知小學定中學攞咗佢拎住果疊簿嘅女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞