我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
講故台

而家唔係睇唔睇得起問題,樓主拎返間公屋儲多個錢都快D 買樓上車啦 有得住點解唔住住先?

佢既入息點可能攞到公屋,算數啦屌。你虛報人工就冇得講。

而家屌既係, 樓主排果陣18歲, 未過入息排得黎岩岩出黎做野, 又有間屋住下,
但點知比人棟左一獲, 公屋又無埋自己又過埋入息, 即係間公屋白白無撚左,
我有無理解錯

佢18歲排都排到32歲啦起碼
樓豬宜家應該都冇32啦

即係無論點計樓豬都無可能有公屋
佢阿哥仆街就緊架喇,但樓豬自己本人其實無咩損失

咁間公屋又有佢個名做住戶
咁無la la無左呢個權利又好似好唔抵

樓主呀哥應該要比返佢住嘅
但現實樓主真係無損失

我更正,單人宜家唔係排14年
而係排30年
要432分先上到樓,一個月先1分

如果個陣唔排 我唔洗係我阿媽到除名
而家我阿媽又成日驚俾人逼大屋搬細屋
我又可以同我細佬夾份買間大嘅一齊住
原本就係諗阿哥會同我諗埋
點知真係諗埋 係諗埋我點死

父慈子孝
夫義婦順
兄友弟恭

上面講左乜野 自己參透下啦
咁個陣分戶做乜唔攪呢?係無左呢個Option定係點?佢叫左你分戶幾耐先去換居屋?

分戶=重新資產審查
樓主爆左,所以唔分
咁個陣分戶做乜唔攪呢?係無左呢個Option定係點?佢叫左你分戶幾耐先去換居屋?

分戶=重新入息資產審查
樓主爆左,所以唔分

都話而家冇分戶呢樣野

分戶=重新資產審查
樓主爆左,所以唔分

個個都想分就分得全港啲地起晒公屋都唔夠住啦
除咗家暴之類特殊case有可能體恤安置之外而家直頭係無分戶呢樣嘢
就算係呢啲case都唔一定成功
又要重新審查過,又要經社工社署又盛
唔係咁簡單

個呀哥不斷去叫樓主做件唔可能既事
咁樓主唔做 就算做 都唔可能做到
樓主消失左
樓主消失左

推 樓主去左邊
會唔會比阿哥搞掂左
呢排cctvb d劇都係講爭家產
會唔會比阿哥搞掂左
呢排cctvb d劇都係講爭家產

樓主最後果句
比屋企人圍屌緊
呀哥為左間屋。。。
而家全家圍屌我 話我破壞成頭家
我阿媽話唔認我

廢老係咁
唔駛怕
佢地無人幫你諗過
你都唔駛理佢地點諗
一諗到將來分屋好煩

所以無同兄弟姊姊聯名抽
好撚廢丫,讀咩大學,樓都買唔起,成日諗住間公屋
樓主報過平安
一鑊熟囉
要拋西瓜搵樓主了
好睇個戲
樓豬呢
有冇發覺有仆街屋企人嘅都係公屋撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞