我係咪俾人呃左間公屋?

697 回覆
1406 Like 11 Dislike
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

關鍵係樓主巴打聲稱無簽過任何文件,佢阿哥疑似使用虛假文書
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

戶主係阿哥要買綠表
佢老婆加埋入戶籍2:1
所有戶籍成員都要簽名?
未買過唔知
你呀哥好撚狗 但似係佢老婆教
攪炒for sure
佢都唔理你洗乜理佢
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

戶主係阿哥要買綠表
所有戶籍成員都要簽名?
未買過唔知

前面有人post過綠表張form
要全部人簽名ga

一係由始至終間公屋都無你個名
一係就你自己簽左名除左公屋住戶資格唔記得左
一係就你自己簽左名買綠表居屋唔記得左
一係就有人
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

戶主係阿哥要買綠表
所有戶籍成員都要簽名?
未買過唔知

要全部人簽名ga

一係就有人

咁一定係報驚
均真d, 睇下有冇得同你阿哥傾,逼到你阿哥。

第一, 間公屋你覺得你要有幾多份,一半?三分一?
第二,間公屋咁多年你有冇比過租,冇就跟返你個份比返哂
第三,間屋企你唔住都好,當租返比你阿哥,跟返市租金去收
第四,第時賣樓按你個份比返你
儲筆首期 幾年後搵條女同你一齊供 到時你住私樓未可以笑柒佢lo
切7都敢同樓主賭,你嘈你阿哥一定話冇錢比/冇樓比(有錢都話冇錢啦,要黎暖自己荷包唔好)

所以結果得三個情況
1) 樓主想搞大件事,阿哥/老母一句:我仔細老婆嫩你忍心拆散頭家咩,樓主心軟,自動收皮,阿哥訓床你訓街

2) 樓主企硬,少個崩都嘈到上終審法院,大家都訓街,但唔洗比阿哥全家佔便宜

3) 樓主想搞大件事,阿哥話爭住先,第時你結婚先比番你,劉備借荊州,下句自己兜,最後會去番1或2
睇到好嬲
迫佢俾返錢你啦
呃人個排公屋quota仲話人抵死
佢唔念親情你都唔好傻啦

你覺得我應該開幾錢
諗諗下好似都要揸翻啲係手

居屋平市價3成
你咪拎返1成半囉

睇下間居屋市值幾多
綠表平咗幾多
再同佢拗要返差額一半

要返1成半
睇落好似兩條友各賺1成半差價
但佢有樓住,你訓街

攬炒自己又無著數
拎返少少好過咩都無啦
鬼叫一開始無提防佢阿哥咩
傾唔掂數最後攬炒錯都係阿哥唔係樓主
你仲未屌你阿嫂
Lm
點解唔可以你兩個上咗樓,分戶一人一間一人單位,你啊哥拎黎綠表,你自己住???
點解唔可以你兩個上咗樓,分戶一人一間一人單位,你啊哥拎黎綠表,你自己住???

個個都分戶,起幾多都唔夠啦
佢係一名仆街
公屋而家無分戶
你可以除名再申請公屋

但係我無佢咁仆街 唔做野咬老綜
一定過入息sosad

屌 過入息一係瞓老母間公屋
一係出去租房啦
比人昆左都唔好比佢好過
上佢門口塞香口膠入佢d門鎖啦
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

可以點攬炒?
樓主係戶主咩

戶主係阿哥要買綠表
所有戶籍成員都要簽名?
未買過唔知

要全部人簽名ga

一係就有人

咁一定係報驚

哈哈 如果真係冒簽就有戲睇了
搞大佢

無人性架

屋企人都昆
如果你唔搞大佢 你不如唔好做男人了

有時屋企人都唔係好人

人係自私既 講到利益多數都反面嫁啦

收佢皮等佢受下苦仲好
咁你咪要 本身住緊個間屋囉
可以點攬炒?
樓主係戶主咩

戶主係阿哥要買綠表
所有戶籍成員都要簽名?
未買過唔知

要全部人簽名ga

一係就有人

咁一定係報驚

哈哈 如果真係冒簽就有戲睇了

其實緣表居屋一定要寫埋本身公屋既住戶咩
佢啊哥本身係公屋戶主,申請緣表買居屋
啊哥填自己做申請人加老婆做住戶咪得,要填埋樓主咩
樓主,我明白你嬲既原因,但係點解你咁著緊間公屋??
你月入2皮一世人既目標係住公屋會唔會柒左D?你估住公屋有機會搵到老婆咩?
好想了解下你既諗法。
你月入2皮一世人既目標係住公屋會唔會柒左D?你估住公屋有機會搵到老婆咩?
好想了解下你既諗法。

咁又唔好諗到咁絕望, 住公屋都一樣揾到老婆,
最緊要係有地方住
唔好上咁多連登
好想了解下你既諗法。

咁又唔好諗到咁絕望, 住公屋都一樣揾到老婆,
最緊要係有地方住
唔好上咁多連登

後生仔月入2皮咁撚緊張住唔住到公屋真係CLS...
你呀哥有家室攞左間公屋住,換埋居屋你又好難怪佢,一係叫你呀哥俾你一齊住。
樓主跟屋企人住,唔好咁快諗搬出黎住啦。
認真,住公屋會俾人睇唔起。。呢樣野係好現實,唔係連登先會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞