我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
但間屋派左落黎點解你呀哥想點就點?
當初唔係加左你名嘅咩
不過為利益行頭飛起屋企人嘅人真係好仆街

係呀
個陣我未出身 佢又趕住結緍咪俾佢住左先

其實你知唔知抽居屋要你簽名,即係你有業權

sosad 即係佢幫我簽埋

佢幫你簽咪即係偽造文書囉,
刑事黎...
不過睇樓主咁冇用都知佢唔會做任何野..

垃圾

我認啦
真心 無老豆 一早當左佢係我老豆

咁你冇心搞大件事佢.. 你放上連登係為咩?

冇撚用 比人恰到上頭頂都唔敢反抗 正垃圾

佢係一名仆街
公屋而家無分戶
你可以除名再申請公屋

但係我無佢咁仆街 唔做野咬老綜
一定過入息sosad

咬老綜都供到居屋

而家無咬 排緊個陣咬
樓係想大家幫手祈禱,
咁佢就咩都唔使做就可以有返間屋

sosad 決定攞翻啲錢係手!
即係你大嫂本來公屋有無名?

無 後來結婚先加

戶主結婚 會踢走兄弟姐妹

真?

唔係,要你都結婚就要踢走是但一個
公屋唔可以有兩個家庭
其實係咪你哥做埋你老豆角色 家庭支出都係佢大份 所以可以晌屋企話事? 你就鵪鶉咁

我驚我跟車太貼

無咁嘅事 不過佢有好多野都會支持我去做
有時錢銀上都會幫啲
一句講曬
叫佢俾返一俾居屋錢你
同佢講唔俾你就法律處理啦

應該會咁做 攞啲錢係手

見你都係心軟路類
記住企硬要一半

一半

始終佢係拎左你個上車機會

無 後來結婚先加

真?

公屋唔可以有兩個家庭

咁即係我結婚就自動除名?
呃下洗死咩
老實講 佢結婚你會唔會同佢一齊住?

其實唔同你排 佢同老婆排咪一樣得 最多慢一兩年

你一個人就算18排都申請唔到嫁喇

冇話呃左你間公屋 搵成2萬 就有D志氣喇

個個都鐘意睇人攬炒

依家冇左你名 你鐘意咪排單人公屋 計分制下時間差唔多

你哥係呃左你一個一齊住嘅承諾 不過嚴格黎講你係冇咩損失

如果係我咪嬲一陣 其實你之前一定有諗佢結婚搬 自己可以有成間屋 依家調轉姐

不過你開得post都想攬住死嫁喇 唔反對

而家仲有得排單人?
同埋擺明俾人呃左半間屋

我諗依家已經除左名 就算住公屋都可以排
只係申請 審查時要唔過資產 同排好耐
如果我係佢阿哥就排排下轉老婆名
結果一樣 但起碼觀感好好多
一句講曬
叫佢俾返一俾居屋錢你
同佢講唔俾你就法律處理啦

應該會咁做 攞啲錢係手

見你都係心軟路類
記住企硬要一半

一半

始終佢係拎左你個上車機會

睇到你呢句 個腦清醒左
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
當初唔係加左你名嘅咩

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

... 未去到反面個地步啫

俾人呃左半層樓都叫未到反面地步
我想知樓主你係要去到嚴重先反面?

係香港 一層居屋都值4-500萬啦
你冇左一半 就係2-250萬
俾得起私樓首期啦...

我今晩要同佢傾

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

九成假膠

正常咁申請居屋係個阿哥俾人揸春袋
點會個細佬比人食住

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

九成假膠

點會個細佬比人食住

點解咁講? 利申 我一個名都無簽過
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
當初唔係加左你名嘅咩

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

俾得起私樓首期啦...

我今晩要同佢傾

你查下你個名仲係唔係個公屋到先啦

無 後來結婚先加

真?

公屋唔可以有兩個家庭

咁即係我結婚就自動除名?

只有死左先會自動除名
任何除名都要大家一齊簽野
老老實實,你呀哥明玩鳩你,你都可以忍,話咩唔搞大
咁你俾人食住上有咩出奇?

仆街 你地講得我好啱 我今晩同佢講數
即係點?
你哥拉埋你一齊去排
當初唔係加左你名嘅咩

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

俾得起私樓首期啦...

我今晩要同佢傾

你查下你個名仲係唔係個公屋到先啦

點查?

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

九成假膠

點會個細佬比人食住

認真?只係俾資料?

認真 資料都無俾過

係呀

刑事黎...

垃圾

我認啦

九成假膠

點會個細佬比人食住

綠表買居屋應該要你同意
咁你唔同意咪買唔到囉

可以係佢偽造你簽名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞